دهههای 60 و 70 در ایران اسلامی شاهد جریان بسیار قوی و فرهنگی گروههای جمعخوانی تواشیح و سرود بودیم که وام گرفته از موج شورآفرین سرودهای ابتدای انقلاب اسلامی، در ایجاد تهییج و شورآفرینی اجتماعی ایفای نقش میکردند.
این حرکت با تغییر سیاستهای اصحاب فرهنگ و هنر از نیمه دهه 70 رو به افول رفت و هر روز به هنرهای انقلابی ، دینی و قرآنی کمتر توجه شد تا اینکه تقریبا هیچ خبری از گروههای جمعخوانی و سرود در کشور نبود.
۹ دی 13۹۳ (روز بصیرت) برای نخستینبار بزرگترین گروه جمعخوانی و تواشیح کشور به برکت شهدای قرآنی تهران متشکل از ۶۳ نفر از اعضای ۱۴ گروه همخوانی و تواشیح ممتاز و بینالمللی شکل گرفت و نخستین اجرای ۶۳ نفری گروه مورد اقبال مخاطبان قرار گرفت. ابتدای مسیر، خیلی از اصحاب فرهنگ و هنر با توجه به شرایط فرهنگی کشور، تصور نمیکردند فعالیت این گروه بزرگ ادامه یابد اما فعالیت این گروه جهادی با ورود به عرصه تولیدات تصویری و برای نخستینبار در اعتاب مقدسه ایران، عراق و سوریه ادامه پیدا کرد و جریانساز و الگوآفرین شد و مثل همیشه امام خامنهای دامتبرکاته با نگاهی تمدنی و آیندهنگر، چندین نوبت تولیدات و اجراهای مختلف این گروه را مورد تفقد قرار دادند. عنایات معظمله کمکم در سایر گروهها نیز اثر گذاشت. کانونهای فرهنگی- هنری مساجد و بسیج به میدان آمدند و پویش هر مسجد و پایگاه بسیج یک گروه سرود ایجاد شد.
آن سالها کسی فکر نمیکرد اعضای بااخلاص گروه بزرگ محمدرسولالله صلیالله علیه و آله اینچنین متواضعانه و بیچشمداشت پای این کار خواهند ایستاد تا این جریان به بلوغ برسد اما با دلگرمیهای امام عزیزمان و مجاهدت انسانهای شریفی که عهد و پیمان برای حضور جهادی و با نذر قرآن و فرهنگ انقلابی داشتند، امروز شاهد بلوغ و نبوغ این جریان در کشور هستیم و الحمدلله صدها گروه بزرگ سرود در سطح استانی، ملی و حتی بینالمللی شکل گرفته که در سرود زیبا و تمدنساز «سلام فرمانده» به بهترین شکل ممکن خود را نشان داد.
از این بابت باید شاکر الطاف الهی باشیم و ضمن تبریک به سازندگان این اثر به یادماندنی و عنایت شده، برایشان آرزوی سربلندی و توفیق ثبات قدم را دارم.
اکنون باید قدردان زحمات شبانهروزی گروه محمدرسولالله باشیم که سالها بدون هیچ تمنایی از نهادهای فرهنگی، جریانساز و الگوآفرین این فرآیند پرخیر و برکت بودهاند و امیدوارم همواره در این مسیر ثابت قدم بمانند.
والعاقبه للمتقین
مهدی حاجی