محمدحسن آصفری، نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با افکارنیوز مهمترین موارد اصلاحی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را توضیح داد و گفت: پیرو ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات سال ۱۳۹۵ مقام معظم رهبری ، مجلس تاکنون برای اصلاح قانون انتخابات مجلس و طبق این ابلاغیه هنوز اقدامی نکرده است.
چه بسا زودتر از این باید این طرح اصلاحی در دستور کار قرار میگرفت.وی افزود: اما مجلس برای اصلاح قانون انتخابات، ۷۷ ماده اعلام کرده است که مهمترین آنها زمان رسیدگی با توجه به تعداد زیاد ثبتنام کنندگان است. چرا که دوماه برای رسیدگی و بررسی شورای نگهبان ،زمان کمی بود.آصفری افزود: در زمان کم حق بعضی از افراد ضایع میشد و آنهایی که باید تایید میشدند تایید نمیشدند و کسانی که باید رد میشدند، رد نمیشدند.
بنابراین برای اینکه زمان رسیدگی شورای نگهبان بیشتر باشد این مدت را از ۲ ماه به ۴ ماه افزایش دادهام.نایب رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها درمجلس خاطرنشان کرد: همچنین احزاب در قانون قبلی در انتخابات نقشی نداشتند و در قانون جدید نقش احزاب را دیدهایم.
طوری که بتوانند در انتخابات به صورت مستقیم و قانونی وجود و حضور داشته باشند.او اظهارداشت: حتی در تعرفه.های آراء جایی را برای احزاب در نظر گرفتهایم تا مردم به جای اینکه نام فرد را بنویسند نام یک ائتلاف با حزب شناسنامهدار را بنویسند و تمام کسانی که در لیست ائتلاف قرار گرفتند را شامل شود.*
رد صلاحیت کاندیداها باید با سند و مدرک باشد در غیر این صورت باطل استآصفری گفت: همچنین موضوع رد صلاحیت شده ها مطرح شد در این قانون تاکید شده است هیچ کسی را نمیتوان بدون مستند رد صلاحیت کرد و باید با دلیل و سند معتبر باشد.نماینده مردم اراک درمجلس ادامه داد که اگر دستگاه چهارگانه گزارش اشتباهی در مورد فردی بدهد مسئول متخلف، انفصال از خدمت خواهد شد و با او برخورد میشود و شخص رد صلاحیت شده میتواند پیگرد حقوقی و قانونی داشته باشد.این عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها درمجلس بیان کرد: همچنین به نقش فضای مجازی در این قانونو تاکید شده است.
به طوری که شرکت کنندگان بتوانند از فضای مجازی به صورت قانونمند استفاده کنند تا حضوری فعالانه داشته باشند.آصفری گفت: ازطرفی فرصت استعفاها را کم کردهایم. به طور مثال فرصت استعفای برخی از پستهای ملی که قرار است در انتخابات حضور داشته باشند یا همچنین پستهای استانی و شهرستانی.او درانتها تاکید کرد: این موارد مهم اصلاحی طرح جدید است. هرچند این قانون جدید انتخابات نیز نمیتواند دغدغههای مدنظر رهبر انقلاب اسلامی را درمورد انتخابات رفع کند، اما به هر حال اقدامی در جهت اصلاح صورت گرفته است.