جعفر قادری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی «افکارنیوز» درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ، اظهار داشت: همانطور که مصارف ارز ۴۲۰۰ تومانی از ۲۵ کالای مصرفی به حدود ۶ قلم کاهش یافته است، باید باز هم آن را کاهش دهیم و تا جایی که امکان دارد باید تهیه این اقلام برای گروههایی که تمکن مالی خوبی دارند، به صورت آزاد باشد و ارز ۴۲۰۰ تومانی باید برای آنان حذف شود.
وی بیان کرد: برای مثال در برخی از مناطق کشور مردم از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردارند و میتوان برای مثال قیمت نان را به صورت آزاد به آنان فروخت و این اقدام گام خوبی در جهت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تهیه اقلام اساسی از سوی اقشار ثروتمند جامعه است.
قادری افزود: این اقدام باعث میشود که میزان تولید یارانهای کالاهایی، چون نان کاهش یابد و از طرف دیگر یارانه بیشتری برای تهیه نان و دیگر کالاهای اساسی به افراد ضعیف جامعه داده شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از اقلامی که در حال حاضر با ارز ۴۲۰۰ تومانی توزیع میشوند، باید کاملا کارشناسی شده باشد و آثار تورمی در جامعه نداشته باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر آثار و پیامدهای تورمی این مسئله به خوبی کنترل نشود، قطعاً در جامعه مشکلات زیادی به وجود میآید و عملیاتی کردن این تصمیم مستلزم آن است که کنترل و برنامهریزی لازم صورت گیرد.
قادری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به کنترل وضعیت بازار میشود یا خیر، گفت: این اقدام تا حدی تولید کشور و ظرفیتهای داخلی را فعال میکند و میزان تولید را افزایش میدهد، اما آثار و پیامدهای تورمی دارد و باید حتماً این آثار کنترل شود.
نماینده مردم شیراز درباره اختصاص کارت اعتباری به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی به مردم، گفت: اعطای کارت اعتباری یکی از شیوههای موثر است. در واقع به جای آنکه به کالا ارز دولتی داده شود، ارز را به کالا نمیدهند و کالاها به قیمت بازار تولید میشود، اما بخشی از درآمد حاصله مجدداً بین گروههای کم درآمد جامعه بازتوریع میشود که نقش مهمی در بهبود وضعیت آنان دارد و راهکار خوبی است.