وزارت دفاع آمریکا ( پنتاگون ) و نمایندگان جمهوریخواه کنگره این کشور با استناد به گزارشی مبنی بر اینکه پکن در حال ساخت ۱۱۰ سیلوی دیگر جهت نگهداری موشک است؛ مدعی شدند که چین در حال افزایش قدرت هسته ای خود است.
اتحادیه دانشمندان آمریکا در گزارشی مدعی شده است که تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که چین در حال ساخت میدان جدیدی از سیلوهای نگهداری موشک در نزدیکی منطقه «هامی» در شرق استان «سین کیانگ» این کشور است.
گزارش ادعایی فوق در حالی منتشر می شود که پیشتر نیز در گزارشی دیگر ادعایی مشابه مبنی بر ساخت ۱۲۰ سیلوی موشک در منطقه صحرایی «یومن» در ۳۸۰ کیلومتری جنوب شرق چین، مطرح شده بود.
فرماندهی راهبردی آمریکا در این باره مدعی شد: این بار دوم در دو ماه (اخیر) است که همگان به صحت اظهارات ما درباره افزایش تهدیدی که دنیا با آن مواجه است و پرده پنهانکاری آن را فرا گرفته، پی برده اند.
«مایک ترنر» نماینده جمهوریخواه کنگره نیز با استناد به گزارش فوق مدعی شد که افزایش توان هسته ای چین «بی سابقه» است و کاملا مشخص است که پکن «در حال به کارگیری سلاح های هسته ای جهت تهدید واشنگتن و متحدانش است».
وی همچنین در ادامه ادعای خود افزود اینکه چین از پذیرش مذاکره کنترل تسلیحات هسته ای سر باز می زند «باید دلیلی برای نگرانی باشد و توسط تمام ملل متعهد و مسئول محکوم شود».
«مایک راجرز» دیگر نماینده جمهوریخواه کنگره نیز با لفاظی در این زمینه مدعی شد که این اقدام چین نشانگر نیاز فوری آمریکا به مدرن سازی سلاح های هسته ای بازدارنده ایالات متحده است.
پنتاگون در گزارشی که سال ۲۰۲۰ منتشر کرد؛ مدعی شد که تعداد کلاهک های هسته ای ذخیره چین چیزی در حدود «حداقل ۲۰۰ عدد» است و همچنین پکن تصمیم گرفته که همزمان با مدرن سازی نیروهایش این تعداد را دو برابر کند. تحلیلگران معتقدند که ذخیره کلاهک های هسته ای آمریکا چیزی در حدود ۳ هزار و ۸۰۰ عدد است و طبق گزارش وزارت خارجه این کشور، یک هزار و ۳۵۷ عدد از این تعداد اخیرا (تا ابتدای ماه مارس گذشته) به کار گرفته شده اند.
وزارت دفاع آمریکا و نمایندگان کنگره این کشور با پیش گرفتن سیاست چین هراسی به دنبال پیگیری اهداف و منافع جنگ طلبانه شان هستند. رویکرد جدید واشنگتن برای مقابله با قدرت روزافزون چین در اکثر عرصه ها، علی الخصوص اقتصادی، دولتمردان این کشور را به شدت به تکاپو واداشته تا به هر بهانه ای سعی در پیشبرد منافع آمریکا برای حفظ جایگاه ابرقدرتی پوشالی این کشور در عرصه بین الملل داشته باشند.
نکته قابل اهمیت دیگر این است که ایالات متحده این نگرانی ها را در حالی مطرح می کند که خود دارای یکی از بزرگترین زراد خانه های هسته ای در دنیا و اولین کشور استفاده کننده از سلاح اتمی برضد بشریت است.
از سوی دیگر، پکن می گوید تنها در صورتی حاضر است به میز مذاکرات هسته ای آمریکا-روسیه بپیوندد که واشنگتن زرادخانه هسته ای خود را کاهش دهد و به سطحی هم تراز با چین برساند.