مردم لبنان طی هفتههای اخیر بار دیگر شاهد حساسیت بالای حزبالله در برابر حفظ تمامیت ارضی کشورشان بودند؛ یک تنش مرزی که نتیجه آن هر چه باشد، به نفع مقاومت است.
موضوع از این قرار است که گشتیهای ارتش صهیونیستی در نوار مرزی با لبنان یک ماه پیش 2 چادر نظامی متعلق به حزبالله را مشاهده کردند؛ سپس وحشت تمام محافل سیاسی و نظامی تلآویو را فرا گرفت. به گفته صهیونیستها، نیروهای حزبالله در عمق ۳۰متری فلسطین اشغالی 2 چادر بر پا کردهاند و تکاوران «رضوان» در این چادرها مستقرند.
به گفته منابع صهیونیستی، 2 چادر حزبالله موجب شده است ساکنان شهرکهای صهیونیستنشین در شمال فلسطین اشغالی در ترس و وحشت به سر ببرند.
رسانههای عبریزبان طی این مدت بارها نوشتند چادرهای حزبالله، شرایط ناگواری را برای نتانیاهو و ارتش اشغالگر به وجود آورده است؛ از یک سو عدم واکنش میتواند ضربه شدیدی به حیثیت کابینه راستگرای نتانیاهو در میان هوادارانش محسوب شود، از سوی دیگر به نوشته روزنامه هاآرتص، درگیری با حزبالله لبنان آخرین چیزی است که نتانیاهو در این اوضاع درهم و برهم در میانه عملیاتهای روزانه فلسطینیها و اعتراضات گسترده احزاب مخالف، خواهان آن است.
بنابراین صهیونیستها به رغم تهدیدهای کلامی همیشگی اما از همان روزهای اول تلاش کردند از طریق سازمان ملل و نیروهای حافظ صلح (یونیفل) و کشورهای سوم، حزبالله را به برچیدن چادرهای خود راضی کنند که این مسأله به روشنی اقتدار حزبالله در مناطق مرزی با فلسطین اشغالی را به رخ صهیونیستها و مخالفان مقاومت در داخل لبنان کشید.
از سوی دیگر باید گفت سازمان ملل متحد پس از خروج خفتبار صهیونیستها از لبنان، سال ۲۰۰۰ یک خط مرزی موسوم به «خط آبی» را بین لبنان و فلسطین اشغالی ترسیم کرد. این خط به صورت دقیق با مرزهای رسمی همخوانی ندارد و نیروهای رژیم تروریست صهیونیستی بارها تلاش کردهاند از آن عبور کنند. همزمان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل موسوم به «یونیفل» نیز در امتداد این خط مستقر هستند.
در این میان دولت لبنان و حزبالله اعلام کردهاند چادرها در بخش لبنانی برپا شده است و ادعای رژیم تلآویو درباره تعدی حزبالله از خط مرزی صحت ندارد، از سوی دیگر حزبالله گفته است برپایی این 2 چادر در واکنش به تحرکات اشغالگران در شمال روستای «الغجر» انجام شده است؛ روستایی که متعلق به لبنان است و صهیونیستها نیز ۱۷ نوامبر سال ۲۰۱۰ مجبور به خروج از این روستا شدند اما اخیرا بار دیگر کنترل آن را در دست گرفتهاند.
کابینه نتانیاهو هر راهی را برای فشار بر مقامات لبنان جهت برچیدن چادرهای حزبالله به کار گرفته است، حتی آمریکا نیز برای ممانعت از تقابل نظامی احتمالی وارد عمل شده و بیروت را برای جلب نظر حزبالله تحت فشار قرار داده است.
در این میان نکته قابل توجه اینجاست که ایستادگی حزبالله، موجب دلگرمی دولت لبنان نیز شده است به گونهای که «عبدالله بوحبیب» روز سهشنبه در دیدار «ارودو لازارو» فرمانده یونیفل که برای میانجیگری به بیروت رفته بود به صراحت خواسته حزبالله را تکرار کرد و گفت رژیم اشغالگر ابتدا باید از شمال منطقه «الغجر» عقبنشینی کند.
مهدی گرگانی