تنها چهار هفته از زمان تحلیف رئیسجمهور جدید و یک هفته از آغاز کار وزرای دولت سیزدهم گذشته و این زمان، برای بررسی عملکرد دولت کافی نیست، اما رویکرد حجتالاسلام رئیسی و دولتمردان او، چشمانداز روشنی پیشروی ملت قرار داده است. دراینباره گفتنیهایی هست:
یک. رئیسجمهور جدید، هیچ موضعی که نشان از تخریب پیشینیان یا خالی کردن دل مردم داشته باشد اتخاذ نکرده است. شاهد عباراتی از جنس «ویرانه تحویل گرفتهایم» و «خزانه خالی است»نبودهایم. رئیسی و دولتمردان او همواره روبهجلو و امیدبخش سخن گفتهاند. این در حالی است که بهزعم اغلب کارشناسان، دولت قبل از رئیسی، از منظر ضعف، کمتحرکی و ناکارآمدی، در تمام دولتهای بعد از انقلاب رکورددار است.
دو. رئیسی در همین دوره کوتاه، دو سفر استانی به جنوب غرب و جنوب شرق کشور داشته که از محرومترین و پرچالشترین استانهای کشورند. او سفرهای استانی که پیشازاین نیز در برخی دورهها مرسوم و موردتقدیر رهبر معظم انقلاب نیز بود را در روشها بهبود داده است. رئیسی بدون اطلاع قبلی، بدون نمایش و رفتارهای پوپولیستی، بدون راه انداختن مردم به دنبال خودروی شخصی خود و بسیار ساده و صمیمانه در نقاط مختلف خوزستان و سیستان و بلوچستان حضور یافته و حتی با مردم روستاهای صفر مرزی نیز از نزدیک سخن گفته است، مردمی که بعید است تابهحال حتی معاونین و مدیران کل استان خود را نیز دیده باشند.
سه. تا به امروز، هیچ موضعی که نشان از اختلاف و چندصدایی باشد را از دولت سیزدهم شاهد نبودهایم. بهرغم چند دولت گذشته که رئیس قوه مجریه مرتبا با طعنه و کنایه با مجلس، قوه قضائیه، شورای نگهبان، نیروهای مسلح و حتی کارشناسان منتقد خود سخن میگفت، تا به اینجای کار، هر چه از رئیسی و دولتش شاهد بودهایم، همگرایی و همصدایی و همکاری با سایر بخشهای کشور بوده است.
چهار. مواضع خارجی دولت سیزدهم نیز تا به اینجای کار، امیدآفرین بوده است. هم شخص حجتالاسلام رئیسی و هم وزارت خارجه او، اولین گفتوگوهای خود را با کشورهای همسایه و مسلمان ترتیب دادهاند و از چراغ سبز نشان دادن به اینوآن پرهیزکردهاند. دولت باور دارد که دیپلماسی هر ظرفیتی دارد، باید در جهت مسائل اصلی مردم به کار گرفته شود و مسئله امروز ورود واکسن است. در هفتهها و ماههای آتی شاهد جهتگیری متفاوتی در حوزه دیپلماسی کشور خواهیم بود.