«امانوئل ماکرون » رئیس جمهور فرانسه و «جو بایدن » رئیس جمهور آمریکا در بیانیه مشترکی که در پایان دیدار خود در رم منتشر کردند به برنامه هستهای ایران اشاره کردند.
در این بیانیه که توسط کاخ الیزه منتشر شده، آمده است: «بایدن و ماکرون بر ضرورت تضمین عدم توسعه سلاح هستهای یا دستیابی به آن توسط ایران تاکید کردند».
این موضوع در حالی مطرح میشود که آمریکا و فرانسه هر دو از دارندگان تسلیحات هستهای بوده و در زرادخانه این دو کشور صدها کلاهک هستهای نگهداری میشود.
بر اساس گزارشها، آمریکا نه تنها دارای بزرگترین و پیشرفتهترین زرادخانه هستهای جهان بوده بلکه چند تریلیون دلار برای به روزرسانی تسلیحات هستهای خود سرمایه گذاری کرده است.
ایران بارها تاکید کرده است که برنامه هستهای این کشور تنها با مقاصد صلحآمیز پیگیری میشود و هیچ قصدی برای حرکت به سوی برنامه هستهای نظامی ندارد.
ایران یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای بوده و برنامه هستهای این کشور تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آمریکا در سال ۲۰۰۳، بیش از ده هزار کلاهکهای اتمی و در اوج جنگ سرد با شوروی در سال ۱۹۶۷، ۳۱۲۵۵ کلاهک اتمی در اختیار داشته است.
پیش از این، مارس ۲۰۱۸ آخرین زمانی بود که دولت آمریکا تعداد کلاهکهای اتمی خود را اعلام کرد. در آن زمان دولت ترامپ اعلام کرد تا سپتامبر ۲۰۱۷، ۳۸۲۲ کلاهک اتمی در اختیار داشته است و از آن زمان به بعد دولت آمریکا از ارائه اطلاعات در اینباره خودداری کرده بود.
آمریکا در حالی نزدیک به چهار هزار بمب اتمی در اختیار دارد که طی سالهای گذشته اتهاماتی واهی علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران وارد کرده است.
دولت ترامپ سال ۲۰۱۷ به بهانه نقض توافق اتمی میان ایران و کشورهای ۱+۵، از این توافق خارج شده و سیاست فشار حداکثری علیه ایران را اعمال کرد.
دولت جدید آمریکا به رهبری «جو بایدن» مدعی شده قصد دارد به برجام بازگردد اما اعلام کرده تضمینی برای راستیآزمایی لغو تحریمها و عدم خروج مجدد واشنگتن از این توافق وجود ندارد.