صدای پای یک جنایت بشری

اخیرا جلسه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد باهدف بررسی فعالیت آزمایشگاه‌های تولید سلاح‌های بیولوژیک آمریکا در خاک اوکراین برگزار شد که طبق معمول، سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه مانع از بررسی ابعاد پنهانی و آشکار این پرونده شدند! از زمان آغاز جنگ اوکراین تاکنون، شواهدی دال بر پنهان‌سازی اسناد مربوط به نحوه فعالیت آزمایشگاه‌های مشکوک تسلیحاتی آمریکا در اوکراین به‌دست‌آمده که گویا دبیر کل سازمان ملل متحد و سه عضو غربی شورای امنیت تمایلی نسبت به پاسخگویی نسبت به آن ندارند. 

به‌عنوان‌مثال ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه قبلا تأکید کرده است که یک تلاش عجولانه برای پاک کردن شواهد برنامه‌های بیولوژیکی نظامی از  طریق از بین بردن نمونه‌های آزمایشگاهی طاعون، وبا، سیاه‌زخم و سایر عوامل بیماری‌زا انجام‌شده است.همچنین شواهدی دیگر می‌گوید آزمایشگاه‌های تحت حمایت ایالات‌متحده در کی یف، خارکیف و اودسا روی پاتوژن های خطرناکی کار می‌کنند که به‌طور سفارشی برای هدف قرار دادن نژادهای مختلف ( ناظر بر ویژگی‌های محیطی و انسانی )  طراحی و ساخته می‌شوند. 

مقامات غربی این ادعاها را در حالی نادرست و حتی مضحکانه می‌خوانند که اساسا، اجازه طرح ابعاد چنین خطر آشکاری را در جلسات شورای امنیت نمی‌دهند. به عبارت بهتر، اصرار واشنگتن، لندن و پاریس بر عدم طرح این موضوع جنجالی در محافل بین‌المللی بیانگر خطرات بالقوه و بالفعلی است که بشریت را در این عرصه تهدید می‌کند. همچنین فعالیت برخی آزمایشگاه‌های مخفی آمریکا در اوکراین می‌تواند ناظر بر خلق نوعی پاندمی تازه در جهان ( پس از عبور از دوران شیوع کووید19)استوار باشد.واشنگتن می‌تواند از فناوری‌های ظاهرا بیولوژیک ، در مسیر اهداف تهاجمی خود استفاده کند. فراموش نکنیم که راهبرد کلان آمریکا مبنی بر خلق بحران‌های مزمن امنیتی در دنیا، صرفا معطوف به استفاده از تسلیحات متعارف نظامی نیست و استفاده از ظرفیت‌های بیولوژیک از طریق خلق پاندمی های  بشرساز نیز متأسفانه در چنین معادله‌ای موضوعیت دارد. 

صدای پای یک جنایت بشری

​​​​​​​بدون شک انجام تحقیقات جامع، گسترده و مؤثر در خصوص نحوه فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در خاک اوکراین و حتی شفاف‌سازی در خصوص فعالیت شرکت‌های دارویی مانند فایزر و مدرنا در این کشور اروپایی، مطالبه‌ای بشری محسوب می‌شود که اگر در قبال آن غفلت شود، در آینده شاهد وقوع بحران‌های انسانی و زیستی شدیدتری در جهان خواهیم بود. نکته مهم‌تر اینکه رسانه‌های اروپایی و آمریکایی، ترجیح می‌دهند اشاره‌ای نسبت به این موضوع جنجالی و مهم نکرده و کماکان به همان روایت سازی کلیشه‌ای خود در جنگ اوکراین مشغول باشند.

قدرمتیقن این ماجرا مشخص است :همپوشانی رسانه‌ها و سیاستمداران آمریکایی-اروپایی در سانسور اخبار و ادعاهای صورت گرفته در خصوص آزمایشگاه‌های بیولوژیکی که در خاک اوکراین ( آن‌هم به‌صورت غیر اعلامی و غیرقانونی) مشغول به فعالیت بوده و می‌باشد، موضوعی نیست که بتوان با سکوت یا تسامح از کنار آن گذشت.

حنیف غفاری