محمدرضا دشتی اردکانی ، نماینده مردم اردکان و رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی به مناسب روز جهانی گردشگری عنوان کرد: فرا رسیدن روز جهانی گردشگری را تبریک میگویم و خرسندم که در سال جاری سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و در لایحه دولت، موضوع میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ویژه مواد ۸۲ و ۸۳ مطرح و به خوبی دنبال شده است. وی همچنین افزود: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ توانستیم سیاستهای ابلاغی رهبری و موضوعات مرتبط با امور فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را در برنامه هفتم توسعه دنبال کنیم. بیشک یکی از عوامل مهم در توسعه گردشگری، دارا بودن قوانین مختلف است.
براین اساس بر توسعه گردشگری امیدواریم چراکه یکی از مهمترین زیرساختهای آن که بحث تدوین و تبیین قوانین موردنیاز است، در دستورکار قرار گرفته است. رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم افزایش تعداد گردشگران خارجی تصریح کرد: در فراکسیون گردشگری برای پایان برنامه هدفگذاری کردهایم. براین اساس مقرر شده تا پایان برنامه تعداد گردشگران ورودی کشور ۱۵ هزار نفر باشد.
همچنین بنا شده تا تعداد هتلهای کشور به ۱۹۰۰ هتل ارتقا ءیابد. هدفگذاری دیگر در ارتباط با حوزههای فعال در بخش گردشگری است؛ براین اساس نیز مقرر شده تا ۷۷۵ بخش فعال گردشگری به ۱۰۰۰ بخش فعال افزایش پیدا کند. دشتی اردکانی با اشاره به فهرست آثار ثبت شده کشورهمچنین خاطرنشان کرد: کوشش مان این است اثراتی که در فهرست آثار جهانی به ثبت میرساند به ۵۷ اثر ارتقاء یابد. در حال حاضر ۴۷ اثر درفهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است. او با تاکید بر لزوم فراهم سازی زیرساختهای موردنیاز گردشگری همچنین متذکر شد: ضرورت دارد تا زیرساختهای گردشگری اعم از حمل و نقل، مکانهای اقامتی و گردشگری را فراهم سازیم. بیشک بومگردیها در این حوزه کمک فراوانی کردهاند و حال میبایست بکوشیم تا دادههای کشور را در بخش گردشگری و رسانههای داخلی و خارجی افزایش دهیم. متاسفانه در شرایط فعلی دادههایمان در حوزه رسانههای خارجی و داخلی کم است.
شایان ذکر است تا بگوییم که مکانهای گردشگری بیشماری در کشور وجود دارد که هموطنان داخلی از آن اطلاعی ندارد. گاه در یک استان، مردم از مکانهای گردشگری شهر شناخت ندارند و این به سبب عدم اطلاع رسانی در فضای رسانه است. نماینده مردم اردکان یادآور شد: در سال جاری کتابی را با نام «اردکان» به چاپ رساندیم. این کتاب موضوعات خوبی را دنبال میکند و درصدد شناخت و معرفی مکانهای گردشگری شهر اردکان است. اکنون نسخه انگلیسی این کتاب نیز آماده چاپ میباشد. بیشک این روند در سایر شهرهای کشور نیز اتفاق خواهد افتاد. تلاشمان این است که دادههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستیمان را افزایش دهیم. او در پایان این گفتوگو با اشاره به سیاستهای ابلاغی وزارت میراث فرهنگی کشور بیان کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور سیاستهای خوبی را تنظیم کرده است. امیدواریم به موجب این سیاستها دادههای گردشگریمان افزایش یابد و به نقطه مطلوب جذب گردشگر خارجی و داخلی دست پیدا کنیم.