ایالات متحده آمریکا به تازگی تصمیم خصمانه جدیدی را علیه پایگاههای خبری وابسته به محور مقاومت در منطقه اتخاذ کرده است. در همین ارتباط، وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا با صدور بیانیهای ۳۳ وب سایت مورد استفاده اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی و ۳ وب سایت متعلق به کتائب حزبالله عراق را توقیف کرد.
وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا در توجیه این اقدام خود که نقض آشکار آزادی بیان محسوب میشود، بیانیهای را صادر و در آن مدعی شد: «اقدام آمریکا در توقیف وبسایتهای مختلف بر اساس قانون و به دلیل نقض تحریمهای آمریکا توسط آنها صورت پذیرفت»! از جمله وبسایتهایی که آمریکاییها اقدام به توقیف آنها کردند، میتوان به «العالم»، «المسیره»، «النبأ»، «الفرات»، «کربلاء»، «اللؤلؤ»، «الکوثر»، «النعیم»، «فلسطین الیوم»، «آفاق»، «الاشراق»، «المعلومه» و «المسار الاولی» اشاره کرد.
این اقدام وزارت دادگستری آمریکا واکنشهایی را در عرصه منطقهای به دنبال داشت. در همین ارتباط، روابط عمومی شبکه المسیره بیانیهای را در خصوص اقدام اخیر دولت آمریکا در مسدود کردن سایت این شبکه صادر کرد. در این بیانیه آمده است: مسدود ساختن سایت شبکه المسیره هیچ توجیهی ندارد. در همین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی را با «امین حطیط» استراتژیست و تحلیلگر برجسته لبنانی ترتیب داده است که مشروح آن را مطالعه میکنید؛
*همانطور که میدانید اخیراً وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا با صدور بیانیهای ۳۳ وب سایت مورد استفاده اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی و ۳ وب سایت متعلق به کتائب حزبالله عراق را توقیف کرد. به نظر شما علت و یا علل این تصمیم گیری خصمانه واشنگتن چه بوده است؟
ایالات متحده آمریکا از رهگذر مسدود کردن وب سایتهای متعلق به محور مقاومت در منطقه تحقق ۳ هدف اصلی و اساسی را در دستور کار خود قرار داد. هدف اول این بود که شکستهای متعدد و استراتژیک آمریکاییها در منطقه در طول ماههای گذشته توسط رسانههای مقاومت پوشش داده نشود. آمریکاییها به خوبی میدانند که اطلاع یافتن افکار عمومی در سطح منطقه و جهان از این شکستها پیامدهای وخیمی برایشان به دنبال خواهد داشت.
هدف دوم ایالات متحده آمریکا آماده سازی زمینه برای عملیاتی کردن استراتژیهای جدید در منطقه است. آمریکاییها طرح و سناریوهای متعددی را برای ناامن سازی کشورهای مختلف منطقه تدارک دیدهاند و بدیهی است که اجرای این سناریوها در ابتدای امر مستلزم ساکت کردن رسانهها است. به نظر میرسد که فتنه انگیزی جدیدی از سوی آمریکاییها در منطقه در راه است و آنها برای سرپوش گذاشتن بر این فتنه انگیزی علیه رسانههای مقاومت اقدام کردند. از سوی دیگر، هدف سوم را میتوان در انگیزه انتقامجویی ایالات متحده آمریکا جستجو کرد.
در واقع، آمریکاییها رسانههای مقاومت را نیز در متحمل شدن شکستهای متعدد در منطقه مقصر میدانند. از همین روی، آنها در مسدود کردن وب سایتهای وابسته به مقاومت، نوعی انتقامجویی را نیز مد نظر قرار دادند.
*آمریکاییها در حالی بیش از ۳۳ وب سایت دینی و سیاسی متعلق به محور مقاومت در منطقه را مسدود کردند که همواره شعارهایی نظیر پایبندی به «آزادی بیان» را سَر میدهند. به نظر شما آیا اقدام اخیر وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا با اصل «آزادی بیان» در تعارض نیست؟
صراحتاً باید بگویم که فقط یک احمق و یک نادان میتواند بگوید که ایالات متحده آمریکا در سیاستها و استراتژیهای خود بر عدالت، حق و آزادی بیان تکیه میکند. سیاستها و استراتژیهای ایالات متحده آمریکا تنها بر مبنای یک مؤلفه ثابت طراحی میشوند و آن، تأمین منافع واشنگتن است. در این چارچوب، هر آنچه که منافع و مصالح آمریکاییها را تأمین کند، مشروع تلقی میشود.
در نقطه مقابل، هر آنچه که منافع و مصالح ایالات متحده آمریکا را تأمین نکند، نامشروع است. سیاستها و استراتژیهای مختلف ایالات متحده آمریکا بر همین مبنا طراحی میشوند. این نتیجه حاصل میشود که اگر «آزادی بیان» متناسب با منافع آمریکا باشد، واشنگتن از آن حمایت میکند. در غیر این صورت، آزادی بیان معنا و مفهومی برای مقامات ایالات متحده آمریکا نخواهد داشت. در قانون ایالات متحده آمریکا اساساً چیزی به نام «پایبندی به آزادی بیان» وجود ندارد.
*آمریکاییها بسیار امیدوار هستند تا پس از مسدود شدن بیش از ۳۳ وب سایت متعلق به محور مقاومت، انتشار اخبار مربوط به این محور در سطح منطقه و جهان با خلل مواجه شود. آنها همچنین روی تضعیف تأثیرگذاری رسانههای محور مقاومت بر افکار عمومی نیز حساب باز کردهاند. به نظر شما آیا این اهداف محقق خواهند شد؟
این اولین بار نیست که آمریکا و کشورهای غربی به مسدود کردن شبکهها و وب سایتهای مقاومت اقدام میکنند. بررسی تجارب گذشته نشان میدهد که این سیاست همواره با شکست مواجه شده است. به عنوان نمونه، پیشتر آمریکاییها جلوی پخش شبکه المنار را گرفتند. اما چه اتفاقی افتاد؟ شبکه المنار بار دیگر فعالیتهای خود را با قدرتی بیش از گذشته از سر گرفت. بنابراین، آمریکاییها در این زمینه نخواهند توانست دستاوردی برای خود خلق کنند.
محور مقاومت در نهایت به راهکاری که میتواند از طریق آن فعالیتهای رسانهای خود را از سر گیرد، دست پیدا خواهد کرد. تکنولوژیِ موجود نزد مقاومت این امکان را به آن میدهد تا به راهکارهای جایگزین متوسل شود. به طور خلاصه باید بگویم که اقدام اخیر آمریکا علیه رسانههای مقاومت یک اقدام احمقانه، ظالمانه و تجاوزکارانه بود و بدون شک، محور مقاومت راهکار جلوگیری از تبعات این اقدام را برای خود خواهد یافت.