« شهریار حیدری » اقدام اخیر آمریکا برای سرقت محموله نفت جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان را اقدامی ضد مقرارت دریایی و کنوانسیون بین المللی دریایی عنوان کرد و گفت: همه کشورها باید قوانین و مقررات کنوانسیونهای بین المللی را رعیات کنند و دزدی دریایی آمریکا نقض این قوانین بوده است.
وی با بیان اینکه چنین اقداماتی نتیجه ای جز تنش به همراه ندارد، گفت: از هر گونه اقدام تنش زا همه کشورهای منطقه متضرر خواهند شد و کشورهایی که در منطقه برای آمریکا جایگاه و پایگاه درست می کنند باید بدانند که آمریکا در منطقه فقط به دنبال تنش و تفرقه است.
حیدری با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حقوق خود کاملا قاطع عمل میکند،گفت: شاهد بودیم که در این ماجرا خوشبختانه نیروی دریایی سپاه به موقع وارد عمل شد و اجازه نداد که آمریکا شناور حامل نفت جمهوری اسلام را برباید.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس افزود: از منظر بین المللی هم جمهوری اسلامی ایران باید حتما موضوع را پیگیری کند و دستگاه دیپلماسی از ظرفیتهای خود استفاده کند تا چنین رفتارهایی تکرار نشود. علاوه بر این کشورهای منطقه از اتفاق رخ داده درس بگیرند و مراقب تحرکات آمریکا باشند.
نماینده مردم قصرشیرین درمجلس ادامه داد: آمریکا با رفتار خود نشان داد که کشوری است که به رغم ادعای قانونمداری و تبعیت از مقررات بین المللی، از دزدان دریایی و تروریستها حمایت میکند و سرچشمه دزدان دریایی خود آمریکا است.
وی عنوان کرد: البته جمهوری اسلامی ایران در منطقه با اقتدار کافی حضور دارد و با قدرت تمام ناوگان دریایی خود را اسکورت و حمایت میکند.
حیدری مهمترین دغدغه و نگرانی آمریکا را توسعه قدرت دریایی ایران توصیف کرد و افزود: بعد از آنکه ناوبندر مکران و ناوچه سهند به سمت اقیانوس اطلس حرکت کرده و در مانور روسیه حاضر شدند و بعد از بیش از ۱۳۳ روز مانور دریایی به دورترین نقاط جهان با موفقیت به کشور بازگشتند، این عملیات مهم سبب نگرانی آمریکا شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تاکید کرد: حرکت مقتدرانه ناوگروههای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریاهای آزاد با رعایت حقوق بینالملل دریاها که تابعی از سیاستهای دفاعی کشور است و از سوی فرماندهی معظم کل قوا ابلاغ و جاری شده است، امروز آمریکا را دچار تشویش کرده است.
وی ادامه داد: پس از چنین اقدامات موفقیت آمیز جمهوری اسلامی ایران، آمریکا با چنین رفتارهای ایذایی به دنبال به رخ کشیدن قدرت دریایی خود بود که سرانجامی جز خفت و خواری برای آنها نداشت. با این حال حق شکایت و پیگیری برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است و دستگاه دیپلماسی باید موضوع را در مجامع بین المللی پیگیری کند.
۱۲ آبان ماه، نفتکش ایرانی در دریای عمان برای صادرات نفت به سمت مقصد مشخص حرکت میکرد که آمریکا اقدام به مصادره این نفتکش کرده و محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر انتقال داد و به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد. اما در اقدام به موقع و مقتدرانه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عملیات دزدی دریایی و سرقت نفت ایران توسط آمریکا ناکام ماند.