چگونه است که اسرائیل از آذربایجان با عنوان لبنان اسرائیل صحبت می‌کند!

  سعدالله زارعی با اشاره به سیاست حسن همجواری با کشورهای همسایه اظهار کرد: این سیاست با کشورهایی که در تمدن و تاریخ خودشان سوابق ایرانی دارند، پررنگ تر است. ملتی که سابقا بخشی از ملت ایران بوده و از ایران جدا شده ایران در جهت حفظ ارتباطات عاطفی و فرهنگی با آنها مضاعف تلاش می کند و بعد از فروپاشی شوروی همواره تلاش کردیم در همه مسایل در قبال موضوعاتی که از سوی آذربایجان ، ارمنستان، گرجستان و تاجیکستان درباره ایران مطرح می شده است حداکثر خویشتن داری را نشان دهیم اما در اینجا شاهد این هستیم که پاسخ حسن همجواری ایران با توطئه داده شده است که آمریکا ، اسراییل و ترکیه همراه با آذربایجان به آن پرداختند و اینها سعی دارند برای ایران اختلاف محیطی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: مسایل و تحولات پیش آمده مشهود است که صرفا بر سر حل اختلاف آذربایجان و ارمنستان نیست بلکه اینها یک فتنه محیطی را شکل می دهند که ایران نمی تواند با فرمان حسن همجواری دیگر حرکت کند و باید اقدامی کند که مانع شکل گیری توطئه شود و این مساله هم خارج از قواعد بین الملل نیست. حسن همجواری یعنی دو کشور نمی توانند وارد پیمان و تعهدی شوند که دودش به چشم ملت ایران و کشور ثالث برود.

چگونه است که اسرائیل از آذربایجان با عنوان لبنان اسرائیل صحبت می‌کند!

این کارشناس مسایل منطقه و بین الملل در ادامه به اصل بازدارندگی اشاره کرد و گفت: هر کشوری می تواند در صورتی که با تهدید فزاینده مواجه شود اقداماتی را شکل دهد. ما از یک طرف گفت وگوهای دیپلماتیک خود را شروع کردیم به ویژه با جمهوری آذربایجان و برای اینکه نشان دهیم در آنچه می گوییم جدی هستیم، مانور سپاه و ارتش در بیله سوار و خداآفرین برگزار کردیم و این پیام روشنی دارد که اگر مسایل حل نشود ایران وارد میدان می شود. به هر حال ایران هم آرزوهای ژئوپلتیک دارد. مثلا آرارات چرا در اختیار ترکیه است؟ این یک جنبه توافقی موقت یا دائمی است؟ همه می دانند آرارات تا زمان رضا شاه در اختیار ایران بوده است یا باریکه ای که ترکیه را به آذربایجان وصل می کند در اختیار ایران بوده است و ایران تسامح کرده و الان می تواند درباره بازگرداندن این مناطق اقدام مشروع کند. ممکن است ما نخواهیم کار را به این سطوح برسانیم اما ترکیه باید بداند که اگر کاری کند که برای ایران ضرر ژئوپلیتیکی داشته باشد، ایران دستش باز است که از منافع و حقوق خودش دفاع کند.

زارعی ادامه داد: چگونه است که اسراییلی ها صحبت از آذربایجان با عنوان لبنان اسراییل می کنند، این برای آذربایجان موجب شرمندگی نیست و باکو نمی داند این مساله باعث واکنش قطعی و جدی ایران می شود و او نمی داند چنین عنوانی به اقدام نظامی ایران مشروعیت می بخشد، از این رو اگر مخالفان ایران در حال طراحی فتنه هستند باید بدانند که دست ایران برای به هم زدن این توطئه باز است و می تواند در چارچوب منافع ملی خود اقدام کند.

این کارشناس مسایل منطقه و بین الملل مانور برگزار شده توسط ایران را کاملا در چارچوب مصالح ایران دانست و گفت: کسی نمی‌تواند به آن اعتراضی داشته باشد.

وی درباره تاثیر برگزاری این مانور خاطرنشان کرد: ما برای آرامش پایدار باید تلاش کنیم که این آرامش ایجاد نمی شود مگر با حذف نقش مخالفان ایران در منطقه. اگر سیاست فعلی ترکیه درباره قفقاز استمرار پیدا کند و امریکا و اسراییل همچنان در منطقه جولان دهند، یعنی طولانی مدت امنیت نداریم و ما برای این که امنیت پایدار ایجاد کنیم ممکن است ناگزیر باشیم در دوره ای به استقبال طرحی رویم که عارضه امنیتی داشته باشد این به انتخاب کشورهای مذکور برمی گردد.