منابع نزدیک به مذاکرات رفع تحریمها در وین به یک رسانه غربی گفتهاند این گفتوگوها در «فضایی سازنده» پیش میروند.
خبرگزاری آلمان به نقل از منابع مطلع نوشت مشخص شده که ایران بر روی دریافت ضمانتهایی در خصوص پابرجا ماندن توافق در آینده اصرار دارد. همه طرفها این موضع را به رسمیت میشناسند، اما میگویند که اجرایی کردن آن دشوار است.
به نوشته خبرگزاری آلمان، در کل گفتوگوها از شتاب لازم برای اینکه طی چند هفته آتی به نتیجه برسند برخوردار نیستند. دور تازه گفتوگوها تا دوشنبه پیش رو معلق شده است.
آمریکا در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ»، با نقض تمامی تعهداتش از برجام که به تأیید شورای امنیت رسیده بود خارج شد.
جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به تمامی تعهداتش در این توافق پایبند ماند، اما بعد از آن از اختیاراتش در توافق استفاده کرد و برخی از تعهداتش را کاهش داد.
«علی باقری»، مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران گفته رفع تمامی تحریمهای آمریکا کلید موفقیت در مذاکرات وین است. او گفته هر چه طرف مقابل در این زمینه جدیتر باشد، مذاکرات در زمان کمتری به نتیجه خواهد رسید.
مسئله دریافت تضمین در خصوص ماندن آمریکا در برجام و مشخص کردن ساز و کاری برای راستیآزمایی رفع تحریمها دو مسئلهای هستند که از مدتها پیش میان طرفها محل اختلاف و گفتوگو بوده است.
جدیدترین دور این مذاکرات با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام از عصر دوشنبه ششم دی ماه در شهر وین آغاز شد.
«علی باقری» در این نشست با اشاره به پیشرفتهای صورتگرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریمها و ارائه تضمینهای عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستیآزمایی این اقدامات تأکید کرد و گفت که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفتوگوها آمادگی کامل دارد.
در این نشست، تمامی هیأتها به پیشرفت حاصل شده در دور پیشین گفتوگوها اشاره کرده و برای ادامه رایزنیهای فشرده اعلام آمادگی کردند و همچنین عنوان شد که اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است. در پایان نشست مقرر شد که مذاکرات و کار بر روی متن از روز سهشنبه هفتم دی ماه در سطوح و فرمتهای مختلف ادامه یابد که از روز سه شنبه تا پنجشنبه ادامه داشت.