فداحسین مالکی ، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با افکارنیوز با اشاره به سنگ اندازی آمریکا در تغییر و تحولاتی که به نفع ایران در منطقه در حال رخداد است بیان کرد: اتفاقاتی که طی سه ماه گذشته شاهد اتفاقات بسیار تاثیرگذاری در راستای قدرت گرفتن کشورهای منطقه بودیم در واقع یک تغییرات اساسی بود.
وی افزود: نزدیک شدن ایران و عربستان ، ایران و چین و ایران و روسیه و نزدیک شدن اکثر کشورهای منطقه با ایران حتی هند و برخی از کشورهای آسیای غربی نشان داد که کشورهای منطقه دل و روی خوشی نسبت به حضور آمریکاییها و بیگانگان در خاک خویش ندارند.
مالکی ادامه داد: بنابراین طبیعی است که امیدواری برای کشورهای همسایه و منطقه در جهت حفظ کردن منافع مشترک باعث ایجاد نگرانی در اردوگاه غرب شود. بنابراین نحوه معادلات منطقهای و قدرت گرفتن بلوک شرق معادلهای در جهت حفظ منافع منطقه بود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد که چنین معادلهای که برای شرق پر سود و برای غرب پرخطر است باعث احساس ریسک و خطر در غرب شود. همین امر باعث شد که آمریکاییها به کشورهای عربی نزدیک و مانع این کار شوند. اما این بار موفق نخواهند شد.
او بیان کرد: سالیان زیادی است که آمریکاییها در خاک کشورهای آسیای غربی و منطقه همواره جنگ و خونریزی به همراه داشتهاند، از سوریه گرفته تا یمن، افغانستان و حتی پاکستان. متاسفانه در این منطقه بیشترین سرمایههای مردمی و اقتصاد این کشورها به واسطه حضور مداخلهجویانه آمریکا به هدر رفت.
مالکی با بیان اینکه نزدیک شدن کشورهای منطقه و ناراحتی کشورهای بلوک غرب نشان میدهد که جایگاه جمهوری اسلامی در منطقه ممتاز است و تاثیرگذاری ایران در معادلات منطقهای و بینالمللی بسیار بالاست، گفت: چنین مسائلی مبین این است که شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی خواهیم بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهارداشت: در حال حاضر قراردادهایی با چین امضا کردهایم که اقتصاد هر دو کشور به یکدیگر گره خورده است. از طرفی تحولاتی که بین ایران و کشورهای عربی به ویژه عربستان به وجود آمده به نفع مردم منطقه خواهد بود و از این بابت آینده خوبی را برای رفع مشکلات داخل کشور رقم خواهیم زد.
وی درانتها خاطرنشان کرد: همچنین این روابط تاثیر بسزایی در تحریمهای ظالمانه آمریکاییها خواهد داشت با این اوصاف که سیاست دولت سیزدهم نیز بر این است که ارتباط خود را در ابتدا با کشورهای منطقه و همسایه و پس از آن با تمام کشورهای دنیا به جز اسرائیل بر اساس منافع ملی پیش ببرد و ازطرف دیگر دنیا در حال بازنگری روابط خویش است، میتوان گفت که شرایط فعلی میتواند بسیار به نفع ما باشد.