رافائل گروسی ، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی که بمنظور رایزنی پیرامون مسائل مختلف همانند موضوعات مرتبط با ایران و کره شمالی راهی واشنگتن شده است، بامداد امروز در اولین دیدار خود با آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه آمریکا، تاکید کرد: تمرکز این گفتگوهای دوجانبه بر روی ایران خواهد بود و دستورکار فشردهای را در این نشست در نظر گرفته ایم.
وی تاکید کرد: در نشست با بلینکن قصد داریم مسائل دیگری را از جمله کره شمالی مورد بررسی قرار دهیم.
گروسی با بیان اینکه ما در این دیدار دستور کار وسیعی را در پیش خواهیم داشت، گفت: این مسائل مهم سیاسی موضوعات مرتبط با ایران یا وضعیت کره شمالی و دیگر نقاط جهان، نحوه حمایت آمریکا از کار آژانس بین المللی انرژی اتمی و استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای را شامل میشود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی ضمن حمایت واشنگتن از کار آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: حفظ صلح و ثبات بینالمللی که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوع ایران، اظهار کرد: نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران کاملا واضح و مهم است.
بلینکن تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی نقش حیاتی را در زمینه کمک به استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی ایفا میکند.
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه امروز موضوعات بسیاری برای گفتن وجود دارد، افزود: از سوی دیگر نیازی ندارد تاکید کنیم که ایران بخش عمدهای از تمرکز ما است.
پیش از این، «رابرت مالی»، نماینده رئیسجمهور آمریکا در امور ایران در مصاحبهای به مطرح کردن ادعاهایی علیه برنامه هسته ای ایران پرداخت.
وی گفت: «مذاکرات مستقیم با ایران در مورد توافق هستهای بهتر خواهد بود، با این حال نباید به اینجا میرسیدیم. تمام مواردی که ایران اکنون ناقض آن است همانهایی هستند که تا زمان خروج آمریکا از توافق، آنها را رعایت میکرد.»
رابرت مالی در ادامه افزود: «ارزیابی همه طرفهای برجام در ۶ دور اول مذاکرات وین این بوده که ما به حصول تفاهم نزدیک شده بودیم. ایران اکنون در معرض انتخاب است: آیا آنها آمادهاند به برجام برگردند یا اینکه مسیر متفاوتی انتخاب میکنند. ما آماده سازگاری با واقعیتهای جدیدی خواهیم بود که به موجب آن مجبوریم همه گزینهها را برای مقابله با برنامه هستهای ایران مدنظر قرار دهیم.»
وی ادعا کرد: «با گذشت هر روز، این پیام برای آمریکا ارسال میشود که دولت جدید ایران خواستار بازگشت به توافق نیست. لازم است برای دنیایی آماده باشیم که ایران با محدویتی علیه برنامه هستهای خود مواجه نیست و لازم است گزینههایی برای آن در نظر داشته باشیم. این کاری است که ما همزمان با امیدمان به بازگشت آنها به توافق انجام میدهیم.»