چرایی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران

حجت‌الاسلام سید عباس نبوی رئیس موسسه تمدن و توسعه اسلامی صبح امروز و با حضور در برنامه سلام تهران در  خصوص چرایی تسخیر سفارت آمریکا ، گفت: در تابستان و خصوصاً شهریور ۵۸ با بالا گرفتن مسائل انقلاب و تنش ها در حوالی مرزهای ما، تحلیل دانشجویی مبنی بر مدیریت جدی آمریکا بر مسائل  و قصد برگشت به ایران و تکرار قضایای ۲۸ مرداد ۳۲ بود.

 وی با اشاره به موضع تند حضرت امام رحمة الله در همان  شهریور و مهرماه، گفت:  موضع تند حضرت امام باعث شد تا بچه‌ها بر تصمیم خود مصمم تر  شوند؛ البته در آن زمان حرکت‌های دانشجویی نسبت به آمریکا به عنوان جریان سردمدار امپریالیسم در همه جای دنیا قوی بود، همه جا  علیه آمریکا تظاهرات می کردند و جلوی سفارت خانه ها پرچم آمریکا را به آتش می کشیدند و این چیزی منحصر به فرد نبود.

رئیس موسسه تمدن و توسعه اسلامی اظهار کرد: تصمیم گیری دانشجویان در آن زمان گروگان گیری نبود، تصمیم بر تحصن در سفارت و  تظاهرات بود  تا  آمریکا دست از دخالت‌های خود  بردارد.

چرایی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران

وی بیان کرد: این قضیه  از روز ۱۴ آبان شروع شد ما از ساعت ۱۲ و نیم روز ۱۳ آبان با استقرار در سفارت آمریکا با نهادهای رسمی، مجلس خبرگان و دولت ارتباط گرفتیم و حضرت امام هم که در قم بودند خبر به ایشان رسید و این جریان  از ظهر روز سیزدهم تا ساعت ۲ بعد از ظهر روز چهاردهم که بیانیه رسمی امام خوانده شد، ادامه داشت و تمام تحولات به تصمیم آمریکا بستگی داشت.

 نبوی در پاسخ به این سوال که هم اکنون برخی ها معتقدند قطع رابطه با آمریکا به دنبال اتفاقاتی که در آن روز افتاد، مسبب مشکلات اقتصادی فعلی کشور است، گفت: اتفاقی که در آن روز افتاد چیز عجیب و غریبی نبود، ما نه اسلحه ای داشتیم و نه چیز دیگری و در واقع یک سیلی را  خیلی به صورت نرم  به آمریکا زدیم.

وی با بیان اینکه در آن زمان مساله دخالتهای آمریکا، خطر کودتا و شاخ و شانه کشیدن  در خلیج فارس مطرح بود،

گفت:  همین الان هم اگر قدری فضای منطقه و جهان اسلام را باز کنید متوجه می شوید که آمریکا همه جا به دنبال منفعت خودش است و تا به حال حاضر نشده به هیچ کشوری حقی دهد.

نبوی با اشاره به اهمیت  تسخیر سفارت آمریکا در آن زمان، گفت: پیشنهاد زبونانه و عاجزانه هیچ ارزشی ندارد؛ اینکه ما از آمریکا بپرسیم چه چیزی از ما می‌خواهد ، آنها جوابشان این است که تمام داشته هایتان را روی میز بگذارید  آنوقت یک قسمت بزرگی را برای خود بر می دارند و می گویند راجع به بقیه آن با هم صحبت می کنیم.

رئیس موسسه توسعه و تمدن اسلامی با اشاره به لزوم برگزاری برنامه های جدی تر و سنجیدن مساله منافع و ضررهای مقاومت و تشریح ضررها و منافع وادادگی، اظهار کرد: به عنوان مثال در ترکیه از سال ۲۰۰۸ کسانی که دولت را در دست گرفتند  و سعی کردند در مسائل اقتصادی با آمریکا کنار بیایند در حال حاضر تمام شرکت های اروپایی و آمریکایی در آنجا تبدیل به پایگاه اقتصادی شده است یعنی کار مونتاژ انجام می دهند، یک اقتصاد درون زا نیست، بخش زیادی از کره جنوبی و کشورهای آسیای جنوب شرقی هم همینطور  کار می کنند.

وی با اشاره به اینکه آمریکا سر کوچکترین مساله حتی یک زندانی از آن‌ها باج گرفته است، گفت: از ۱۲ سال پیش دلار را با لیر ترکیه برابر کردند، ۸ صفر را هم از جلوی لیر ترکیه حذف کردند و امروز دوباره به ۱۰ برابر سقوط رسیده اند و در کشورهایی مانند برزیل و آرژانتین هم همینطور بوده است.

نبوی در پاسخ به سوالی مبنی بر گمنام ماندن  تحصن کنندگان ۱۳ آبان و اینکه آنها عهد کرده بودند  هیچ پستی را قبول نکنند، گفت: این شایعه است؛ بسیاری از آنها افراد قابلی بودند که در مسئولیت ها وارد شدند؛ موج دانشجویی خط امام آن‌موقع هر جا وارد می شد با استقبال روبرو بود،خیزش ملی که به دنبال تسخیر سفارت و حمایت از دانشجویان انجام شد در کشورها سابقه نداشت، در جاهای مختلف دانشجوها با حمله به سفارت امریکا پرچمش را آتش می زدند ولی مردم و دولتمردان جا می زدند، این خیزش ملی در کل کره زمین به این صورت سابقه نداشت.

رئیس موسسه تمدن و توسعه اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از افرادی که آن روز به عنوان پیرو خط امام مطرح بودند امروز لیبرال شدند و هر کسی به سمت و سویی رفته است، گفت: این را باید به یک مساله روان شناسی برگرداند؛ اینجا یک سوال مطرح می شود و آن اینکه سیاستمداران وقتی مُسن می شوند باید در کسب منافع ملی و …