سوریه بازار بکر برای صادرات محصولات ایرانی

 کشور سوریه بازار بکری برای صادرات محصولات ایرانی بشمار می رود، از این رو تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی می‌توانند در حوزه‌های انرژی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع و تجهیزات زیر ساختی صنایع کشاورزی، دامی و غذایی که اولویت بیشتری را به خود اختصاص داده است، اقدام نمایند. (اما قبل از هر اقدامی بهتر است با دفتر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه مذاکره نمایند)

ورود برخی از کالاها به سوریه ممنوع می باشد و تجار و صادرکنندگان باید قبل از انجام هرکاری در این زمینه اطلاعات مورد نظر را کسب نمایند تا خدای ناکرده دچار زیان نشوند.

به دلیل مجاورت سوریه با مدیترانه، این کشور فرصت بسیار مناسبی جهت ورود به بازارهای جهانی است و می‌توان سوریه را به عنوان یک هاب در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در نظر گرفت. همچنین کشور سوریه با جمعیت بالا (قبل از بحران ۲۳ میلیون و پانصد هزار نفر بود) و رو به افزایش و بازگشت مهاجران و مهاجرت معکوس بعد از جنگ، به عنوان یک مقصد بالقوه جهت صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندس ایران به شمار می‌رود.

تجارت و انجام معاملات تجاری، از دیرباز وجود داشته و همواره بخشی از مردم، در تمام دنیا، به امر تجارت مشغول بوده و هستند. در واقع تجارت و بازرگانی، بخش جدا نشدنی از روابط مردم و جوامع را تشکیل می‌دهد. امروزه نیز کشورها به اهمیت تجارت، واقف هستند و می‌دانند که ضروری است تا بر معاملات تجاری، بازرگانی و سرمایه‌گذاری، قانون و مقرراتی حاکم باشد. بر همین اساس، در کشور سوریه پس از اتمام جنگ و نیازمندی این کشور به تجارت و ایجاد روابط اقتصادی با سایر کشورها، فضای تجاری و بازرگانی و کسب و کار صاحبان سرمایه، فراهم شده است. لذا سرمایه‌گذاران، فعالین اقتصادی و تجار ایرانی و سایر کشورها به فکر تجارت با کشور سوریه افتاده‌اند و این یک فرصت مناسب برای افزایش سرمایه و گسترش تجارت و کسب و کار است.

سوریه بازار بکر برای صادرات محصولات ایرانی

ثبت شرکت در سوریه

اگر تصمیم گرفته‌اید در سوریه فعالیت اقتصادی کنید، ثبت شرکت و داشتن شخصیت حقوقی از ضروریات بوده و به فعالیت اقتصادی شما اعتبار می‌بخشد. شرکت‌های ثبت شده تضمین کننده اعتبار، تعهدات و حق و حقوق افراد مرتبط با آن حوزه کاری اعم از کارمندان و یا مشتریان هستند. تبدیل کردن یک فعالیت اقتصادی پایدار و سودآور با یک شرکت ثبت شده می‌تواند بر ارزش و هویت شما بیافزاید و باعث افزایش هرچه بیشتر سودآوری فعالیت شما در آینده شود. حتما سوال‌هایی در رابطه با مراحل و چگونگی ثبت شرکت برایتان پیش آمده است. در این مطلب تلاش می‌کنیم به سوال‌های شما و مراحل ثبت انواع شرکت‌ها پاسخ دهیم.

اهمیت ثبت شرکت در سوریه

تجارت با سوریه دارای چند پیش شرط ضروری است که در وهله اول می توان به ثبت شرکت در سوریه اشاره کرد. در نظر داشته باشید که برای ثبت شرکت در سوریه باید حتما در همان حوزه‌ای که محل فعالیت شرکت است آن را ثبت کنید. وظیفه ثبت شرکت در سوریه بر عهده بخش مدیریت شرکت‌ها می‌باشد که در وزارت تجارت داخلی و حمایت از مصرف کننده سوریه قرار دارد. هزینه‌های ثبت شرکت در سوریه هم بستگی به نوع شرکتی دارد که ثبت می‌کنید؛ به عنوان مثال اگر بخواهید شرکت سهامی خاص ثبت کنید باید هزینه بیشتری از ثبت شرکت با مسئولیت محدود بپردازید.

شرایط ثبت شرکت در سوریه

دولت سوریه خواستار جذب سرمایه گذاران خارجی در کشور خود می باشد تا بتواند نسبت به بازسازی این کشور اقدام نماید از همین روی امکان ثبت شرکت با مالکیت صد درصد خارجی در این کشور مهیا است. قانون شرکت‌ها ثبت شرکت ها سوریه در قالب مصوبه سال ۲۰۱۱، اجازه ایجاد برخی از تشکل‌های تجاری را صادر نمود و بر اساس این قانون تشکل‌هایی به صورت شرکت‌های تجاری و یا خدماتی ایجاد گردید که مهمترین آنها شرکت‌های سهامی، شرکت‌های با مسئولیت محدود و شرکت‌های مشارکتی هستند. ذکر این نکته ضروری است که هیچ محدودیتی برای مالکیت خارجی در ترکیب هر یک از آنها وجود ندارد. امکان ثبت شرکت با مالکیت صد درصد اتباع خارجی در سوریه بلامانع است. شرکت‌هایی که در سوریه با مالکیت افراد خارجی تشکیل شده‌اند ملیت سوری خواهند یافت و می‌توانند فارغ از ملیت سهامدارانشان، مالکیت املاک و مستغلات مورد نظرشان را به هر تعداد، در سوریه داشته باشند.

علاوه بر این، یک شرکت باید در حوزه تجاری استان محل اقامت خود ثبت تجاری گردد. ثبت تجاری شرکت‌ها تحت اختیار قسمت مدیریت شرکت‌ها در وزارت تجارت داخلی و حمایت از مصرف کننده قرار دارد. هزینه ایجاد و ثبت شرکت با مسئولیت محدود (LLC) کمتر از مبلغ مربوط به شرکت سهامی خاص (JSC) است.

برای ثبت شرکت در سوریه نیاز به یک شریک سوری دارید، اما این امکان برای اشخاص ایرانی وجود دارد که شرکت خود را با ۹۹ درصد مالکیت برای خود و عدم اختیار شریک سوریه‌ای در هیچ یک از تصمیمات شرکت به ثبت برساند و از برخی مزایای قانونی نیز برخوردار شوند. البته وجود این شریک سوری تا زمانی الزامی است که اقامت تجاری کشور سوریه را اخذ نمایید و بعد از آن مالکیت ۱۰۰ درصد شرکت شما در اختیار خودتان می‌باشد. مهم‌ترین شرکت‌هایی که در سوریه قابلیت ثبت دارند شرکت‌های مشارکتی، مسئولیت محدود و سهامی هستند.

مراحل مختلف ثبت شرکت در سوریه

طبق قانون سوریه، شرکت‌های خارجی می توانند به شکل شعبه، نمایندگی و دفتر منطقه‌ای به ثبت برسند. البته تا زمان دریافت مجوز حق انجام فعالیت تجاری مدنظر خود را ندارند. در مرحله اول باید یک درخواست برای وزارت اقتصاد و تجارت خارجی سوریه فراهم کنند. این درخواست برای ثبت شرکت در سوریه باید حاوی مطالب خاصی باشد. از جمله نوع و اسم شخصیت حقوقی، ملیت، مکان دفتر مرکزی، میزان سرمایه، نام و سایر مشخصات مدیرعامل و شرکا و اعضای هیئت مدیره و حسابرس شرکت، نام فردی که برای انجام مراحل ثبت نام مجوز دارد و ایمیل شخص حقوقی.

شرایط ثبت شرکت در سوریه

توجه کنید که اسناد و مدارک خواسته شده برای ثبت شرکت در سوریه باید حتما به زبان عربی ترجمه شوند. این اسناد ضمنا باید به تایید سفارت سوریه در تهران و وزارت امور خارجه سوریه برسند. پیش از این مراحل شما می‌توانید تقاضای رزرو نام شخص حقوقی خود را از وزارت تجارت داخلی و حمایت از مصرف کننده سوریه بکنید. این امر تقریبا ۷ روز کاری زمان می‌برد و هزینه‌ای هم به دنبال دارد. همزمان با این مرحله شما باید شرکت نامه خود را نیز چاپ نمایید. این امر به ازای هر صفحه مبلغی به لیر سوریه هزینه در بردارد. مرحله بعدی که برای ثبت شرکت در سوریه باید انجام دهید افتتاح حساب در یک بانک برای شرکت است. همچنین باید اقدام به ثبت نام مالیات و خرید تمبر در وزارت امور مالی و بخش اداره مالیاتی آن بکنید. این امر هم چند روز زمان لازم دارد. به یاد داشته باشید که دریافت رسید تمبر هزینه‌ای برای شما به دنبال دارد. سپس شما باید سرمایه اولیه خود را به حساب بانکی شرکت واریز کنید. همچنین فراموش نکنید که باید کپی مدارک امضا شده که برای ثبت شرکت در سوریه ضروری است را به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل نمایید. سرانجام باید مهر شرکت را بسازید و در اداره تامین اجتماعی این کشور ثبت نام کنید.

قوانین تجارت سوریه

آشنایی با قوانین تجارت سوریه از جمله ملزومات تجارت و سرمایه‌گذاری و کسب و کار در این کشور است.

برخی قوانین عمومی در سوریه

ورود برخی از کالاها به این کشور ممنوع می‌باشد. این کالاها شامل اسلحه، برخی از مواد غذایی فراوری شده، مواد مخدر، تنباکو و مشروبات الکلی است. در واقع صرفا دولت سوریه است که می‌تواند تنباکو و مشروب را وارد بازارهای خود کند.

درصورتی که در سوریه از مواد مخدر استفاده کنید و یا آن را حمل کنید، محکوم به حبس‌های طویل‌المدت خواهید شد. در برخی موارد حتی مجازات اعدام را هم در پی خواهد داشت. طی کردن دوران محکومیت به حبس در کشور سوریه باید در زندان‌های همین کشور به عمل آید. برای جلوگیری از این اقدامات و پیشگیری از این جرایم، دولت برای ورود به این کشور تدابیر سختگیرانه‌ای اعمال کرده است.

توجه کنید که عکسبرداری از تاسیسات و مراکز نظامی این کشور مانند کشورهای دیگر ممنوع است. به علاوه در مراکز زیارتی کشور سوریه نیز باید از مامورین این کشور اجازه عکس‌برداری داشته باشید.

اگر ارز خارجی و دلار خود را در مغازه‌ها و صرافی‌های غیرمجاز و غیرقانونی این کشور تبدیل کنید، کاری خلاف قانون انجام داده‌اید. این کار حبس و جریمه نقدی در پی خواهد داشت.

برای رانندگی در سوریه باید گواهینامه این کشور و یا گواهینامه بین‌المللی داشته باشید.

برخی قوانین خاص گمرکی

دولت سوریه در موارد ذیل، اجازه ورود موقت کالا از سایر کشورها بدون پرداخت مالیات اعطا می‌کند:

۱ - پروژه‌های خارجی: یک شرکت خارجی مجری پروژه در سوریه، می تواند برای تکمیل پروژه‌های مورد نیاز سوریه اقدام به واردات تجهیزات یا کالای مورد نظر نماید، مشروط بر اینکه پس از خاتمه کار آن تجهیزات یا کالا را Re-Export نماید.

۲ - سازمان‌های بین‌المللی: این سازمان‌ها می توانند اقدام به واردات تجهیزات یا وسایل مورد نظر نمایند، مشروط بر آنکه آن تجهیزات یا وسایل Re-Export گردد.

۳ - توریست: افرادی که به عنوان توریست به سوریه سفر می نمایند، می‌توانند برای تردد از وسایل نقلیه شخصی به مدت ۳ ماه و با قابلیت ۱ ماه تمدید استفاده نمایند.

۴ - نمایشگاه‌های تجاری: شرکت کنندگان در این نمایشگاهها می‌توانند کالاهای خود را برای بازدید بدون پرداخت مالیات، به سوریه وارد نمایند مشروط بر آنکه در خاتمه تمامی کالاها Re-Export گردد.

۵ -کارخانجات: کارخانجات فعال در سوریه می‌توانند مواد خام مورد نیاز خود را بدون پرداخت مالیات وارد این کشور نمایند، مشروط بر اینکه با هدف صادرات محصولات خود از سوریه فعالیت نمایند.