![تأکید فنلاند بر گسترش مناسبات با ایران](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/St1UrNfKB28M/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDweJVxtu4cY7G2hzV_1efiJea1I30PYCuRhur6zH5G80YXTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVfA-P2QXHk1kwWxWQxIu3Fg,,/%D8%AA%D8%A3%DA%A9%DB%8C%D8%AF+%D9%81%D9%86%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AF+%D8%A8%D8%B1+%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4+%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%AA+%D8%A8%D8%A7+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و «پکا هاویستو» وزیر امور خارجه فنلاند یکشنبه هشتم خردادماه در خصوص آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه، تحولات منطقه ای و بین المللی از جمله بحران اوکراین به صورت تلفنی به گفت و گو وتبادل نظر پرداختند.
امیرعبداللهیان با اشاره به سفر اخیر وزیر خارجه فنلاند به تهران و توافقات به عمل آمده، اعلام آمادگی کرد که مسیر توسعه همکاری ها بین ایران و فنلاند بیش از پیش گسترش یابد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با انتقاد از بی تصمیمی آمریکا و با اشاره به جدی بودن جمهوری اسلامی ایران، بر اراده تهران در رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار تاکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به حمایت از تداوم آتش بس در یمن، بر لزوم لغو محاصره کامل انسانی این کشور و حل و فصل بحران یمن در چارچوب گفت و گوهای یمنی - یمنی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص جنگ اوکراین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران مخالف جنگ است و هر دو طرف درگیری در اوکراین و روسیه را به گفت و گو و پایان دادن به جنگ دعوت می کند و راه حل را در دیپلماسی و گفت و گو می داند.
وزیر امور خارجه فنلاند نیز در این گفتگو با گرامیداشت نودمین سالگرد برقراری مناسبات دیپلماتیک بین دو کشور، مناسبات ایران و فنلاند را مهم خواند.
وی نسبت به حصول توافق مطلوب در مذاکرات وین ابراز امیدواری کرد و همچنین بر توسعه و گسترش همکاری ها بین ایران و فنلاند تاکید کرد.
پکا هاویستو در خصوص بحران اوکراین نیز ابراز امیدواری کرد که گفت و گوهای روسی- اوکراینی با کمک کشورهای مختلف و از جمله ایران به حل و فصل مسالمت آمیز این بحران کمک کند.