حسین میرزایی در گفتوگو با افکارنیوز اظهار کرد: قدرت دارای ابعاد نرم و سخت است که مهمترین عنصر قدرت یک ملت، پشتوانه مردمی آن است؛ حضور در انتخابات یکی از عناصر نشاندهنده قدرت یک کشور است بنابراین برای اینکه مردم عزیز ایران قدرت خود را به رخ دنیا بکشند و در صحنههای بینالمللی راحتتر مسیر خود را طی کنند باید در انتخابات شرکت کنند.
وی تاکید کرد: خوشبختانه شرایط برای حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری فراهم است و هرکدام از نامزدهای انتخابات آتی بتوانند اعتماد مردم را در زمینه اینکه توانایی حل مشکلات مردم را دارا هستند، جلب کنند و مردم آنها را باور کنند به حتم باعث حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی خواهند شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: اما اگر 7 کاندیدای محترم انتخابات ریاست جمهوری نتوانند این اعتماد را جلب کنند، ممکن است سبب از دست رفتن بخشی از شور و نشاط مردم برای حضور در انتخابات شود.
لزوم رعایت اخلاق از سوی نامزدهای انتخاباتی
وی درباره بهکار بردن الفاظ و کلمات نامناسب و برخی بد اخلاقیها در برگزاری مناظرات انتخاباتی خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در روزهای آینده مساله انتخابات به اتمام می رسد اما کردار و رفتار افراد در خاطر و یاد مردم باقی میماند بنابریان چه بهتر آنکه کاندیداهای محترم چه رییس جمهور شوند و یا نشوند چهره خوبی برای خود در ذهن مردم باقی بگذارند.
وی تصریح کرد: بالاخره پس از انتخابات این افراد قرار است در کشور و بین مردم ،زندگی و کار کنند بنابراین باید توجه داشته باشند که رعایت اخلاق در بین مردم فرهیخته کشورعزیزمان ایران یک عنصر برجستگی و فرهیختگی محسوب می شود؛ با این شرایط باید نامزدهای انتخابات با آینده و روزهای پس از برگزاری انتخابات نیز بیاندیشند.
این نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: اگر نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دنبال فرهیختگی پس از برگزاری انتخابات هستند باید اکنون و در زمان تبلیغات رعایت اخلاق را انجام دهند.
میرزایی درباره شعارهای تبلیغاتی به نامزدهای انتخابات توصیه کرد: مساله معیشت مهمترین مساله اکنون مردم کشور است بنابراین نامزدهای انتخابات باید شعاری دهند که عملی بوده و گرهگشای مسائل و مشکلات معیشتی مردم باشد. در جایگاه بعدی مشکلات فرهنگی ، سپس عدالت و فسادستیزی قرار دارد.
مهمترین اولویت دولت سیزدهم
وی درباره مهمترین اولویت دولت سیزدهم در نخستین ماههای آغاز به کار گفت: دولت سیزدهم باید مساله معیشت را در اولویت برنامههای اجرایی خود قرار دهد و سپس به مساله مهم بحران آب در نقاط مختلف کشور توجه ویژه داشته باشد.
وی درباره نقش تحریمها در بروز مشکلات فعلی کشور بیان کرد: نمیتوان گفت تحریمها سهمی در بروز مشکلات کشور نداشته اما این سهم به نسبت سوء مدیریت و ضعفهای این بخش، ناچیز بوده است.
فقدان استراتژی پس از برجام بزرگترین نقطه ضعف دولت دوازدهم
وی درباره عملکرد دولت دوازدهم و کاستیهای آن اظهار کرد: فقدان راهبرد و استراتژی برای اداره کشور پس از شکست توافق برجام از جمله بزرگترین نقاط ضعف و عملکرد دولت دوازدهم است زیرا این دولت ابتدا با اتکا به برجام برای حل تمام مشکلات کشور وارد میدان شدند اما پس از بدعهدی آمریکا و سوء تدبیر دولتمردان و شکست برجام؛ شاهد طرح و برنامه ریزی برای استراتژی جایگزین برای برجام نبودیم و کشور را به احوال خود رها کردند. این مساله مهمترین ایرادی است که دولتمردان دوازدهم داشتند زیرا هنگامی که راهبردی برای اداره کشور وجود ندارد، اقدامی هم انجام نمی شود در نتیجه خستگی، بیانگیزگی ، بی تدبیری و ... دست به دست هم داد و فاجعه شرایط فعلی به واسطه دولت دوازدهم رقم زده شد.
وی تصریح کرد: با ارفاق بین 1 تا 10 میتوان نمره 2 را به دولت دوازدهم اعطا کرد.
وزارت خارجه درک درستی از خواسته طرف مقابل ندارد
میرزایی درباره فرسایشی شدن روند مذاکرات وین گفت: در مذاکرات وین طرف مقابل حرف و خواسته خود را به صراحت بیان میکند اما به نظر می رسد دوستان ما در وزارت امورخارجه نمیخواهند حرف طرف مقابل را به همان واضحی درک کنند.
وی تاکید کرد: حرف نظام، مجلس و مردم ما این است که تمام تحریم حتما باید لغو شود تا بازگشت به برجام اتفاق بیافتد اما طرف مقابل نیز به صراحت اعلام میکند بسیاری از تحریمها لغو نمیشود و با این شرایط ایران باید به توافق برجام بازگردد.
وی افزود: این دو دیدگاه در تناقض با یکدیگر قرار دارد اما مشخص نیست دوستان وزارت خارجه به فکر چه هستند ؟
شرایط و منافع کشور، راهگشای انجام دادن یا ندادن مذاکرات
وی درباره ادامه مذاکرات در دولت سیزدهم بیان کرد: باید صبر کرد و دید کدامیک از این 7 کاندیدا به عنوان رییس جمهور انتخاب خواهد شد و با توجه به اینکه چه کسی رییس جمهور شود، میتوان به این سوال پاسخ داد؛ البته باید در نظر داشت سیاستمدار باید همه گزینهها را روی میز خود داشته باشد و اینکه در چه شرایطی از کدام گزینه استفاده کند بستگی به شرایط و منافع روز کشور دارد. بنابراین اینکه به طور مطلق گفته شود به هیچ وجه نباید مذاکره کرد و یا حتما باید مذاکره انجام داد، پیشگوییهای معمولا خطا و اشتباه است و یک سیاستمدار،حکومت و یا یک نظام با توجه به شرایط باید نسبت به انجام دادن یا ندادن مذاکره اقدام کند.
میرزایی درباره لزوم تصویب نتایج نشست وین در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: قطعا باید به تصویب مجلس برسد و ما نیز در مجلس در حال تدوین یک استفساریه بر روی قانون رفع تحریمها هستیم که اگر خواستند چیزی را در قالب این نشستها امضا کنند، حتما باید به امضای نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برسد.