آیت الله سید ابراهیم رئیسی جمعه ۳۱ تیرماه در نشست خبری که در پایان سفر به استان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: روز اراک در تاریخ کشور روز مقاومت و ایثار و شجاعت مردم اراک است، امروز یادآور شهامت و شجاعت و مقاومت مردم استان است که به همین سبب این روز را گرامی می داریم.
وی با بیان اینکه این روز چند جلوه دارد، افزود: جلوه اول عملیات رمضان است که استان مرکزی در آن نقش بالایی داشته و شهدایی در این راه تقدیم انقلاب شده اند و جلوه دوم نقش استان در عملیات مرصاد است که به مقابله یا منافقین پرداخته شد.
رییس جمهوری با بیان اینکه جلوه سوم، کارخانجات و نقش آنها در جنگ و دفاع مقدس است اضافه کرد: شرکت های بزرگ اراک نقش بسزایی در حوزه پشتیبانی و فنی و صنعتی جنگ داشته اند و همین مهم سبب شد دشمن این شرکت ها را مورد هدف قرار دهد و ۸ کارگر به شهادت برسند. تحت تاثیر این سه جلوه، ۲۰۷ نفر به شهادت رسیدند و بر همین اساس است که روز پنجم مرداد را گرامی می داریم.
رئیسی اضافه کرد: شاید حق این بود که در این سفر به همه شهرستان ها سفر می کردیم، اما اختصار سفر و شرایط کرونا و شرایط کاری بنده اجازه اینکار را نداد که امیدواریم در سفر آینده به شهرستان ها سفر کرده و با مردم گفت و گو داشته باشیم.
وی بیان کرد: نیازها و مشکلات استان از قبل بررسی شد و با نگاه به اولویت ها تصمیمات، اخذ و در شورای اداری استان اعلام شد.۲۲۰ طرح در حوزه های مختلف در استان قطعی شد که البته اجرای آنها اعتبارات زیادی می طلبد، اما با توجه به ضرورت باید اجرا شوند. از این تعداد ۵۰ طرح زیربنایی، ۳۹ طرح در بخش آب، خاک و کشاورزی، ۶۵ طرح در بخش فرهنگی، آموزشی و ورزشی، ۲۰ طرح در بخش تکمیل بیمارستانها و مراکز درمانی، ۹ طرح اشتغال، هشت طرح صنعت و معدن، ۲۳ طرح مسائل رفاهی و ۱۰ طرح در حوزه انتظامی و قضایی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در راستای تولید و اشتغال دانش بنیان است اضافه کرد: اعتقاد ما بر این است که استان ظرفیت بزرگ صنعتی برای اشتغال و کارآفرینی دارد و با توجه به بازدیدهای صورت گرفته از برخی صنایع، دریافتیم که از جمله مشکلات این شرکت ها سرمایه در گردش است، آنها باید سرمایه در گردش داشته باشند تا بتوانند اهداف خود را دنبال کنند.
وی با تاکید بر جلوگیری از واردات نیز اضافه کرد: جلوگیری از واردات کالاهایی که در داخل تولید می شود نیز در رونق تولید موثر است، اعلام عمومی شده که همه مسئولین نیز به این مهم توجه داشته باشند، باید از واردات بی رویه ماشین آلاتی که با استاندارد قابل قبول در استان تولید می شود جلوگیری کرد.
رئیسی تاکید کرد: تولید ماشین آلات کار راحت و سبکی نیست و کارخانجات استان این ماشین آلات را مونتاژ نمی کنند بلکه تولید انجام می دهند که این کار آنها قابل تحسین است و ضروری است که جلوگیری از واردات محصولاتی که این شرکت ها تولید می کنند، در دستور کار باشد.
وی بیان کرد: همچنین نیاز دیگر کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل، مربوط به اصلاح مدیریت است که باید انجام شود، باید مدیران جهادی و مصمم پای کار باشند تا کار پیش رود، بررسی تاریخچه برخی واحدها به نظر می رسد موضوع اساسی بحث مدیریت است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مخالف خصوصی سازی نیستیم و این مهم سیاست نظام است و قانون دارد افزود: اما باید درست انجام شود؛ در حوزه صنایع، کارگروهی در استان تحت نظر استاندار و در کشور با ریاست معاون اول رئیس جمهور فعال است تا شناسایی موانع تولید را انجام دهند و واحدها بعد از رفع مانع ها فعال شوند.
رئیسی ادامه داد: در این خصوص در سطح کشور اقدامات خوبی انجام شده و باید در سطح استان نیز پیگیری شود، انتظار می رود که استان در حوزه رفع مشکل صنایع تعطیل یا نیمه تعطیل رشد جهشی داشته باشد.
وی در خصوص کمبود آب شرب و کشاورزی ادامه داد: تصمیم گیری هایی در خصوص تکمیل پروژه های آبرسانی، احداث کانال های آبرسانی و... انجام شده و همچنین در خصوص آلودگی هوا نیز اعتباراتی تخصیص پیدا کرده و باید سریعا هزار هکتار درختکاری در این راستا انجام شود.
رئیس جمهوری با اشاره به نصب فیلتر کاهنده آلایندگی برای شرکت ها گفت: برخی این فیلتر را نصب کرده اند اما کافی نبوده، یکسری صنایع نیز باید برخی درآمد خود را در راستای مسئولیت های اجتماعی خود هزینه کنند.
وی اضافه کرد: رسانه ها بهترین کسانی هستند که میتوانند مصوبات سفر را پیگیری کنند و برای تضمین اجرایی مصوبات سفرها، در مرکز کشور، معاونت اجرایی علاوه بر وزیر مربوطه مسئولیت پیگیری دارد و در استان ها نیز عالی ترین مقام استان این مهم را بر عهده دارد.
رئیسی بیان کرد: استاندار استان مرکزی نیز نیروی انقلابی و با انگیزه است و موارد را پیگیری می کند.
وی در خصوص سوال بازگشت دفاتر شرکتهای بزرگ استان مرکزی از تهران به استان گفت: اینکه کارخانه و شرکتی که در استان است، دفتری در تهران داشته باشد، خوب است اما به واقع باید در حد یک دفتر برای پیگیری مسائل باشد، نه اینکه ساختمانهای بزرگ باشد که در برخی از آنها کارکنان زیادی هم مشغول کارند. حضور این دفاتر در تهران هزینه بر است و بحث انتقال آنها حتما پیگیری میشود که این موضوع قانون بوده یا دستورالعملی از سوی دولتها بوده است، اما اگر قانون یا دستورالعمل باشد، این فکر قابل تحسین است و باید دنبال شود.
وی گفت: اگر این موضوع سلیقه مدیریتی هم بوده، سلیقه خوبی است و معنا ندارد که این واحدها دفاتر عریض و طویل در تهران داشته باشند، اما کار اصلی در استان انجام شود. این مهم باید دنبال شود و کار ارزشمندی است. دفاتر شرکت های استانی باید تنها به اندازه نیاز در تهران ایجاد شود بویژه اینکه انتقال این دفاتر در درآمدهای استان مرکزی نیز تاثیرگذار است.