محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ظهر امروز (دوشنبه) در یک نشست خبری با بیان اینکه انتخابات بارزترین نماد جمهوریت نظام است، گفت: حضور مردم میتواند وجهه نظام را بیش از پیش حفظ و تثبیت کند. مردم میآیند که سرنوشت خود را به دست فردی بدهند که با انتخاب تیم مناسب بر اساس برنامه مشخص و علمی، خواست مردم، آینده کشور و فرزندان ایران را بسازد.
وی افزود: شرایط به گونهای رقم خورد که فضای سردی در خصوص انتخابات با دلایل متعددی مانند رد صلاحیت ها و چیدمان کاندیداهای جناح مقابل تشدید شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: آنچه امروز مطرح میشود این است که باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام اسلامی بهره برداری کنیم تا رأی و نظر مردم به عنوان تعیین کننده اصلی و نهایی ملت باشد.
مهرعلیزاده تاکید کرد: این موضوع مستلزم آن است که در جریان رقابت، شرایط به گونهای فراهم شود که مردم احساس کنند، اگر پای صندوقها بیایند، نظر آنها مؤثر واقع خواهد شد.
وی افزود: امروز مشکلات کشور فراوان است، البته بسیاری سعی میکنند شرایط ویژه کشور را نادیده بگیرند و ناامیدی در جامعه پمپاژ کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در همین دوره ریاست جمهوری شاهد بودیم دولت موفق نشد بسیاری کارها را انجام دهد به این علت که دیگران نگذاشتند و این اجازه را ندادند.
مهرعلیزاده بیان کرد: اگر مردم نسبت به نظام سرد شوند، دود این ناامیدی، به چشم همه مجموعه نظام فرو خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه از دو سال پیش پوشش خبری و تبلیغات مشخص برای یک کاندیدای مشخص صورت گرفت، تصریح کرد: مردم نشان دادهاند در مقاطع مختلف با هوشیاری و درایت و مراقبت از کیان کشور و مبانی فکری خود، اقداماتی از خود نشان دادهاند که نتیجه عکس، پیش بینیها رقم خورده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: وضعیت اقتصادی امروز علیرغم امکانات، ناشی از بی برنامگی هایی است که از بیش از ۱۶ سال پیش آغاز شده بود.
مهرعلیزاده با اشاره به اینکه اداره امروز کشور یک حکمرانی اقتصادی است و هرکسی از این مسئولیت برنمیآید، گفت: من در ۴۲ سال اخیر در حوزههای مختلف فعالیت و کار اجرایی کردهام.
وی تصریح کرد: من اعلام میکنم کسی میتواند کشور را از این شرایط نجات دهد که نخواهد با نگاهی تحمیل گرایانه بر مردم حکمرانی کند و اداره کشور را به دست بگیرد. امروز اولویت کشور معیشت و اقتصاد است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: کسی باید بیاید که مثل من مشکلات اقتصادی را با پوست، گوشت و استخوان حس کرده باشد و اجازه هیچگونه رانتخواری را ندهد.
مهرعلیزاده با معرفی برنامههای خود در سه کتاب، افزود: برنامه اقتصادی من بر اساس یک الگوی حکمرانی اقتصادی دقیق و تجربه شده است. تفکر «دولت رفاه» که در سطح دنیا توسعه پیدا کرد و اجرایی شد به یک دیدگاه تحت عنوان «اقتصاد اجتماعی» تبدیل شد که برنامههای اقتصادی من مبتنی بر این دیدگاه است.
وی خاطرنشان کرد: این دیدگاه با برداشتن رانت و محوریت پشتکار، اقدامات اجازه له شدن گروهی از مردم زیر چرخ اقتصاد را نخواهد داد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: با انتخاب درست میتوانیم تولید، شادمانی، فرهنگ غنی ایرانی، ارتباط بی تنش با دنیا را به مردم ایران هدیه دهیم.
مهرعلیزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر ائتلاف او با عبدالناصر همتی، اظهار داشت: رایزنیها ادامه دارد و شرایط هفته آینده روشن خواهد شد. من به عنوان یک کاندیدای اصلاحطلب حتماً در مسیری پیش خواهم رفت که منافع اصلاحات حفظ شود.
وی با بیان اینکه باید درآمدی پایدار برای خانوارهایی که اشتغال ندارند ایجاد کنیم، تصریح کرد: نصف حداقل حقوق باید به سرپرست خانواری که در آمد ندارد اعطا شود، البته یارانه به نحوی در این مبلغ در نظر گرفته میشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید سامانی در روشهای توزیع ایجاد شود که امکان گرانفروشی از بین برود و همچنین روشهایی را اتخاذ کنیم که اجازه چند قیمتی و در نتیجه آن احتکار را ندهیم. نباید با تامین بیش از حد و عدم نظارت بر توزیع، باعث ضررهای هنگفت شویم.
مهرعلیزاده با بیان اینکه کنترل این امور باید به نهادهای عمومی سپرده شود، افزود: اینکه کار در دست دولت باشد بسیار فساد را فراهم میکند. اگر تولید را به راه بیندازیم و فراوانی را ایجاد کنیم، مسائل حل خواهند شد.
وی درباره برجام، تصریح کرد: برجام یک سند افتخار برای دستگاه دیپلماسی کشور در چندین دهه اخیر است و باید از آن حراست شود. باید برجام را با روشهای دیپلماسی که دوستان پیش گرفتهاند احیا کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص زمان اعلام نامزد نهایی جبهه اصلاحات، خاطرنشان کرد: رقیب من همتی نیست، رقیب من شخص دیگری است که نام او هم مشخص است.
مهرعلیزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نگران پیامدهای منفی شکست برای جبهه اصلاحات نیستید؟ تصریح کرد: احزاب اصلاحات هنوز هم از عدم حضور تعداد قابل توجهی از نامزدهای اصلاح طلب ناراحت هستند. باید اجازه بدهیم با گذر زمان تصمیمات درست اتخاذ شود.
وی در رابطه با بیانات اخیر مقام معظم رهبری، گفت: بعد از بیانات رهبر انقلاب توقع مردم برای اقدامی مفید و موثر برای بازگرداندن برخی نامزدها به جا بود و از آنجا که کاری صورت نگرفت، فکر میکنم فضا را سردتر کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ۱۴ پست در ۴۰ سال انقلاب بر عهده داشتهاید خود را مبتلا به «سندروم پست بیقرار» که در مناظره اول به آن اشاره کردید نمیدانید؟ گفت: اکثر مسئولیتهای من با مسندهای اقتصادی در ارتباط بوده است. بنده هیچوقت هوس تغییر پست نداشتم و با نظر رئیس جمهور وقت یا اقتضای زمان، مسئولیتم تغییر کرد، بنابراین خود را مشمول این سندروم نمیدانم.
مهرعلیزاده درباره برنامههای خود برای تقویت روابط ایران و روسیه، افزود: سیاست خارجه ما توسعه محور است و هر اقدامی در سطح دنیا در جهت منافع کشور باشد آن را انجام خواهیم داد، مگر آنکه کشورهای مورد تخاصم روبری ما باشند.
تکمیل میشود...