« سعید خطیبزاده » سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سهشنبه) دهم اسفند ماه به قطعنامه اخیر شورای امنیت در خصوص بحران یمن واکنش نشان داد.
وی در این خصوص گفت: متاسفانه این قطعنامه و ادبیات به کار رفته در آن تحت تاثیر ملاحظات سیاسی و لابی کشورهای ائتلاف متجاوز و در جهت خلاف تلاشهای موجود برای از سرگیری فرآیند سیاسی اتخاذ شده که تبعات منفی در مسیر صلح خواهد داشت و مواضع طرفین درگیری را بیش از پیش از هم دور میکند.
گفتنی است شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه نهم اسفند ماه قطعنامه پیشنهادی امارات عربی متحده را که خواستار گسترش دادن ممنوعیتهای تسلیحاتی اعمال شده علیه شماری از سران انصارالله به کل این گروه بود را به تصویب رساند. این قطعنامه با ۱۱ رأی مثبت و رأی ممتنع چهار کشور ایرلند، مکزیک، برزیل و نروژ به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید. نماینده امارات گفت که این قطعنامه توانمندیهای نظامی حوثیها (انصارالله) را مهار کرده و به سمت متوقف کردن «اقدامات تنشآمیز» آنها در منطقه حرکت خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این قطعنامه خاطرنشان کرد: از ابتدای جنگ یمن نگاه جانبدارانه و خلاف واقعیتهای یمن با هدایت حامیان اصلی تجاوز به سرزمین یمن در شورای امنیت سازمان ملل، نه تنها تاثیری در کاهش بحران نداشته، بلکه عاملی برای تداوم و طولانی شدن بدترین فاجعه انسانی قرن بوده است.
* نقض سیستماتیک و جدی حقوق بینالملل بشردوستانه، کشتار غیرنظامیان، تخریب گسترده زیرساختهای غیرنظامی و محاصره غیرقانونی بنادر و فرودگاهها در سایه سکوت جامعه جهانی
وی بیان کرد: در نتیجه نادیده گرفتن جنایتهای ائتلاف و دور شدن شورای امنیت از وظیفه ذاتی خود، در طول هفت سال جنگ ظالمانه یمن، شاهد نقض سیستماتیک و جدی حقوق بینالملل بشردوستانه، کشتار غیرنظامیان، تخریب گسترده زیرساختهای غیرنظامی و محاصره غیرقانونی بنادر و فرودگاهها در سایه سکوت جامعه جهانی بودهایم که تداوم این رویکرد، دورنمای دستیابی به صلح پایدار و عادلانه را بیش از پیش دشوار و پیچیده میکند.
گفتنی است «محمدعلی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن تصویب این قطعنامه را محکوم کرد و از شورای امنیت به دلیل نادیده گرفتن جنایتهای ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی انتقاد کرد و گفت هر ممنوعیت تسلیحاتی که علیه ائتلاف سعودی اعمال نشود، «فاقد ارزش است.»
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه پنجاه و هشتمین کنفرانس امنیتی مونیخ در دیدار با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در خصوص وضعیت جاری در یمن با ذکر این نکته که موضوع یمن به نقطه بحرانی رسیده و تلاش برای حل و فصل سیاسی این بحران و جلوگیری از تداوم فاجعه انسانی در یمن باید حداکثری باشد، بر اهمیت نقش شخص دبیرکل سازمان ملل متحد در حل و فصل بحران یمن و پایان تجاوز و جنگ در این کشور تأکید کرده بود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ششم اسفند ماه در گفتوگوی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود به بحران یمن نیز پرداخت و گفت: در مونیخ به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد تأکید کردیم که نقش دبیرکل در حل و فصل سیاسی بحران یمن مورد توجه است. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به صدور پیش نویس قطعنامه در شورای امنیت علیه جنبش انصارالله و اقدام نادرست در تروریستی خواندن این جنبش، این اقدام را مخرب خواند و بر لزوم توقف این قطعنامه تأکید کرد و افزود: یمن متعلق به همه یمنیهاست و راه حل آن در گفتوگوهای یمنی- یمنی است.