روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» در گزارشی با بیان اینکه « چندین بحران بزرگ در حوزه جغرافیای سیاسی توازن بینالمللی را تهدید میکند»، با اشاره به توانمندی ایران در حوزه فناوری هسته ای و بدون توجه به این مهم که جمهوری اسلامی ایران درعالی ترین سطح بارها تاکید کرده که هرگز بدنبال بهره برداری نظامی از فناوری هسته ای نیست و تولید سلاح هسته ای را "حرام" می اند، ادعا کرده که این کشور یکی از نخستین موارد این تهدیدهاست.
این نشریه فرانسوی، در گزارش خود همچنین به تکرار ادعای غرب، آمریکا و ناتو مبنی بر احتمال حمله روسیه به اوکراین پرداخته و ضمن اشاره به مسائل مرتبط با چین و تایوان، و روسیه و چین را نیز در فهرست تهدیدهای آینده برای جهان قرار داده است .
طرح چنین ادعاهایی در گزارش لوفیگارو، نشان می دهد این بار غرب به ایران هراسی اکتفا نکرده و طرح گسترده تر "شرق هراسی" را دنبال می کند. در این طرح قدرت های بلوک شرق همه در فهرستی قرار گرفته اند که تنها عاملان بروز بحران برای جهان در سال جدید میلادی محسوب می شوند. لوفیگارو در گزارش خود اما به بحران ها و مصائبی که آمریکا و متحدان غربی-ناتویی آن دست کم در دهها سال اخیر برای جهان ایجاد کرده اند، از جمله بحران افغانستان و عراق و ... اشاره نکرده است.
لو فیگارو در این نوشتار ادعا می کند: نخستین مورد این تهدیدها پرونده هسته ای ایران است اما این تنها مورد نیست. با این حال این امر می تواند با ایجاد یک تحول واقعی، خاورمیانه را در معرض تهدید قرار دهد.
این گزارش بدون کوچکترین اشاره به برخورداری رژیم صهیونیستی از سلاح هسته ای که اتفاقا در منطقه خاورمیانه برای خود جای پا باز کرده است و به انواع بهانه ها بر وسعت سرزمین های تحت اشغال خود می افزاید، ایران را تهدید سال ۲۰۲۲ منطقه عنوان می کند.
این در حالی است که روزنامه انگلیسی ایندیپندنت دو ماه پیش در خبری از برنامهریزی رژیم صهیونیستی برای افزایش قابل توجه میزان مهمات در زرادخانههای خود در پی نهایی شدن بودجه نظامی، خبر داد.
نویسنده این گزارش، ایزابل لاسر (Isabelle Lasserre) در ادامه مطلب می نویسد« ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه مذاکرات را ترک و بارها برجام را نقض کرده است» اما باز هم به این مساله اشاره نمی شود که نخستین بار آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام خارج شد.
جمهوری اسلامی پس از خروج آمریکا از برجام در این پیمان باقی ماند و پاداش این تعهد، ادامه یافتن تحریم های ظالمانه و پیروی دیگر طرف های برجام از این تحریم ها بود که تهران را با جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه کرد.
این روزها دور هشتم مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ در وین اتریش در حالی از سر گرفته شده که سه سال بعد از خروج یک جانبه ترامپ از برجام، برنامه هستهای ایران طبق همه برآوردها در پیشرفتهترین مرحله خود قرار دارد. در این دور مذاکرات، دیپلمات ها تلاش می کنند در مذاکرات سیاسی، فنی و حقوقی فشرده سرانجام مساله لغو تحریم های ظالمانه ضد ایرانی و بازگشت آمریکا را به برجام را مشخص کنند.