به جرأت می توان گفت پایه ریزی سیاست های غلط، غیرقانونی و غیر علمی در برخی امور را همین دولتمردان به اصطلاح اصلاح طلب بنا نهاده و مسبب اجرای آن نیز خود آنها و رهروان رویه های نادرست آنها هستند.
یادمان هست سال99 در دوران دولت همه چیز دانها و مدعیان تعامل با دنیا نیز چنین واقعه ای تکرار شد اما وزیر کشاورزی وقت، با وقاحت بدون تقبیح این عمل ناشایست، کشتن جوجه های یکروزه را رویه ای معمول خواند.
متأسفانه امروز پیرو رویه های غلط و مسیرهای اشتباه دولت گذشته، یکسری بی تفاوتی ها و نبود نظارت ها نیز به موضوع جوجهکُشی دامن زده و باعث شده این عمل وقیحانه، به یک روال عادی تبدیل شود.
این دسته از مرغداران بیشتر به فکر سود اقتصادی خود هستند و به مبانی اخلاقی ، دینی و انسانی بی توجه بوده و و به راحتی حقوق حیوانات و سلامت جامعه را زیر پا میگذارند.
این نوع جوجه کُشی اخیر خروجی و نتیجه کمپین سلبریتی های معلوم الحال است که کمپین نه به خرید مرغ را استارت زدند
از دستگاه محترم قضایی انتظار داریم از این دسته موضوعات به راحتی عبور نکند و با عاملین و آمرین برخورد قاطع خود را داشته باشد تا شاهد اینگونه جنایت نباشیم.
حکم شرعی کشتن بی دلیل و آزار حیوانات
اسلام دین رأفت با حیوانات است و توصیه و تأکیدات مهمی از بزرگان دین ما در خصوص توجه به حیوانات و منع حیوان آزاری روایت شده است. در کنزالعمّال از پیامبر اسلام (ص) درباره کسی که مرتکب حیوان آزاری شده بود، آمده است: آیا درباره این بى زبانى که خداوند در اختیار تو گذاشته است، از خدا نمى ترسى؟! او از درد و رنجى که به وى مى رسانى نزد من شکایت کرد. اگر ستمى که به حیوانات مى کنید بر شما بخشیده شود، بسیارى از گناهان شما بخشوده شده است. لعنت خدا بر کسی که حیوانی را مثله کند.
ماده قانونی برای مجازات حیوان آزاران
این احادیث و چندین و چند حدیث دیگر، پایه قواعد فقهی – حقوقیای در اسلام شده که وفق آن، حیوان آزاری ممنوع و انجامدهنده آن مورد عتاب و مجازات است. از همین رو ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی درباره حیوانآزاری چنین جرمانگاری کرده است: «هر کس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال گوشت را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به حبس از ۹۱ روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۳ میلیون ریال محکوم خواهد شد.»
در همین راستا حجتالاسلام مهدوی ارفع کارشناس امور دینی نیز درباره حرمت این عمل ناشایست، گفته است: اگر برای معدوم کردن جوجهها دلیل عقلی و شرعی وجود داشته باشد، حرمت برداشته میشود، اما نداشتن صرفه اقتصادی قابل قبول نیست و این کشتار شرعاً حرام است.
به نظر می رسد در مقابل این اقدام ناصواب برخی مرغداران، دستگاه محترم قضا بایستی مقتدرانه در برابر این بی قانونی آششکار و نقض مقررات ایستاده و مسببان آن را به گونه ای مجازات نماید که عبرتی آشکار برای سایر متخلفان گردد.