تارنمای ان بی سی نیوز نوشت: تیم مذاکره کننده آمریکا در وین اخیرا تغییر کرده و ریچارد نفیو به عنوان یک عضو کلیدی هیات آمریکایی، به دلیل اختلاف نظر با رابرت مالی، این تیم را ترک کرده است.
براساس این گزارش، ریچارد نفیو قرار است مسئولیتی دیگر در وزارت خارجه آمریکا برعهده بگیرد.
ان بی سی به نقل از دو منبع مطلع خبر داده است که ریچاد نفیو با رابرت مالی به عنوان رئیس هیات مذارکره کننده آمریکا، اختلافات زیادی درباره مسیر مذاکرات داشته است.
ریچارد نفیو به مدت ۱۰ سال مسئول امور ایران در کاخ سفید و قائم مقام هماهنگی سیاست تحریم در وزارت خارجه آمریکا به ویژه در دوره باراک اوباما بود که تحریمهای ضد ایرانی وی، او را به طراح تحریم علیه ایران مشهور کرده است.
وی در کتاب خود با عنوان «هنر تحریمها» میگوید آنچه میتواند باعث شکست تحریمها شود، میزان استقامت کشورهای هدف در برابر تحریم خواهد بود.
نفیو که از اعضای تیم پیشین و فعلی مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات برجامی هم بود، محقق ارشد در دانشگاه کلمبیا و تحلیلگر ارشد اندیشکده بروکینگز است.
این مقام مستعفی از تیم نماینده ویژه کاخ سفید در امور ایران، هنگامی که ایران به کاهش تعهدات برجامی خود متعاقب خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای ضد انسانی علیه مردم ایران، روی آورد، نوشت: عده ای فکر می کردند که اگر برجام را نقض کنند، ایران دست روی دست خواهد گذاشت و پاسخی نخواهد داد.
وی افزود: «مسئله جالب برای من درباره تصمیم ایران در خصوص ازسرگیری غنیسازی اورانیوم به بالاتر از ۳.۶۷ درصد (و همچنین عبور از محدودیت ۳۰۰ کیلوگرم برای ذخائر اورانیوم)، آن افرادی است که اطمینان میدادند اگر برجام را نقض کنند و به ایرانیها با اعمال مجدد تحریمها فشار وارد کنیم؛ آنها هم دست روی دست میگذارند.»
اگرچه هنوز نفیو یا مقامات وزارت خارجه آمریکا از این تصمیم صحبت نکردهاند و به طور رسمی موضعگیری نشده است اما هنگامی که او به تیم رابرت مالی نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران پیوست، پیشبینی میشد قصد بر این است که با حفظ و احیای نظام تحریمهای هوشمندِ دولت اوباما، اجرای هر چه دقیق تر نظریه «فشار هوشمند» به جای «فشار حداکثری» را دنبال کند. هرچند که در عمل تغییر خاصی در سیاست های بایدن رخ نداد و حتی در بحبوحه همهگیری کرونا هم سیاست به گل نشسته موسوم به فشار حداکثری را ادامه دادند.