اگرچه بایدن خوابآلود، سیاستمدار ناتوان و متوهم آمریکایی این روزها بابت عملکرد ضعیف خود در عرصه اقتصادی حتی از سوی طرفداران حزب دموکرات نیز شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته است، اما این موضوع سبب نشده است تا وی تمرکز خود را از یکی از خطرناکترین ثوابت و راهبردهای کلان واشنگتن در نظام بینالملل، یعنی تجزیه جهان اسلام و منطقه غرب آسیا از بین ببرد! درست در سال ۲۰۰۶ میلادی، زمانی که تنها سه سال از اشغال عراق توسط دولت جرج واکر بوش سپری میشد، جو بایدن در کسوت سناتور ایالت دلاویر در سنای آمریکا، طرح موسوم به «فدرالیزه کردن عراق» را بهعنوان پیش درآمدی بر طرح کلانتری به نام « تجزیه عراق » بر روی میز استراتژیستها و آیندهپژوهان حوزه سیاست خارجی ایالاتمتحده قرارداد.صورتمسئله مشخص است! بایدن معتقد بود که میتوان بر اساس مؤلفههای قومیتی و مذهبی، عراق را به سه کشور براساس هویت کردی، شیعی و سنی تقسیم کرد. فراتر از آن، جو بایدن معتقد بود که میتوان طرح تجزیه عراق را به مبنایی برای تجزیه کل منطقه و جهان اسلام تبدیل کرد، بهگونهای که «قومیت و مذهب» در خدمت« نقشه ژئوپلیتیکی مطلوب آمریکا» در غرب آسیا، شمال آفریقا و شبهقاره هند درآید!
اکنون مشخص میشود که چرا بسیاری( حدود ۷۰ درصد ) از اعضای لابیهای صهیونیستی در آمریکا در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰میان ترامپ و بایدن، علیرغم خدمات خاص ترامپ به صهیونیستها، ترجیح دادند آرای خود را به سود رئیسجمهور کنونی آمریکا به گردش درآورند! رئیسجمهور آمریکا معتقد است «تجزیه منطقه »یک کاتالیزور دارد و آن «خلق بحرانهای دائمی » در کشورهای گوناگون منطقه است .فراتر از آن، بایدن و همراهانش میگویند یکی از راههای خلق بحرانهای امنیتی مزمن در منطقه،« بازتولید تروریسم تکفیری» می باشد در سال ۲۰۱۳ میلادی، جوبایدن در کنار اوباما و هیلاری کلینتون نقش بسیارپررنگی در تأسیس داعش و هدایت تروریستهای تکفیری به حوزه شامات ایفا کرد اما بهواسطه جانفشانی رزمندگان مقاومت و فرماندهی سید شهدای مقاومت، شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهانش چنین نقشه شومی تحقق پیدا نکرد.
«بازتعریف تروریسم تکفیری» در کنار «بازتولید خشونت در منطقه بر اساس الگوهای جدید»، پس از نابودی داعش به یک مشی کلان در سیاستگذاری منطقهای آمریکا تبدیلشده است. در این میان، کمترین غفلتی از نقشه شوم و ضد امنیتی کاخ سفید برای منطقه قابلقبول نیست. بدون شک داعش در یک محیط آرام و مملو از آرامش و ثبات نمیتواند رشد کند زیرا تروریسم تکفیری اساسا متغیری وابسته به بحران است، خواه آن بحران واقعی باشد خواه ساختگی. طی روزهای گذشته و اخیر، مقامات آمریکایی درصدد خلق بحرانهای مزمن و گستردهای در داخل ایران بودند تا از این طریق فرا متن لازم برای بازی متنی خود با مهرههای تروریستی -تکفیری را تکمیل کنند. بدون شک نظام و ملت ایران با رصد هوشمندانه و اقدامات قاطعانه خود اجازه شکلگیری شبکهای محصور به مؤلفههای «بحرانسازی» و «خشونت دائمی» را در کشور نخواهند داد.قطعا بایدن خوابآلود زمانی از خواب غفلت خود بیدار خواهد شد که برای جبران مافات و جلوگیری از سقوط و تباهی او و همراهانش بسیار دیر شده است.
حنیف غفاری