«انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه سهشنبه گفت که این اتحادیه حمله تنبیهی روز دوشنبه جنبش انصارالله یمن به ابوظبی را محکوم میکند.
وی که با شبکه خبری «اسکاینیوز» مصاحبه میکرد، بدون اشاره به جنایت ائتلاف متجاوز سعودی در حملات به غیرنظامیان یمنی گفت: «اقدامات حوثیها امنیت در منطقه را تهدید میکند».
معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد: «در تلاش هستیم تا به توافقی برای پایان جنگ در یمن دست یابیم».
انریکه مورا در این مصاحبه هیچ اشارهای به حمله جنگندههای سعودی و اماراتی به زیرساختهای یمنیها نکرد و تنها گفت که حمله انصارالله به تاسیسات غیرنظامی، اقدامی خطرناک به شمار میآید.
وی اضافه کرد: «ایران باید نقش مثبتی را در پایان دادن به بحران یمن ایفا کند».
جمهوری اسلامی ایران با آغاز بحران یمن، طرح چهار مادهای برای حل بحران یمن ارائه کرد که شامل آتش بس فوری، ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم یمن، آغاز گفتوگوهای ملی یمنی-یمنی و تشکیل دولت ائتلاف ملی است.
«هشام شرف» وزیر خارجه یمن نیز چندی پیش در سخنانی گفت که جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران این کشور، طرحی ارائه کرد که همه [طرفهای متخاصم] در تلاش هستند آن را به فراموشی بسپارند.
شرف گفت که این طرح، درباره جنگ و تحریم یمن، مکانیزم مذاکره و عادیسازی وضعیت است و «طرحهای برادران مسئول در جمهوری اسلامی برای حل بحران یمن –چه در گذشته یا حال حاضر-کلید حل بحران یمن است».
«سعید خطیب زاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز امروز گفت: ایران همواره از ابتکار راه حل سیاسی مبتنی بر پایان پذیرفتن محاصره مردم این کشور، پایان جنگ، عدم مداخله در امور داخلی یمن و حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی این کشور حمایت کرده و بر جلوگیری از تشدید فاجعه انسانی در این کشور تاکید می کند.
خطیبزاده در رابطه با افزایش تنش ها در منطقه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید داشته است راه حل هیچ یک از بحران های منطقه ای توسل به جنگ و خشونت نیست و تنها در فضای آرام و دوری از استمرار تنش و چرخه خشونت است که می توان به استقرار صلح و ثبات در منطقه امیدوار بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه مسائل یمن یک امر یمنی است، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری و مشارکت در هرگونه ابتکاری که به پایان یافتن جنگ هفت ساله یمن بینجامد، تاکید کرد.
این تحولات در حالی روی میدهد که سخنگوی نیروهای مسلح یمن دوشنبه شب (دیروز) تأیید کرد، فرودگاههای دبی و ابوظبی با پنج موشک بالستیک و بالدار و چند پهپاد مورد هدف قرار گرفت.
منطقه صنعتی المصفح که هدف گرفته شده در جنوب غرب ابوظبی است و از مهمترین مناطق اقتصادی در امارات عربی متحده به شمار میرود. بسیاری از شرکتهای صنعتی و خودروسازی بعلاوه قدیمیترین بندر امارات در این منطقه قرار دارد و این منطقه شامل املاک تجاری و مسکونی بسیاری است.
«محمد ناصر البخیتی» یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن تأکید کرد که هر گونه تنشی که از سوی امارات صورت گیرد، به سود این کشور نخواهد بود.
البخیتی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که اگر تجاوزات امارات به یمن ادامه پیدا کند، نیروهای یمنی، مراکز مهم از جمله سازههای نفتی و فرودگاههای این کشور را هدف قرار خواهند داد.