رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چهارشنبه شب به وقت محلی اعلام کرد که با مدیر کل سیاسی وزارت خارجه انگلیس گفتگوی سازنده ای داشته است.
مذاکره کننده ارشد دولت جو بایدن مدعی شد اقدام جمهوری اسلامی ایران در اعدام علیرضا اکبری جاسوس انگلیس در ایران بر اساس "انگیزههای سیاسی صورت گرفته و اذعان کرد: شخصا به مدیر کل سیاسی وزارت خارجه انگلستان تسلیت گفتم.
رابرت مالی در تداوم ادعاهای ضد ایرانی آمریکا و متحدانش اضافه کرد که با این مقام انگلیسی درباره مقابله با ارسال سلاحهای ادعایی ایران به روسیه، پیشرفت برنامه هستهای ایران و وضعیت زندانیان آمریکایی - انگلیسی در ایران و نقض حقوق بشر گفتگو کردیم.
اعلام اجرای این حکم در روز شنبه ۲۴ دیماه ۱۴۰۱ با واکنشهای مداخلهجویانه نه تنها مقامات انگلیس و اروپا مواجه شد بلکه در نخستین واکنش از سوی آمریکا نیز، رابرت مالی نماینده ویژه این کشور در امور ایران که از آغاز حوادث داخلی در ایران، بر ناآرامی های متمرکز شده، باز هم اظهارات مداخله جویانه خود و دولت بایدن را تکرار کرد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز شنبه به وقت محلی در اولین واکنش دولت بایدن پس از اعدام "علیرضا اکبری" گفت: از شنیدن خبر اعدام علیرضا اکبری یک شهروند انگلیسی-ایرانی وحشت کردم.
مذاکره کننده ارشد آمریکا مدعی شد: بازداشت های ناعادلانه، اعترفات اجباری، دادگاه های ساختگی و اعدام ها با انگیزه سیاسی که جمهوری اسلامی انجام می دهد، باید متوقف شود.
آنتونی بلینکن و جیمز کلورلی وزیران خارجه آمریکا و انگلیس نیز عصر سه شنبه به وقت محلی پس از رایزنی های دو جانبه در واشنگتن وزیران خارجه انگلیس و آمریکا در یک نشست خبری مشترک ادعاهای ضد ایرانی خود را درباره اعدام جاسوس لندن تکرار کردند.
بلینکن با تکرار ادعاهای واشنگتن گفت: ما در محکوم کردن اعدام علیرضا اکبری، شهروند دو تابعیتی انگلیسی- ایرانی که اقدامی سیاسی و غیرمنصفانه بود،کنار دولت انگلستان ایستادهایم.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: این الگوی دیگری از سوء رفتارهای ایران شامل بازداشت، شکنجه، اعترافات نادرست و اعدامهای ناعادلانه است.
جیمز کلورلی وزیر خارجه انگلیس نیز درباره اعدام جاسوس کشور خود علیرضا اکبری ادعا کرد که این اقدام با انگیزههای سیاسی انجام شد اما توضیح بیشتری در این باره ارائه نکرد.
قوه قضاییه ایران روز شنبه اعلام کرد علیرضا اکبری، محکوم به افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس به دار مجازات آویخته شد.
طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، علیرضا اکبری به جرم افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق انتقال اطلاعات به اعدام محکوم شده است. نامبرده مدتی قبل در پی جاسوسی علیه کشور دستگیر شد. برهمین اساس و پس از تشکیل پرونده قضایی برای متهم و صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه ارجاع و جلسات رسیدگی با حضور وکیل متهم برگزار شد و بر اساس مستندات متقن موجود در پرونده، این فرد به جرم جاسوسی برای انگلیس به اعدام محکوم شد.
در پی اعتراض متهم و فرجام خواهی وی، پرونده دوباره در دیوان عالی کشور بررسی شد و دیوان عالی کشور ضمن رد فرجام خواهی، دادنامه اولیه را ابرام و حکم اعدام اکبری را تایید کرد.
وزارت اطلاعات در همین زمینه با انتشار اطلاعیهای تاکید کرد: اکبری یکی از مهمترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس بود که اطلاعات مهم کشور را جمعآوری و به صورت کاملا آگاهانه و هدفمند در اختیار این سرویس قرار میداده است.