سامون کاوونی اظهار داشت که در نشست امروز علاوه بر مسائل حقوق بشری و ادعای مشارکت ایران با روسیه در جنگ اوکراین ، «یکی دیگر از مسائل مهم در رابطه با ایران که امروز روی ان تمرکز میکنیم تلاش برای پیدا کردن بهترین راه درباره (از سرگیری اجرای) برجام است.»
وی تاکید کرد: «علی رغم تنشها و در واقع تحریمهایی که امروز توافق خواهد شد، فکر میکنم تمایل برای تلاش و یافتن راهی برای پیشبرد توافق هستهای ایران وجود دارد»
وزیر امور خارجه ایرلند بدون اشاره به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از برجام و استفاده از ابزارهای بینالمللی برای نابودی این توافق و همچنین تداوم نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی واشنگتن ادعا کرد که از طریق اجرای برجام درباره عدم دسترسی ایران به سلاح هستهای اطمینان حاصل میشود.
مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام پس از ماهها گفت وگوهای فشرده در وین به مرحلهای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
تجربه ماهها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیمگیری برای بازگشت به توافق هستهای را ندارد و از این منظر، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضربالاجلهای ساختگی علیه ایران متوسل شده است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمهای سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران هم تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گفت وگوی تلفنی با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی دارد.