وزارت خارجه آمریکا در گزارشی جدید به تکرار اتهامات علیه ایران پرداخته و درباره آنچه «فعالیتها و مواد هستهای اعلامنشده در ایران» خوانده شده ابراز نگرانی کرده است.
در گزارش سالانه موسوم به «پایبندی به توافقات کنترل تسلیحاتی و منع اشاعه» آمده است: «طی دوره گزارشدهی ۲۰۲۱ ایران گسترش فعالیتهای غنیسازی اورانیوم و ذخایر اورانیوم ذخیرهشده خود از جمله نصب سانتریفیوژهای پیشرفته را ادامه داد.»
وزارت خارجه آمریکا بار دیگر با تکرار ادعاهای اثباتنشده مدعی شده این اقدامات، عواملی کلیدی برای تولید مواد هستهای کافی جهت ساخت سلاح هستهای در صورت تصمیمگیری ایران برای حرکت در این مسیر است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
وزارت خارجه آمریکا در این گزارش اعتراف کرده که ایران اقدامی در جهت ساخت سلاح هستهای انجام نداده است. در این گزارش آمده است: «ارزیابی وزارت خارجه آمریکا همچنان این است که ایران در حال حاضر هیچ فعالیت کلیدی در جهت ساخت سلاح هستهای انجام نمیدهد.»