وزارت خارجه روسیه امروز (سهشنبه) از جدیت تمام شرکتکنندگان در مذاکرات احیای برجام در وین برای نیل به نتایج مثبت خبر داد.
این وزارتخانه با صدور بیانیهای اعلام کرد: «همه شرکتکنندگان در مذاکرات وین بر پیگیری خود برای رسیدن به نتیجه مثبت در اسرع وقت تاکید کردند».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در این بیانیه همچنین آمده است که شرکتکنندگان در نشست وین تصمیم گرفتند کار دو گروه از کارشناسان در حوزههای تحریم و مسائل هستهای را از سر بگیرند.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین نیز در گفتوگو با خبرنگاران گفت نتیجه نشست روز گذشته، آغاز خوبی برای این روند کاری بود زیرا نمایندگان هیأت جدید ایرانی انعطاف خاصی را در مورد تعدادی از موضوعات بسیار مهم نشان دادند.
اولیانوف درباره این انعطاف مد نظر خود اظهار داشت، برای مثال ایرانیها که لغو تحریمهای آمریکا همچنان موضوع اصلی آنهاست، توافق دارند که باید همزمان به موضوع هستهای رسیدگی شود، که نشاندهنده بازگشت تهران به پارامترهای اولیه توافق هستهای منعقد شده در سال ۲۰۱۵ است.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، وی با بیان اینکه مذاکرات از جایی که قطع شده بود ادامه پیدا کرد، توضیح داد: «نکته کلیدی این است که تصمیم گرفته شد مذاکرات از لحظه تعلیق در ۲۰ ژوئن امسال از سر گرفته شود. پیشرفت پایان خرداد ماه، مبنای کار بیشتر قرار گرفته است».
نماینده روسیه در مذاکرات وین همچنین گفت: «در این نشست در مورد اقدامات قبلی برای آینده نزدیک توافق شده است. به ویژه دو کارگروه فعالیت خود را از سر می گیرند».
اولیانوف همچنین خبر داد که در اول آذرماه نشست کارگروه مربوط به مسائل هستهای برگزار میشود.
نمایندگان ایران و کشورهای گروه ۱+۴ عصر دوشنبه با حضور در هتل «کوبورگ» محل مذاکرات احیای برجام در وین، دور هفتم گفتوگوهای کمیسیون مشترک برجام را برگزار کردند.
روزنامه «نیویورک تایمز» نیز بامداد امروز به نقل از یک مقام اروپایی نوشت که مذاکره کننده ایران هشدار داده در صورتی که خواستههای ایران در مذاکرات برآورده نشود، تهران برنامه هستهای خود را تشدید خواهد کرد.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.
تا کنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.