با گذشت دو روز از حادثه نطنز ، دست داشتن رژیم صهیونیستی در این خرابکاری بیش از گذشته مسجل شده و محکومیت این اقدام از سوی کشورهای غربی هر چند در حد حرف و بیانیه بوده اما همین وضعیت نشان میدهد که حامیان رژیم صهیونیستی نیز دست داشتن تل آویو در این اقدام خرابکارانه را قبول دارند.
در چنین فضایی «اور رابینوویچ»، کارشناس نشر سلاحهای هستهای در دانشگاه عبری اورشلیم، به وای. نت (یدیعوت آحارانوت) گفته است که میتوان ارزیابی کرد که آمریکا هم از حمله به نطنز راضی باشد زیرا منافع آمریکا را هم تأمین کرده و به آنها وقت بیشتری برای مذاکره با ایران میدهد و احساس کمبود وقت در میان مقامات آمریکایی در قبال ایران را جبران میکند.
ژنرال «عاموس یادلین» رئیس اسبق سازمان اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی نیز به تایمز اسرائیل گفته که این نوع اقدامات خرابکاری دیگر تأثیری در پیشبرد هدف ایران در ادامه برنامه اتمی خود ندارد زیرا آنها به دانش و توانایی فنی کافی دست یافتهاند.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز یکشنبه شب به وقت تهران گفت که مقابله با ایران بزرگترین کار این رژیم است. نتانیاهو در مراسمی با حضور مقامات نظامی و اطلاعاتی این رژیم گفت: نبرد علیه ایران و نیروهای نیابتی این کشور و غیرهستهای شدن آن مأموریتی بزرگ است؛ اما شرایط امروز به این معنا نیست که فردا نیز همین شرایط خواهد بود.!
برای ارزیابی بهتر این وضعیت، خبرنگار مهر در تماس با «مارک فیتزپاتریک» سرپرست اسبق معاونت بخش عدم اشاعه وزارت خارجه آمریکا، نظر وی در مورد دلایل رژیم صهیونیستی از دست زدن به چنین اقدامی را جویا شد.
فیتزپاتریک تا چندی قبل مدیریت اجرایی اندیشکده انستیتو بینالمللی مطالعات استراتژیک (IISS) را برعهده داشت.
وی گفت: اسرائیل اعتقادی به دیپلماسی نداشته و تصمیم گرفته تا برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران خود وارد عمل شده و انجام امور را با استفاده از ابزارهای مختلف بدست بگیرد تا شاید بتواند روند فعالیت هستهای ایران را کُند کند.
سرپرست اسبق معاونت بخش عدم اشاعه وزارت خارجه آمریکا، در پاسخ به این موضوع که اقدام خرابکارانه رژیم صهیونیستی در هماهنگی و همراهی با واشنگتن انجام شده و در این رابطه برخی شواهد و رسانههای آمریکایی از رضایت آمریکاییها از خرابکاری در نطنز خبر میدهند، با این حال مدعی شد: ایالات متحده قطعاً هیچ ارتباطی با این حمله نداشته است، نه آن را هماهنگ کرده و نه چراغ سبزی به اسرائیل داده تا آن را انجام دهد. در زمانی که دولت بایدن تلاش گستردهای برای «پیروی از انطباق» با هدف احیای برجام انجام میدهد، به خطر انداختن این موفقیت دیپلماتیک با کمک به اقداماتی نظیر خرابکاری نطنز کاملاً بی فایده است. من مطمئن هستم که ایالات متحده در این ماجرا دخیل نبوده است.
این مقام سابق آمریکایی در بیان دلایل و انگیزههای رژیم صهیونیستی از دست زدن به اقداماتی نظیر خرابکاری در نطنز گفت: معتقدم که هدف ابتدایی این اقدام کُند کردن برنامه غنی سازی ایران بوده است. اینکه بگوئیم آیا این کار برای کارشکنی در دیپلماسی انجام گرفته، سخت است.
فیتزپاتریک در پاسخ به پرسش دیگری با این مضمون که آیا آژانس بین المللی انرژی اتمی و یا سایر نهادهای بین المللی توانایی اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی را دارند یا خیر گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ نقش و یا قدرتی برای متوقف کردن چنین حملاتی ندارد. شورای امنیت سازمان ملل متحد تنها نهاد بین المللی است که مجاز به اقدام در این رابطه است اما شاهد این اتفاق (اقدام شورای امنیت علیه اسرائیل) نیستیم؛ شاید یک دلیل آن باشد که خسارت آنقدر شدید نبوده، هیچ گونه خسارت جانی و هیچ گونه تأثیر زیست محیطی در نتیجه این خرابکاری به بار نیامده و دلیل دیگر اینکه آمریکا خواستار مجازات اسرائیل نیست.