![شراکت دفاعی تهران - مسکو منطقی است](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/V1S4z3X4dDQY/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDweJVxtu4cY7G2hzV_1efiJea1I30PYCuRulJKFxzDzY-XTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVNsXvcE91QDFf5_5-6aB0LA,,/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AA+%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9%DB%8C+%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86+-+%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%88+%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%DB%8C+%D8%A7%D8%B3%D8%AA.jpg)
عبدالباری عطوان در مقاله امروز یکشنبه خود در روزنامه رای الیوم به تقویت روابط دفاعی جمهوری اسلامی ایران و روسیه و نگرانی آمریکا از آن پرداخت و نوشت: ایالات متحده نگرانی خود را از تبلور یک شراکت دفاعی کامل بین مسکو و تهران ابراز کرد و سخنگوی آمریکا این مشارکت را که در حال تقویت شدن است، به زعم خود آسیب بزرگی به اوکراین، همسایگان ایران و حتی کل جهان دانست.
عطوان افزود: نگرانی آمریکا از شراکت نظامی روسیه و ایران جای تعجب دارد زیرا نه تنها این نگرانی غیرمنطقی بلکه ساده لوحانه نیز هست. آمریکا از ایرانی که چهل سال است آن را محاصره کرده است و با حمایت از اغتشاشات برای سرنگونی نظام این کشور نقشه میکشد چه انتظاری دارد؟ آیا واشنگتن انتظار دارد ایران که از محور روسیه و چین دور شود و طبق شروط کاخ سفید، با وضعیت تسلیم شده به توافق هسته ای برگردد؟
این نویسنده خاطرنشان کرد: محاصره شدید اقتصادی و نظامی آمریکا علیه ایران، این کشور را بر آن داشت تا توانمندیهای نظامی بومی خود را توسعه دهد و بر تولید موشکهای بالستیک بسیار پیشرفته -که جدیدترین آنها موشکهای فرا صوت (هایپرسونیک) هستند- و همچنین تولید پهپادها تمرکز کند تا از این طریق محروم بودن خود از خرید هواپیماهای جنگی را جبران کند.
وی افزود: ائتلاف نظامی ایران و روسیه منطقی و قابل پیش بینی و مبتنی بر خصومت دو طرف با آمریکا است و اوج حماقت است که دولت آمریکا فکر کند که این نزدیکی روابط بین مسکو و تهران ممکن نیست و یا می تواند از آن جلوگیری کند.