روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ماه سی و دومین نشست سران اتحادیه عرب در شهر جده برگزار و در پایان این نشست بیانیهای منتشر شد. در بیانیه نشست اخیر در جده هیچ اشارهای به ایران و بحث جزایر سه گانه ایرانی (تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی) نشده بود. همین موضوع مورد توجه برخی رسانههای غربی نیز قرار گرفت.
اما در قطعنامههای جانبی این نشست باز هم ادعاها و اتهاماتی بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران و در موضوع جزایر سهگانه ایرانی مطرح شد که واکنش امروز (یکشنبه) ۳۱ اردیبهشت ماه ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.
در یکی از قطعنامهها در ۱۳ بند به موضوع جزایر سه گانه ایرانی اشاره شده و باز هم ادعاهایی بی اساس در این خصوص مطرح شده است. در قطعنامه دیگری به ادعای بی اساس مداخله ایران در امور داخلی کشورهای منطقه اشاره شده و به برنامه هستهای ایران هم پرداخته شده است.
آنچنانکه ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاهای واهی در برخی قطعنامههای صادره نشست ۳۲ سران اتحادیه عرب، ضمن ابراز تأسف عمیق، طرح ادعاهای مذکور را حرکت در مسیر نافرجام گذشته توسط اتحادیه خواند و گفت: انتظار میرفت اتحادیه با اجتناب از طرح برخی ادعاهای تکراری و ملال آور در قطعنامههای خود، گامی مثبت و سازنده در جهت تحکیم صلح و ثبات و تقویت همگرایی منطقهای بردارد.
کنعانی در عین حال از رویکرد سازنده برخی کشورهای منطقه جهت افزایش همکاریها و اولویت بخشی به گفتوگو و تفاهم مشترک استقبال کرد و با اشاره به دیدگاه برخی شرکت کنندگان در نشست جده، ابراز امیدواری کرد منطقه شاهد رویکرد جدیدی مبتنی بر دوستی و ترویج همکاری بین کشورهای آن باشد.
کنعانی تأکید کرد: همکاری جمعی کشورهای منطقه برای سازندگی و امنیت درونزا، مؤلفههای اساسی برای تکوین نظمی نوین در منطقه است و جمهوری اسلامی ایران همواره آن را یک ضرورت منطقهای دانسته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با ایرانی خواندن جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی اظهار داشت: تمامی اقدامات ایران در راستای اعمال حاکمیت بر سرزمین خود صورت میگیرد و هرگونه ادعایی در این خصوص مردود است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ مفاد بیانیه نشست ۱۵۸ وزرای خارجه اتحادیه عرب و کمیته خودخوانده چهارجانبه را محکوم کرد و اقدامات ایران در جزایر سه گانه را در چارچوب اعمال حاکمیت بر تمامیت ارضی کشور خوانده بود.