روزنامه محلی «ایونینگ استاندارد» (Evening Standard) متعلق به انگلستان، در گزارش اخیر خود مدعی شده است که ایران ، نژادپرست ترین کشور جهان است و انگلستان، جزو کشورهایی است که کمترین نژادپرستی را دارند.
این گزارش مدعی شده که ۴۲درصد از مردم ایران، نژادپرست هستند و این عدد در بریتانیا، تنها ۵درصد است. این روزنامه، روش جمع آوری اطلاعات را، پرسش از اتباع آن کشور اعلام کرده است. اما مشخص نیست که این موسسه وابسته به پادشاهی انگلیس، چگونه از مردم ایران نظرسنجی کرده است.
روزنامه ایونینگ استاندارد، منبع آمار خود، به ویژه کم بودن نژادپرستی در انگلستان را به تحقیقات «کینگز کالج لندن» ارجاع داده است.
اما زمانی که به وبسایت رسمی دانشگاه کینگز لندن مراجعه میکنیم، با گزارشی با عنوان «بیش از یک سوم افراد از گروههای اقلیت در بریتانیا، تجاوزات نژادپرستانه را تجربه کردهاند»، مواجه میشویم. این گزارش که در تاریخ ۳۰ فروردین سال جاری منتشر شده، مینویسد: «بر اساس تحقیقات جدید که توسط کینگز کالج انجام شده، نژادپرستی و تبعیض نژادی در بریتانیا، مستمر و موذیانه است.»
در ادامه این گزارش، پروفسور «لایا بکارز» استاد علوم اجتماعی دانشگاه که خود در کینگز کالج نیز حضور دارد، نوشته است: «ما به وضوح ثابت میکنیم که سطح بالایی از نژادپرستی در بریتانیا وجود دارد که در تمام جنبههای زندگی روزمره مردم نفوذ میکند و بر سلامت، رفاه و شرایط اجتماعی-اقتصادی آنها اثر میگذارد.»
طبق این گزارش، براساس نتایج «بررسی ملی برابری» (EVENS) نژادپرستیِ گزارش شده در بریتانیا به اشکال مختلف فیزیکی، کلامی و آسیب به اموال، در تمام زمینههای زندگی از جمله تحصیل، کار و هنگام جستجوی مسکن رخ داده است. از میان افرادی که در این نظر سنجی شرکت کرده اند، یک نفر از هر ۶ نفر مورد حمله فیزیکی به دلیل مسائل نژادپراستانه قرار گرفته است. نکته مهم این است که این آمار، صرفا محدود به میزان آزار فیزیکی ناشی از نژادپرستی است؛ نه میزان نژادپرستان در انگلستان.
این پژوهش، نمونهای متشکل از ۱۴۲۰۰ شرکت کننده در انگلیس دارد که ۹۷۰۰ نفر از آنها به عنوان اعضای گروههای اقلیتهای قومی و مذهبی شناخته میشوند و بین ۴۰ تا ۵۰ درصد آنها، مورد آزار نژادپرستانه قرار گفته اند. [۱].
اما این تمام ماجرا نیست. به گزارش وبسایت آماری استاتیستا، در بازه یک ساله ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲، حدود ۱۱۰۰۰۰ جرم ناشی از نژادپرسی توسط پلیس انگلیس به ثبت رسیده است. این عدد در بازه سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲، حدود ۳۵۰۰۰ مورد بوده است که نشان میدهد نژادپرستی در انگلستان نه تنها آمار بالایی دارد، بلکه سال به سال رشد داشته است. نکته دیگر آنکه این اعداد بالا، صرفا جرایم ناشی از نژادپرستی است؛ نه آمار تعداد نژادپرستان که قطعا بسیار زیاد است.
به گزارش CNN در سال ۲۰۲۲، میزان ۴۱درصد از کارگران سیاه پوست و اقلیتها در انگلستان، در حین کار مورد آزارهای نژادپرستانه قرار میگیرند.
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی با عنوان «نژادپرستی در بریتانیا، موضوع سیاه و سفید نیست، بلکه بسیار پیچیدهتر است»، به بررسی نژادپرستی در این کشور پرداخت.
این گزارشات که تنها بخش بسیار کوچکی از نژادپرستی و آزارهای نژادپرستانه در بریتانیا را نشان میدهد، ثابت میکنند که ادعای روزنامه «ایونینگ استاندارد»، دروغ است. در ادامه به طور مختصر این روزنامه را بررسی میکنیم.
سردبیر این روزنامه، «جرج آزبرن»، از اعضای حزب محافطهکار انگلستان است. نکته قابل توجه این است که حزب محافظه کار انگلیس، در دشمنی با مردم ایران، نسبت به سایر احزاب انگلیسی، پیشتاز است. آزبرن در کارنامه خود، سوابقی همچون عضویت در پارلمان انگلیس، وزیر اول انگلیس و رئیس خزانه سلطنتی بریتانیا را ثبت کرده است. نکته مهم دیگر آن که، این روزنامه با وجود هزینههای بالای نیروی کار در انگلستان، سالهاست که به صورت رایگان توزیع میشود.
ادعاهای دروغ روزنامه ایونینگ استاندارد درحالی مطرح شده است که هم در تاریخ و هم در دنیای امروز، از مسلمات قطعی است که انگلیس، کشوری استعمارگر و نژادپرست است و ایران، پذیرای مهاجران است که این موضوع به وضوح در تمام کشور قابل ملاحظه است.
شاید پشت پرده این گزارش را بتوان در شبکه تجزیه طلب و ضدایرانی اینترنشنال دنبال کرد. مرضیه حسینی، کارشناس این شبکه صهیونیستی، از اولین کسانی بود که به این گزارش استناد کرد و مردم ایران را نژادپرست دانست.