علی اکبر صالحی روز سه شنبه پنجم مرداد در مراسم آزمایش تجهیزات مرکز ملی یون درمانی در کرج، گفت: فرآیندی که امروز انجام شد فرآیند تولید پروتون بود که یون مورد نظر برای معالجه بیماران است.
صالحی با بیان اینکه تجهیزات آزمایش شده به خوبی کار کرد، افزود: قدم اول و مهم راه اندازی مرکز ملی یون درمانی را امروز برداشتیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون تقریباً ۸۵ درصد پروژه را پیش بردهایم. خیلی از تجهیزات آمده و بخشی از تجهیزات هم مانده، ۸۰ درصد ساختمان هم تکمیل شده در ماههای آینده نصب تجهیزات شروع و امیداوریم سال آینده پذیرش بیمار آغاز شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این پروژه با همکاری یک شرکت که اولین نوع این بیمارستان را در اتریش ساخته ایجاد شده است و عزیزانی که این فرآیند را امروز آغاز کردند تعدادی ایرانی و تعدادی اتریشی هستند.
وی گفت: از دولت و ملت اتریش تشکر میکنم که ما را در دایر کردن این بیمارستان که میشود گفت در مرزهای دانش حرکت میکند کمک کردند. این بیمارستان در غرب آسیا نظیر ندارد و در دنیا هم هفتمین بیمارستان است و امکان ارتقاء آن برای استفاده از یونهان سنگینتر در فرآیند درمان وجود دارد.
صالحی با بیان اینکه عده قلیلی شبانه روز مدیریت این پروژه را در سازمان انرژی اتمی بر عهده دارند که به صورت سرباز گمنام کار میکنند و پیمانکار هم به صورت مداوم مشغول است، گفت: امیدواریم ملت عزیز ما راضی باشد و توانسته باشیم بخشی از ماموریتهای سازمان انرژی اتمی که مربوط به بخش سلامت است را انجام داده باشیم. این بیمارستان آخرین و مدرنترین روش درمان سرطان است.
صالحی در پایان گفت: این بیمارستان سالی ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر را میتواند پذیرش کند. با توجه به اینکه یک معالجه گران قیمت است و به عنوان نمونه در اتریش ۲۴ هزار یورو برای هر دور از معالجه هزینه میبرد به همین دلیل وزارت بهداشت کمک کرد که این درمان نیز جزو بیمه باشد که این جای تشکر دارد.