سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: در منازعات و درگیریها، تلاشها باید بر رسیدگی به علل ریشهای خشونت علیه زنان متمرکز شود و در دوران پس از جنگ، رویکرد اصلی باید حمایت از حقوق و تضمین مشارکت آنها در حل و فصل منازعات، فرآیندهای صلح و همچنین فعالیتهای بشردوستانه باشد.
مجید تخت روانچی ، در نشست شورای امنیت سازمان ملل که با موضوع "زنان، صلح و امنیت" برگزار شد افزود: در منطقه غرب آسیا همچنان شاهد تأثیرات مخرب اشغالگری و مداخلات خارجی و همچنین فعالیتهای تروریستی هستیم که زنان و دختران را هدف قرار میدهند.
وی گفت: قدیمیترین مورد وضعیت زنان فلسطینی است که همچنان از پیامدهای چندین دهه اشغال و نقض حقوق بشر رنج میبرند.
تخت روانچی با اشاره به تبعات لشکرکشی آمریکا به افغانستان وضعیت افغانستان اضافه کرد: ما بر این باوریم باید از حقوق همه اقوام و اقشار افغان از جمله زنان و دختران حمایت کرد و با مشارکت دادن آنها در فرایند صلح و امنیت، آرمانهای مشروع آنها نیز تضمین شود.
وی با اشاره به این که مسائل مربوط به زنان و دختران تحت اختیارات مجمع عمومی و سایر نهادهای مرتبط سازمان ملل متحد است گفت: شورای امنیت باید فقط زمانی به این موضوع رسیدگی کند، که به طور مستقیم به حفظ صلح و امنیت بینالمللی مرتبط باشد.
تخت روانچی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران برای نقش زنان در توسعه اقتصادی- اجتماعی و نیز حیات سیاسی و فرهنگی جامعه ایران اهمیت بسیاری قائل است.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل با اشاره به تحریمهای ظالمانی آمریکا علیه ایران افزود: با وجود اعمال تحریمهای آمریکا که ناقض قوانین بینالمللی، حقوق اولیه زنان و دختران، بهویژه حق توسعه آنهاست، در ایران دستاوردهای چشمگیری در توانمندسازی زنان و دختران، از جمله در حوزه آموزش و تحصیلات حاصل شده است.