مدتی است اخباری از گوشه و کنار کشور درباره بد حال شدن دانش آموزان منتشر میشود.
قم، بروجرد، همدان، مشهد، تهران، هفتکل، بجنورد و چند شهر دیگر شهرهایی هستند که دانش آموزانشان در مدرسه به دلیل نامعلومی بد حال شدهاند. در ابتدا گفته شد که دانش آموزان مسموم شدهاند، اما بخش قابل توجهی از دانش آموزان بر اثر اضطراب دچار برخی عوارض شدهاند به همین دلیل هنوز علت این حادثه که بیشتر هم در مدارس دخترانه رخ داده معلوم نیست.
بد حال شدن دانش آموزان در مدارس باعث شد تا رسانههای فارسی زبان معاند سوژه دوران پسا انقلابِ زن، زندگی، آزادی را پیدا کنند و صبح و شب به آن بپردازند همچنین ابزاری برای تجمع ضد انقلاب در خارج از کشور شد تا بتوانند یک بار دیگر با تحریک افکار عمومی، کشور را به صحنه اغتشاشات تبدیل کنند.
یکی از اقدامات ضد انقلاب برای تشویش افکار عمومی و افزایش اضطراب اولیای دانشآموزان، انتشار شایعه فوت یک دانش آموز به نام ساناز جمشیدی بود، اما مشخص شد ساناز جمشیدی فردی ۳۳ ساله و دارای دو مدرک لیسانس طی روزهای گذشته بر اثر بیماری جان باخته است.
رهبر انقلاب اسلامی در روز درختکاری به موضوع «مسمومیت دانشآموزان» اشاره کردند و با تاکید بر اینکه مسئولان و دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی باید با جدیت آن را دنبال کنند، گفتند: این موضوع یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند.
حضرت آیتالله خامنهای این موضوع را جنایت درحقِ معصومترین عناصر جامعه یعنی کودکان و همچنین موجب ناامنی روانی جامعه و نگرانی خانوادهها دانستند و خاطرنشان کردند: همه بدانند اگر کسانی به عنوان عوامل این جنایت شناسایی و محکوم شوند، هیچ عفوی درمورد آنها نخواهد بود، زیرا باید به اشد مجازات برسند تا مایه عبرت دیگران شود.
سید مجید میراحمدی معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور درباره بد حالی دانش آموزان گفت: طراحان مسمومیت دختران و طراحان شعار زن زندگی و آزادی و جنگ ترکیبی دو روی یک سکهاند؛ هدف اصلی آنها ناامنی روانی خصوصا برای دختران دانش آموز، به تعطیلی کشاندن مدارس و سپس اتهام زنی به نظام است تا بتوانند مجددا شعله خاموش شده اغتشاشات را روشن کنند.
وی افزود: دشمنان ما به قدری احمق و کم حافظهاند که از یک طرف تاکید و دعوت به تعطیلی مدارس میکنند و از طرف دیگر تبلیغ میکنند که این اقدامات کار نظام است و میخواهد از دختران انتقام بگیرد و مانع درس خواندن آنان شود.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره مسمومیت دانشآموزان گفته است: اسم اقدام تروریستی را «خرابکاری شرافتمندانه» گذاشتند و میخواهند مدارس را به تعطیلی بکشانند.
در مجلس شورای اسلامی کارگروهی برای بررسی علل بد حالی دانش آموزان تشکیل شده است و یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش هم از والدین دانش آموزان معذرت خواهی کرد.
وی گفت: از اینکه اولیای دانش آموزان به دلیل بد حال شدن فرزندان خود نگران شدند، عذرخواهی میکنم. وزارت آموزش و پرورش منتظر اعلام نتایج نهادهای مربوطه است.
نوری بیان کرد: کمیته فوریتها در ادارات مختلف آموزش و پرورش استانها تشکیل و دستورالعملهایی نیز به مدارس ارسال شده اند. از مدیران میخواهیم طبق این دستورالعملها اولیاء را توجیه کنند.
با اینکه علت مسمومیت یا به عبارت بهتر بد حال شدن دانش آموزان در هالهای از ابهام قرار دارد و هنوز نتایج تحقیقات اعلام نشده، اما نمیتوان از اظهارات مداخله جویانه غربیها به سادگی گذشت.
سایمون شرکلیف سفیر بریتانیا در ایران در توییتی که مثلا برای ابراز تاسف بابت وقایع رخ داده برای دانش آموزان از عبارت «مسمومیتهای سریالی که تمامی ندارد» استفاده کرده است که به نوعی خط دهی به جریانی است که سلامت فرزندان این مملکت را هدف قرار دادهاند.
این کار روباه پیر تازگی ندارد و مسبوق به سابقه است چرا که در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رادیو بی بی سی برای خط دهی به کودتاچیان از جمله «اکنون ساعت دقیقا ۱۲ نیمه شب است» به جای جمله همیشگی «اکنون ساعت ۱۲ نیمه شب است» استفاده کرده بود.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان هم مواضعی در محکومیت بد حالی دانش آموزان در ایران گرفتند. امری که در اغتشاشات اخیر در کشور هم سابقه داشت و با اعلام حمایت از اغتشاشگران بر طبل ناآرامی در ایران میکوبیدند.
احمد وحیدی وزیر کشور در بیانیهای اعلام کرد: از بدو پیدایش این مسئله، طراحان جنگ ترکیبی علیه ایران، با ایجاد آلودگی ذهنی-روانی کوشیدهاند تا التهابآفرینی را در سطح جامعه گسترش دهند و باعث تعطیلی مراکز تحصیل علم و دانش در کشور شوند و مجددا پروژه شکستخورده اغتشاش را احیا کنند؛ بنابراین به مردم عزیز اطمینان خاطر داده میشود که سلامت دانشآموزان در اولویت اصلی همه مسوولان بوده و هست و برای ایجاد آرامش و تامین آسایش آنان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.
در کنار اتفاقاتی که برای دانش آموزان در مدرسه افتاده است باید اشارهای به صحبتهای رهبر انقلاب در روز ۱۹ دی ۱۴۰۱ در دیدار با مردم قم کرد.
ایشان در این روز درباره اغتشاشات گفته بودند: اینها میخواستند نقاط قوّت ما را از بین ببرند. امنیّت ما را، امنیّت یکی از نقاط قوّت کشور ما است. مسئله تحصیل علم را؛ ما دائم افتخار میکنیم که از لحاظ علمی چنین پیشرفت کردهایم؛ خب تحصیل علم در کجا است؟ در مراکز تحصیلی، مراکز علمی، مراکز تحقیقی است دیگر؛ اینها این مراکز را هدفگیری کردند که تعطیل کنند که تحصیل علم انجام نگیرد؛ امنیّت نباشد، تحصیل علم نباشد، رشد تولید داخلی نباشد.
سخنان رهبر انقلاب نشان میدهد که دست اجانب برای خرابکاری در مدارس رو شده است، اما باید منتظر نتایج تحقیقات نهادهای امنیتی برای جزئیات این اقدامات خصومت آمیز علیه فرزندان ایران باشیم.