محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز (20 دی) با حضور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال کمیسیون آموزش مبنی بر اصلاح فرایند جلوگیری از افت تحصیلی دانشگاه گفت: اعتقاد داریم املای ننوشته غلط ندارد، بدیهی است بعضی تصمیمات اثر بخشی لازم را نداشته باشد و با این وجود تلاشمان را کردیم شاخصهای حکمرانی علمی را مد نظر قرار دهیم.
وی افزود: بعد از دو سال و نیم آموزش مجازی بازگشایی دانشگاهها که در این مدت با محدودیتهایی همراه بودند، خیلی از خوابگاههای خودگردان تعطیل شده بود، بودجه دانشگاهها، خوابگاه و ایاب و ذهاب درصد رشد لازم را نداشت. این جسارت را دولت مردمی به خرج داد و بازگشایی دانشگاهها را آغاز کردیم.
وزیر علوم تصریح کرد: کمیته انتصابات با حضور وزاری پیشین برای انتخاب روسای موسسات عالی را شکل دادیم اگرچه ممکن است اشتباهاتی رخ داده باشد. اولین اقدام تاسیس معاونت نوآوری بود، تاسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری نیز دیگر اقدام در این وزارتخانه بود.
زلفیگل بااشاره به اینکه ۱۰۰ پروژه نیمه تمام داریم گفت: مهارت محور کردن آموزش، عزمی فرابخشی می خواهد به قانونی نیاز داریم که برای بخشای مختلف سیستم تشویقی قرار دهد تا برای دانشجویان اعم از کار آموزی و... شرایط بهتری فراهم آید.
وی افزود: ۲۹ هزار ظرفیت دانشجوی مهارت محور را به سرانجام رساندیم، سرانه اعتبار پژوهشی در موسسات فنی و حرفهای ۲۰ درصد سایر دانشگاه هاست.
وزیر علوم با بیان اینکه بستری را ایجاد کردیم که دانشجویان علوم پایه انگیزه بیشتری داشته باشند، تصریح کرد: اتفاقات خوبی در حوزه فن آوری رخ داده است اعم از طراحی «سامانه دانا» این به یافتن نام کسانی که در حوزهای صاحبنظر هستند به جستو جو گران کمک میکند این سامانه در سطح بینالملل وجود دارد که ما هم به آن دست پیدا کردیم و امیدواریم در دهه فجر آن را افتتاح کنیم، تاسیس سامانه «نظام ایده ها و نیازهاست»، که موجب همرسانی پژوهشگران با نیازهای جامعه میشود تاکنون بیش از ۷۵۰۰ نیاز در این سامانه ضبط شده است و در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز آمده است.
وی گفت: رشد اشتغال دانش بنیان به ۵۰ درصد رسیده است. بیش از 40 هزار اشتغال دانش بنیان در هستههای فناور داشتیم، تعداد هسته های فن آور به بیش از ۱۱ هزار افزایش پیدا کرده است، رایزنیها با ستاد کل نیروهای مسلح باعث شدکه امریه پسا دکتری را به تصویب برسانیم.
زلفی گل با بیان اینکه تعداد مقالات علمی در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۷۷ هزار افزایش پیدا کرده است، افزود: از بعد کمیتی افزایش رتبه داشتیم، تعداد دانشمندان یک درصدی و ۲ درصدی افزایش پیدا کرده است.
وزیر علوم گفت: در بعد جهاد تبیین؛ در حوزه راهیان، راویان پیشرفت و جذب نخبگان اتفاقات مبارکی افتاده است. با شیوه نامهای که تصویب شد زین پس نخبگان ما خارج از فراخوان جذب هیات علمی می شوند مرکز علوم انسانی را تأسیس کردیم و با همکاری بنیاد نخبگان رتبه های زیر صد و المپیادی را بورس کردیم.