اظهارات محسن رضایی در مورد دفاع مقدس

به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا، دكتر محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام كه شب گذشته (سوم خرداد) به مناسبت فتح خرمشهر در حسينيه شاهزاده علي اصغر كاشانيان مقيم مركز سخن ميگفت، افزود: ما ايرانيان در طول تاريخ عمرمان سعي كردهايم كه درست قدم برداريم و با توكل به خدا راه صحيح را از غلط تشخيص دهيم.

وی با بیان خاطره‌ای ادامه داد: صبح روز سوم خرداد در قرارگاه بودم که حاج احمد آقا فرزند امام راحل با من تماس گرفت و آخرین خبرهای عملیات را جویا شد. من نیز به سمت دروازه‌های شهر رفتم تا با چشمانم آزادی خرمشهر را ببینم و سپس پیروزی رزمندگان را به امام گزارش کنم که ناگهان در یک لحظه دیدم یک هواپیمای عراقی به سمت جاده در روبروی ما شیرجه رفت و موشکی را بر روی جاده شلیک کرد. این موشک سبب شد تا چند تن از رزمندگانی که در کنار جاده حضور داشتند شهید شوند. هنگامی که از خودرو پیاده شدم و به سمت محل اصابت موشک رفتم. یک بسیجی نیمه جان که بر زمین افتاده بود به من گفت: سلام من را به امام برسانید.

رضایی یادآور شد: شهید «بهروز مرادی» پس از فتح خرمشهر بر روی تابلوی ورودی این شهر اضافه کرد: اینجا خرمشهر، جمعیت ۳۶ میلیون نفر. چرا که ملت ایران آزادی خرمشهر را آزادی خودشان قلمداد می‌کردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دلایل خوشحالی مردم ایران پس از پیروزی در عملیات الی بیت‌المقدس گفت: عراق جنگ را آغاز کرده بود تا با حمایت ابرقدرت‌های غرب و شرق پشت ما را به خاک بمالد. اما دلاوری‌های رزمندگان و استقامت مردم ایران باعثشد تا کمر دشمن شکسته شود. همچنین جنگ تحمیلی اولین جنگی بود که ملت ایران پس از گذشت ۲۰۰ سال در آن پیروز شده بودند. در تمامی جنگ‌های گذشته ایران مغلوب متجاوزان شده بودند. به عنوان مثال در یکی از جنگ‌های ایران باروس‌ها که ۱۰ سال به طول انجامید مناطقی مانند از ایران مانند سمرقند، ‌باکو، نخجوان و بخارا جدا شد. بحرین آخرین کشوری بود که از خاک ایران جدا شد. این کشور ۵۰ سال پیش یکی از شهرستان‌های ما به شمار می‌رفت.

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس درباره شرایط استان خوزستان در جنگ تحمیلی نیز گفت: پنج استان ایران در جنگ تحمیلی مورد حمله واقع شده بودند و دشمن توانسته بود بخش عظیمی از آن را به اشغال خود در بیاورد و دو ونیم میلیون نفر آواره شده بودند اما در دوران هشت سال دفاع مقدس و در عملیات الی بیت المقدس و عملیات‌های قبل از آن توانستیم برای اولین بار تمام سرزمین‌هایمان را باز پس بگیریم.

رضایی با اشاره به «عملیات‌ فتح‌المبین» که در فروردین ماه سال ۶۱ انجام شده بود، توضیح داد: بعد از انجام این عملیات باید هرچه زودتر برای اجرای عملیات دیگری آماده می‌شدیم و اگر به این قاعده رفتار نمی‌کردیم دیگر هیچ وقت نمی‌توانستیم خرمشهر را آزاد کنیم و یا باید سال‌ها پشت دروازه‌های خرمشهر می‌ماندیم. سال‌های آغازین جنگ تمامی عملیات‌هایمان با شکست روبرو می‌شد. اما از سال بعدش که فرمانده قوا تغییر کرد ایران به موجی از پیروزی‌ها دست یافت.

وی گفت: بعد از پیروز شدن در عملیات فتح المبین ما نگران شده بودیم چرا که باید فکری می‌کردیم که دشمن نتواند فرمول پیروزی‌های ما را کشف و رمزگشایی کند. بنابراین به تمامی لشکرها دستور دادیم که کسی اجازه ندارد به مرخصی برود و باید گفت که عملیات الی بیت‌المقدس اولین عملیاتی در تاریخ جنگ هشت ساله است که کسی از عملیات فتح‌المبین تا این عملیات به مرخصی نرفت.

رضایی ادامه داد: از دیگر دلایل‌ پیروزی ما در عملیات الی بیت‌المقدس این بود که دشمن اصلا فکر نمی‌کرد ما از کارون که سخت‌ترین و دشوارترین محور برای نفوذ به قلب دشمن است، استفاده کنیم. سرعت عمل و عبور به موقع از اینگونه شرایط منطقه‌ای از عهده هر کسی برنمی‌آید و در دنیا اجرای این گونه عملیات‌ها را به نیروهای ورزیده و آموزش دیده واگذار می‌کنند. در آمریکا که حدود ۲۵۰ میلیون جمعیت دارد تنها ۳۰۰ نفر بیشتر این توانایی را ندارند که بتوانند یک هفته بدون آب و غذا در یک بیابان زنده بمانند. عراق ۵۰۰۰ مترمربع از خاک ایران را به اشغال خود درآورده بود و ۶۰ هزار نفر رزمنده ایرانی از ویژگی‌های منحصر به فردی مانند ایمان، استقامت و ایثار بالایی برخوردار بودند و طی ۲۳ روز درگیری شبانه روزی خرمشهر را آزاد کردند.

وی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: در جنگ تحمیلی با کمبود تجهیزات نظامی مواجه بودیم اما نیروهای ما توانستند توپ و تانک‌های عراق را از چنگالشان خارج کنند و بعد از آن لوله آنها را به سمت خودشان نشانه رفتند. افتخارات ما در جنگ تحمیلی و پیروز شدن بر دشمن توسط فرماندهان شجاعی مانند همت‌، باکری، خرازی‌ها صورت گرفت.

رضایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه غمگینانه‌ترین حادثه جنگ تحمیلی برای شما چه بوده است اظهار کرد: هرگاه که خبر شهادت فرماندهان را می‌شنیدم بسیار ناراحت می‌شدم و از مداحان می‌خواستم تا نوحه سرایی کنند که بتوانم از این طریق خود را سبک کنم. اما حادثه‌ای که در طول جنگ تحمیلی من را بسیار غمگین کرد بمباران شیمیایی شهر «حلبچه» و کشتار مظلومانه مردم بی‌گناه این شهر بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی دیگر از سخنانش به اوضاع اقتصادی اشاره کرد و گفت: وضع کنونی اقتصاد کشور اصلا قابل مقایسه با دوران جنگ تحمیلی نیست. آن زمان ما با مشکلات فراوانی روبرو بودیم. اما اکنون امکانات فراوانی از قبیل ذخایر ارزی، ‌ بیش از سه و نیم میلیون نفر دانشجو، ‌۹۰۰ واحد دانشگاهی و بیش از ۱۰۰ هزار استاد دانشگاه در اختیار داریم. اما چرا این قدر فقر، ‌ بیکاری و گرانی در کشور وجود دارد و برای توجیه آن می‌گوییم نیست و یا درصدها را جابه جا می‌کنیم تا خودمان را فریب بدهیم.

رضایی تاکید کرد: باید به سراغ فرماندهان گمنام عرصه اقتصاد علم و فرهنگ که در میان جوانانمان فروان هستند برویم. اگر آنها راه بیفتند بعدا مشاهده می‌کنیم که چه قیامتی در اقتصاد ایران صورت می‌گیرد. حتی دیگر فقیر و یک بیمار هم در جامعه نخواهیم یافت. گمشده ما همین جوانان هستند که انقلاب و دفاع مقدس را آنها به پیروزی رساندند.

وی بیان کرد: باید به جوانان اعتماد و آنها را حمایت کنیم تا پیشرفت در کشور حاصل شود. باید ایستادگی کنیم تا کشورمان را خود به جلو ببریم و گرنه دشمنان هرگز نخواهند گذاشت ما پیشرفت کنیم. همان جنگ نظامی که در دوران هشت سال دفاع مقدس با آن روبرو بودیم در اقتصاد نیز با اهرم تحریم‌ها خودنمایی کرده است. اگر روزی جنگ بر سر سرزمین بود اکنون جنگ اقتصادی است دشمنان از پیشرفت ایران هراس دارند و بحثهسته‌ای هم بهانه‌ای برای آنها است تا ما را در ابعاد مختلف علم فن آوری، ‌صنعت ضعیف کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید وضع خود را تغییر دهیم تا روی دور پیشرفت بیفتیم، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها از چهار سال گذشته تا کنون خواسته‌اند به طریق مختلف مانند فتنه ۸۸ ‌، ‌انحراف‌ها و تحمیل‌ها بر ما فشار وارد کنند اما ملت ایران به پتشیبانی رهبر در مقابل آنها ایستادگی کرد.

رضایی درباره سیاست‌های گروه ۵ + ۱ نیز گفت: امروز گروه ۵ + ۱ جز امتیاز دادن به ایران و انتخاب مسیری جدید گزینه دیگری پیش روی خود ندارد و این نتیجه استقامت مردم ایران است.

وی اظهار کرد: اما ما چه میزان توانسته‌ایم از ایستادگی ملت بهره ببریم جای بحثدارد. چرا که راه حل مشکلات با شعار دادن، ‌ حرف زدن و ادعا کردن نیست باید راهکارهای اساسی برای کشور داشته باشیم و در صورتی که فردی برای مدیریت راهکارها و اجرایی کردن آنها یافت نشود تمام برنامه‌ها نتیجه بخش نخواهد بود. اگر راهکارهایی که برای ایران برنامه‌ریزی اتخاذ شده‌اند به بهترین گونه اجرا شوند حادثه‌ای عظیم‌تر از انقلاب و جنگ در ایران به وجود می‌آید.

وی تاکید کرد: باید تمام ایران به پایگاه تولید صادرات، علم و فناوری تبدیل شوند و در این صورت بار دیگر می‌توانیم آن ایران بزرگ را شکل دهیم و با توجه به اقتصاد، علم و فضیلت‌هایمان، آن را به ارمغان خواهیم آورد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ملت ایران این توانایی را دارد که فراتر از مرزها به وسیله فضائل خودش حرکت کند، اظهار کرد: به عنوان مثال آمریکا و برخی از کشورهای منطقه هر قدر تلاش کرد تا سوریه تحت حمایت ما نباشد، ناکام ماندند. آنها خیال می‌کردند که می‌توانند از طریق سوریه جلوی تهدیدهای حمله موشکی ایران را بگیرند و پس از آن به ایران حمله کنند اما به ناچار در مقابل ایران راهی دیگر را در پی گرفتند.

رضايي اظهار كرد:اگر اقتدار و بهبود زندگي مردم را ميخواهيم بايد به سمت شكوفايي اقتصادي گام برداريم و شكوفايي اقتصادي نيز به برنامهريزي، مديريت راهكارها و همچنين افراد گمنامي نياز دارد كه بتوانند آن را اجرا كنند تا لكوموتيو پيشرفت ملت ايران را به جلو پيش برند. اين گونه افراد گمنام مانند قهرمانان و فرماندهان دوران جنگ هستند كه با حركتهايشان دهها هزار رزمنده را سازماندهي ميكردند.