حسین کنعانی مقدم در ارزیابی خود نسبت به تحولات عراق پس از برگزاری انتخابات و تشکیل اولین جلسه پارلمان این کشور گفت : انتخاب محمد الحلبوسی به عنوان رئیس مجلس عراق نشان می دهد یک نوع وفاق میان جریان ها و گروه های سیاسی اتفاق افتاده و می تواند منجر شود که فراکسیون اکثریت با حضور همه گروه های سیاسی شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: این مساله هم بستگی دارد به این که برخی از جناحهای سیاسی از تمامیتخواهی دست بردارند، به عنوان مثال جریان صدر به دنبال تشکیل دولتی با اکثریت است که تعیین کننده باشد، جریان نوری مالکی به دنبال ایجاد دولتی توافقی و جریان العامری و فتح نیز در پی تشکیل دولت ائتلافی هستند.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: همه این اتفاقات به نوع نگرش جریان سیاسی به دولت آینده و لابیهایی که در بیت شیعه فعالیت میکند، بستگی دارد که اگر به تفاهم برسند می تواند این معنی را داشته باشد که دولت آینده با توافق همه جریان های سیاسی تشکیل می شود در غیر این صورت جریان مقاومت وابسته به حشد الشعبی به عنوان اپوزیسیون حضور می یابند و اگر در دولت آینده مشارکت نکند، دولت باید پاسخگو باشد.
کنعانی مقدم در ادامه اظهار داشت : در واقع آزمون بزرگی در مقابل مجلس فعلی عراق وجود دارد که در دولت آینده نیز تاثیرگذار است. این آزمون بزرگ لغو اختیارات و امتیازات آمریکا تحت عنوان حقوق کاپیتولاسیون در عراق است، آمریکایی ها می خواهند در قالب مستشار در عراق بمانند و هر اقدامی هم که انجام دهند کسی حق اعتراض ندارد و آن ها در امنیت هستند.
وی در پایان گفت : این کار خلاف مصوبه پارلمان است بنابراین لغو این امتیازات آزمون در مقابل مجلس فعلی است که در تعیین دولت آینده هم موثر است اگر کاظمی بماند این حقوق باقی خواهد بود اگر نماند این حق از بین می رود.