پشت پرده تلاش دولتی ها برای مذاکرات وین/ مجلس یازدهم هر توافق جدیدی را بررسی می کند

سید ناصر موسوی لارگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با افکارنیوز درباره روند برگزاری مذاکرات وین اظهار کرد: موضوعی که در دین ما بر آن بسیار تاکید شده و پیامبر اکرم نیز در این مورد فرموده‌اند که مومن از یک سوراخ دوبار نیش زده نمی شود و فرموده‌اند که آزموده را آزمودن خطاست. 

سید ناصر موسوی لارگانی افزود: در سال های نخست دولت یازدهم علیرغم اجازه ای که مقام معظم رهبری برای انجام مذاکرات دادند؛ تاکید کردند که به مذاکرات خیلی امیدوار نیستند. ایشان به هیات مذاکره کننده تاکید کردند که مواظب بدعهدی ها باشند زیرا عهدشکنی‌های فراوانی از اول انقلاب تا کنون داشته اند. 

وی اظهار کرد: دلبستگی‌های فراوانی در دولت یازدهم در ارتباط با مذاکرات وجود داشت و متاسفانه اهانت های زیادی هم توسط رییس جمهور نسبت به دلواپسان از بلند‌مرتبه ترین مقامات تا عادی ترین اعضای جامعه شد. 

چشم دولت به انجام مذاکرات 

وی تصریح کرد: شاهد بودیم که تمام پیش بینی های مقام معظم رهبری در مورد برجام به واقعیت پیوست و طرف مقابل بدعهدی ها را شروع کرد و علیرغم اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها اعلام کرد که ایران به همه تعهدات خود عمل کرده اما آمریکا یک طرفه از برجام خارج شد و طرف مقابل به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرد. 

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه دولت های یازدهم و دوازدهم به جای اینکه به فرامین و فرمایشات مقام معظم رهبری توجه کند و به داشته های خود تکیه کند، چشم از خارج از کشور بردارد و به توانمندی های داخل کشور اتکا و توجه کند، علیرغم عهد و پیمان شکنی دوباره به دنبال مذاکرات است. 

نماینده مردم فلاورجان ادامه داد: درباره این دوره از مذاکرات مقام معظم رهبری فرموده اند مذاکره فقط در صورتی انجام می شود که به تمام تعهدات قبلی عمل شود و تحریم ها به صورت کامل لغو و نسبت به آن راستی آزمایی شود و در این صورت ایران دوباره سر میز مذاکره بنشیند اما ما شاهد بودیم با وجود فرمایشات و تاکید ایشان در مورد لغو یکباره همه تحریم ها، آقای رییس جمهور اعلام کرده اند می توان گام به گام به پیش رفت. 

تکرار بی فایده سیاست گام به گام در نشست های برجامی 

این نماینده مجلس یازدهم بیان داشت: مگر قبلا از سیاست گام به گام در مذاکرات استفاده نکرده ایم؛ چرا آن زمانی که متعهد شدیم تا سانتریفیوژهای نطنز را از 19 هزار به زیر 5 هزار برسانیم ، گام به گام در ازای لغو تحریم های بانکی این کار را انجام ندادیم. 

وی اظهار کرد: ما یک‌باره به تمام تعهدات خود در توافق برجام عمل کردیم و سانتریفیوژهای نطنز را کاهش دادیم؛ اورانیوم غنی شده را از کشور خارج کردیم، قلب رآکتور آب سنگین با بتن پر کردیم و سایر تعهدات را انجام دادیم در حالی که طرف مقابل به تعهد خود عمل نکرد. 

عزم جزم برای به نتیجه رساندن مذاکرات 

این نماینده تاکید کرد: دولتی ها شیفته این هستند تا برجام به سرانجام برسد علت این مساله را باید عملی نشدن وعده های 100 روزه ، میان‌مدت و طولانی مدت دولت جستجو کرد و به همین دلیل دنبال این هستند تا برجام در روزهای پایانی دولت دوازدهم به یک نتیجه ای برسد. 

وی گفت: هنگام تبلیغات انتخاباتی مردم را از افزایش نرخ دلار به 5 هزار تومان ترساندند اما در این دولت نرخ دلار به 30 هزار تومان هم رسید و این روزها قصد دارند با اتکا بر وعده دریافت 7 هزار میلیارد دلار در ازای تبادل زندانیان ، دلار به بازار عرضه کرده و قیمت را از 21 هزار تومان به 15 هزار تومان برسانند. 

موسوی لارگانی ادامه داد: این در حالی است که فراموش کرده اند به مردم چه وعده هایی داده اند برای نمونه می گفتند اگر به ما رای ندهید دلار 5 هزار تومان می شود یا برجام از بین می رود ؛ پس از اینکه مردم به دولت دوازدهم رای دادند به تمام این وعده ها برعکس عمل شد و جنگ اقتصادی برعلیه ایران محکم‌تر شد . 

وی تصریح کرد: تحریم ها شدت بیشتری پیدا کرد و کشور با مشکلات زیادی مواجه شد. 

روند برگزاری مذاکرات فرسایشی است 

وی درباره روند برگزاری نشست ها و مذاکرات وین گفت: اکنون این روندی که در حال انجام شدن است ، روند فرسایشی است و به دنبال خریدن زمان هستند.  البته تعدادی گشایش هایی مانند تبادل زندانیان سیاسی را دنبال می کنند تا در آینده مدعی به نتیجه رسیدن مذاکرات باشند و می توانیم گام به گام این کار را انجام دهیم. 

موسوی لارگانی  تاکید کرد: ما یک بار این مسیر را طی کرده ایم و دشمن خیانت و بدعهدی کرده و تمام تعهدات خود را زیر پا گذاشته است. پس اکنون وظیفه ما این است طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، سر میز مذاکره به هیچ وجه با آمریکا ننشینیم تا تمام تحریم ها برداشته شود و بعد وارد نشست شویم. 

وی عنوان کرد: آن زمانی که آمریکا از برجام خارج شد، قرار بود اروپا ظرف مدت 2 هفته اعلام کنند که در برجام می ماند یا از این توافق خارج می شود اکنون چند سال این خروج آمریکا گذشته و هنوز اروپایی ها موضع خود را مشخص نکرده اند و معلوم نیست آیا به برجام و توافق که امضا کرده اند، پایبند هستند یا خیر. چرا اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکرده اند؛ بنابراین چه دلیلی دارد که ما حتی با آنها مذاکره کنیم؟‌

ایران به دنبال صلح و مذاکره است 

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: ایران کشوری است که دنبال مذاکره و صلح جهانی است به طوری که رهبر معظم انقلاب فتوا داده اند که تولید و خرید و فروش سلاح هسته ای حرام است. پس باید تاکید کرد ما دنبال بدست آوردن سلاح هسته ای نیستیم و حتی مخالف این گونه سلاح ها هستیم. 

این نماینده مجلس اظهار کرد: چرا آمریکایی ها و اروپایی ها ایران را که به دنبال استفاده صلح آمیز از این فناوری است، تحت فشار قرار می دهند؟ چرا هیچ کشوری به اسرائیل غاصب که زرادخانه های اتمی فراوانی دارد ، معترض نیست؟ 

ترک برداشتن دیوار تحریم، وعده است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اظهارات دولتمردان درباره ترک برداشتن دیوار تحریم بیان کرد: مردم فریب اینکه با حرف ادعا کنیم که دیوار تحریم ها شکسته شده است را نمی خورند. مردم فراموش نکرده اند که گفتند تحریم ها با امضای برجام به طور کامل لغو می شود ؛ مردم یادشان نرفته که به مخالفان نشست ها اهانت کرده اند. این قبیل ادعاها، وعده سر خرمنی است که داده می شود. 

وی ادامه داد: با این وعده ها و همچنین برخی گشایش های موقتی مانند تبادل زندانیان به دنبال سرگرم کردن مردم هستند در حالی که مردم آگاه هستند و فریب این رفتارها را نمی خورند. 

وی تاکید کرد: در حقیقت تحریم ها پابرجا بوده و شکسته نشده است به طوری که کدام یک از بانک های کشور می تواند ارتباط جزئی با یکی از بانک های اروپایی داشته باشد؟‌ در دوره قبل گروه های فراوانی به ایران رفت و آمد کردند و گفته شد کشورهای زیادی خواهان ارتباط اقتصادی با ایران است اما به مجرد خروج آمریکا از برجام این شرکت ها ایران را ترک کردند. 

چرا مردم شکسته شدن دیوار تحریم ها و گشایش ها را لمس نمی کنند؟ 

نماینده مردم فلاورجان گفت:‌ مردم ایران، ملتی مقاوم هستند و نشان داده اند در مقابل تمام سختی ها می ایستند اما زیر بار ذلت نمی روند. 

ضرورت بررسی هرگونه توافق جدید در مجلس 

وی درباره لزوم بررسی و تصویب نتایج نشست ها در مجلس توضیح داد: زمانی که تمام تحریم ها بر اساس توافق قبلی برداشته و راستی آزمایی شد و مقرر شد توافق دیگری انجام دهیم به حتم باید در مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب شود. قطعا این بار مجلس یازدهم مانند مجلس نهم و در عرض 20 دقیقه این کار را انجام نخواهد داد. اگر کنگره آمریکا نتایج این نشست را تصویب کرد به حتم ما نیز باید این کار را انجام دهیم. 

موسوی لارگانی تاکید کرد: مجلس یازدهم، مجلس انقلابی است و به تمام مسائل و ریزه‌کاری ها دقت می کند و قطعا اگر توافق جدیدی صورت می گیرد و تمام توافقان قبلی عملی شود، نسبت به بررسی توافق جدید و تصویب آن تصمیم گیری خواهد شد.