فتحالله توسلی نماینده مردم کبود آهنگ در مجلس شورای اسلامی درباره سفر آتی رئیسجمهور به کشور سوریه و دستاوردهای این سفر، گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی، توسعه روابط با کشورهای مسلمان و همسایگان است. این موضوع از ابتدای انقلاب اسلامی مورد سفارش امام خمینی (ره) بوده و امروز نیز رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارد. دولتهایی که در جمهوری اسلامی روی کار آمدهاند نیز این سیاست را دنبال کردهاند. البته نه همه آنها ولی اغلب تلاش کردهاند در حد توان خود روابط ایران و کشورهای مسلمان و همسایگان را گسترش دهند.
وی با اشاره به اهمیت این سفر اظهار کرد: سوریه علاوه بر اینکه کشوری مسلمان است، به دلیل حضور جدی در محور مقاومت، برای ایران ارزش بالایی دارد. این کشور همچنین در جریان تحولات حوزه شامات، لبنان و فلسطین در مباحث مختلف حضور پررنگ داشته است. علاوه بر این سوریها در جریان جنگ تحمیلی، کنار ایران بودند و در شرایط مختلف از ما حمایت کردند.
توسلی بیان کرد: بعد از آن به علت حضور گروههای تروریستی و داعش شاهد تحولاتی در سوریه و حوزه شامات بودیم که با مقاومت دولت و ملت سوریه، حزبالله، جمهوری اسلامی ایران و سایر گروههای مقاومت، تیر کسانی که از این حملات حمایت میکردند به سنگ خورد.
نماینده مردم کبود آهنگ در مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و مقاومت در چند سال گذشته تلاشهای فداکارانهای کردند تا به دشمنان اجازه تسلط به حوزه مقاومت را ندهند و به لطف خدا و به برکت خون شهدای این راه، با کمک تاکتیکهایی که اعمال شد اجازه نابودی اماکن مقدس به دشمنان و تروریستها داده نشد و آنها نتوانستند به منطقه مسلط شوند یا به اهداف خود برسند.
وی تاکید کرد: اکنون در شرایطی قرار داریم که داعش و جریانات تروریستی تقریباً سرکوب شدهاند؛ البته هنوز گروههای اندکی از آنها در برخی نقاط حضور دارند ولی این حضور، تعیینکننده و پررنگ نیست. نکته مهم آن است که گروههای تکفیری و تروریستها در سالهای اخیر با اقدامات خود، زیرساختهای این کشور را نابود کردند و امروز این زیرساختها نیاز به بازسازی دارد. بنابراین اکنون یک ظرفیت آماده و یک سرزمین مستعد برای سرمایهگذاری وجود دارد.
توسلی یادآور شد: اقتصاد ما نیاز به تعامل بیشتر دارد. ما تعاملاتی در حوزه امنیتی و فرهنگی داشتهایم و امروز وقت آن رسیده که با همکاری در حوزه اقتصادی گامهای مثبتی برای دو کشور برداشته شود.
نماینده مردم کبود آهنگ در مجلس با تاکید بر اینکه سفر رئیسجمهور به سوریه در راستای گسترش همکاریهای اقتصادی خواهد بود، تصریح کرد: پیش از این نیز مسئولان سوری به ایران آمدهاند و مقامات ایرانی نیز سفرهایی به این کشور داشتهاند که در جریان این سفرها، یادداشتهای تفاهمی امضا شده است. کمیسیون مشترکی میان دو کشور داشتهایم که بخشی از این تفاهمات را اجرایی کردند اما بخشی از آنها به دلیل شرایط منطقه باقی ماندهاند. در سفر آتی رئیس جمهور به سوریه تفاهمهایی که هنوز اجرایی نشدهاند مورد بررسی مجدد قرار میگیرد تا در مورد آنها تصمیمگیری شود.
نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس عنوان کرد: این یک نقطه عطف در تاریخ مشترک سوریه و ایران است. بسیاری از کشورهای منطقه و قدرتهای دنیا میخواستند سوریه را منزوی کنند. امروز شاهد هستیم برخی کشورهای عربی که سفیر خود را از سوریه فراخوانده بودند، در حال بازگشایی سفارتخانههای خود هستند.
وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر روابط ایران با عربستان در حال گسترش است و همچنین قطریها در این راستا همراهی میکنند. طبیعتاً این افزایش ارتباطات میان کشورهای منطقه با اولویت ایران اهمیت بسیاری دارد که با تلاش فعالان حوزه سیاست خارجه در دست پیگیری است و دستاوردهای قابل توجهی خواهد داشت.