اجلاس سالانه کنگره ملی خلق چین به عنوان مهمترین نهاد قانونگذاری در این کشور و کنفرانس مشورت سیاسی خلق چین از امروز(یکشنبه ۱۴ اسفند) به مدت ۲ هفته و با حضور نزدیک به ۳ هزار نفر از نمایندگانی از سراسر این کشور برگزار میشود.
«لی جیانان» مدیر دفتر گروه راسانه ای چین در ایران (شامل رسانه های CCTV, CRI, CGTN, CNR) در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا ، با اشاره اهمیت فوق العاده برگزاری این نشست و ارتباط آن با سیاست خارجی چین و نقش این کشور در نظم نوین جهانی، به روابط دوستانه و مشارکت راهبردی چین و ایران اشاره کرده و دو کشور را از بازیگران کلیدی برای تحقق نظم نوین جهانی بر شمرد.
متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
برگزاری کنگره ملی خلق چین و کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین بزرگترین رویداد سالانه سیاسی در چین است و در واقع مهمترین تصمیمات سیاسی و اقتصادی چین در این نشست ها اتخاذ می شود تصمیماتی که امروز با توجه به قدرت چین در عرصه سیاسی و اقتصادی همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار می دهد. برگزاری گنگره خلق چین هر ساله علاوه بر نشان دادن نقشه راه توسعه چین عاملی برای گسترش روابط با کشور های جهان است به همین بهانه در این یادداشت قصد دارم به نکاتی درباره چین بپردازم. ظهور چین به عنوان یکی از بزرگترین قدرت های سیاسی، اقتصادی و علمی جهان به خصوص در قاره کهن آسیا که هر دو ملت ما در آن زیست می کنند پنجره ایست به سوی توسعه پایدار برای همه کشور ها و قدرت های منطقه ایی مستقل دنیا مانند ایران که تلاش می کنند تحت تاثیر یکجانبه گرایی قدرت های دیگر دنیا قرار نگیرند و به این موضوع آگاهند که چین و حزب کمونیست، برخلاف برخی قدرت های دیگر چه به لحاظ فرهنگی، سیاسی، و اقتصادی به دنبال تسلط بر دولت ها و مردم دنیا نبوده و همواره از پیشگامان و حامیان چندجانبه گرایی و توسعه پایدار تمام کشور ها بوده اند. این را می توان در عملکرد و سیاست های دولت چین به روشنی دید. رییس جمهور چین نیز بار ها بر این سیاست در قالب گسترش همه جانبه گرایی، ترویج معنای پیکره واحد سرنوشت بشری و همچنین ابتکار مهم راه ابریشم جدید یا یک پهنه یک راه تاکید نموده است. چین همواره ثابت کرده است که در سیاست و همکاری های خود با دیگر کشور ها صادق، متعهد، با ثبات و عملگرا است و همواره شریکی قابل اعتماد است.
دو اجلاس کنگره ملی خلق چین و کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین در حالی برگزار می شود که آمار های اقتصادی چین همگی نشان دهنده رشد اقتصادی این کشور به رغم چالش ها و شوک های چندگانه در سال ۲۰۲۲ است.چین موفق شد رشد سه درصدی را در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال قبل، به ثبت برساند. تولید ناخالص داخلی چین طی سال گذشته میلادی به رکورد بالای ۱۲۱ تریلیون یوان رسید که جهش جدیدی محسوب میشود چرا که این کشور توانست آستانه ۱۰۰ تریلیون و ۱۱۰ تریلیون یوانی را به ترتیب در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بشکند. معاون مدیر اداره ملی آمار چین می گوید که با وجود یک فضای پیچیده و ناخوشایند بین المللی و همچنین فشارهای چندگانه از ناحیه تقاضای در حال کاهش، شوکهای تامین و انتظارات تضعیفشده، اقتصاد چین که از خصوصیت انعطاف پذیری قوی، ظرفیت بسیار زیاد، پویایی بالا و پایداری طولانی مدت برخوردار است، محکم و استوار باقی خواهد ماند. وی در یک بیانیه گفت که فاکتورهای ضروری تولید به منظور توسعه برابر نیز همچنان دست نخورده باقی ماندهاند. همه این ها نویدبخش تصمیم گیری های امیدوارکننده ایی در این دو اجلاس برای تعمیق سیاست درهای باز، فقر زدایی، اقتصاد سبز و مدرن کردن سیستم مدیریتی چین را می دهد. این خبری خوبی نیز برای دوستان چین است که در این دنیای پر تلاطم چین با ثبات و قدرتمند را هم به عنوان الگوی توسعه و هم به عنوان شریک توسعه خود در کنار خود دارند.
یکی از موضوعات مهم کنگره ملی خلق چین نقشه راه روابط و سیاست خارجی چین با دیگر کشور هاست. سفر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای ابراهیم رییسی پس از سال نوی چینی و در آستانه کنگره ملی خلق چین از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و فصل تازه ایی را در روابط دو دوست دیرین آسیایی که همواره در تمام تاریخ در کنار هم با صلح زیسته اند را گشود . روابط ایران و چین روابط تنها دو کشور نیست بلکه روابط تاریخی و تمدنی است و چین روی دوستی با ایران همواره حساب ویژه ایی باز می کند و بیانیه دو رییس جمهور در این سفر گویای این مسئله است. همانطور که رییس جمهور ایران در دیدار خود با رییس جمهور چین گفت که ایران و چین دوستان روزهای سخت هستند و دوستی در روزهای سخت، تسریع و تسهیل کننده پیوندها در ایام دیگر است. ایران به عنوان یک قدرت منطقه ایی بزرگ و تامین کننده انرژی در جهان و چین به عنوان قدرتی سیاسی و اقتصادی در دنیا در کنار دیگر کشورهای مستقل دنیا می توانند علاوه بر کمک به توسعه و منافع یکدیگر، نظم جدید جهانی مبتنی بر چندجانبه گرایی و همکاری را رقم زده و جهانی بهتر برای بشر چه امروز و چه برای نسل آینده را به وجود آورند. وجود یک چین قوی برای ایران و بالطبع یک ایران قوی برای چین از ملزومات نظم جدید جهان آینده است.
این رابطه مستحکم البته دشمنانی دارد که تلاش می کنند که همواره بین دو کشور فاصله بیندازند و به همین منظور دو کشور باید همکاری های فرهنگی و رسانه ایی خود را گسترش داده تا مانع آن شوند. شناخت دو ملت به صورت مستقیم نه از طریق رسانه های بیگانه بهترین راه برای دو ملت برای شناخت یکدیگر است که ما باید در این مسیر همه توان و امکانات فرهنگی و رسانه هایی خود را به کار ببندیم.