آیتالله علیرضا اعرافی نامزد انتخابات میاندوراهای مجلس خبرگان رهبری در نشست خبری امروز (سه شنبه) ضمن تقدیر از نقش رسانه در همه ایام به ویژه انتخابات، گفت: نظام جمهوری اسلامی همانطور که در قانون اساسی آمده الگویی نو از حکمرانی را طراحی کرده که اجرای این الگوی جدید نیازمند زمان است.
وی افزود: در طول تاریخ دوگانههای مختلفی بر سر راه بشریت بوده است. یکی از مهمترین دوگانگی هایی که بعد از «رنسانس» رقم خورد، دوگانه یا پارادوکس «مردم و ارزش ها» یا به تعبیر امروز «جمهوریت و اسلامیت» بوده است.
نامزد انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری گفت: این دوگانه ای است که نهضت های اسلامی در دو سده اخیر با آن، دچار چالش بودهاند. بعضی نهضت ها به سمت کمرنگ کردن جمهوریت می روند که منجر به طالبان و داعش می شود.
آیتالله اعرافی تاکید کرد: شاید برای اولین بار باشد که دکترین انقلاب اسلامی با شیوههایی که در قانون اساسی تبیین شده تلاشی برای حل این پارادوکس باشد.
وی تصریح کرد: چارچوب ها در چنین دکترین و طراحی ویژه بر این اساس است که همه ارکان به انتخاب مردم و آرای آنها بازمی گردد.
نامزد انتخابات میاندوراهای مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این دکترین میتواند پاسخگوی این پارادوکس باشد، اظهار داشت: علیرغم همه فراز و فرودها و نقدهایی که وجود داشته این دکترین به راه خود ادامه داده و امیدواریم در انتخابات پیش رو با حضور چشمگیر به سمت تثبیت این دکترین پیش برویم.
آیتالله اعرافی در رابطه با برنامه های خود در انتخابات، تصریح کرد: مردم سالاری اقتضا می کند همه ارکان از رأس قدرت که ولایت و رهبری باشد، به آرای مردم بازگردد.
وی خاطرنشان کرد: دو نوع مراجعه در قانون اساسی وجود دارد، یکی مستقیم است که در مجلس شورای اسلامی و شوراها و ریاست جمهوری اعمال می شود. دیگری ابتنای غیر مستقیم که انتخاب از طریق یک واسطه از مردم صورت میگیرد، مثل انتخاب رهبری که توسط مردم صورت میگیرد یا انتخاب وزرا که توسط رئیس جمهور انجام میشود.
نامزد انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خبرگان دو وظیفه دارد، افزود: یکی برای عزل و نصب رهبری است و دیگری نظارت راهبردی و کلان بر وجود یا عدم وجود شرایط رهبری است.
آیتالله اعرافی تاکید کرد: خبرگان برای اعمال نظارت کلان نیازمند نگاه جامع و نگرش منظومه وار در مسائل فقهی و اجتماعی و سیاسی است، بنابراین مجلس خبرگان رهبری باید اعضایی کارآمد، جامع، قوی و باهوش داشته باشد که صدای مردم باشد و در چارچوب قانون به نحو مناسبی مطالبه گری کند.
وی ادامه داد: خبرگان، طراز خبرگانی است که هم در فقه، رتبه بالایی داشته باشد هم در نگاه جامع علمی و دینی فراگیر بیندیشد و هم در تحولات دنیای جدید و معادلات قدرت جهانی دارای درک باشد.
نامزد انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: من هم به عنوان طلبه ای از حوزه با توجه به تاکید جمعی از دوستان برای طرح نگرش های جدید و تقویت رویکردهای جامع، در صحنه حضور پیدا کردم.