اسماعیل کوثری در خصوص مسائل مطرح شده پیرامون منع قانونی او از نامنویسی در اولین انتخابات میان دورهای مجلس، گفت: من در سال ۸۶ رسماً از نیروهای مسلح بازنشسته شدم و بعد از آن در انتخابات شرکت و در دورههای هشتم و نهم، وارد مجلس شورای اسلامی شدم.
وی افزود: بعد از دو دوره نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و بعد از پایان دوره نهم مجلس به درخواست مسئولان سپاه در تاریخ ۹۵/۳/۷ با تمام شدن مجلس، بعد از سه ماه بنابه نیازشان دوباره برگشتم و تا تیر ماه سال ۹۹ در قرارگاه ثارالله مشغول فعالیت بودم.
مشاور سابق فرمانده کل سپاه خاطر نشان کرد: بعد از پایان مسئولیت در قرارگاه ثارالله سپاه مدتی به عنوان مشاور فرمانده کل سپاه بودم اما از شهریورماه دیگر در سپاه مشغول نیستم بنابراین فعالیت من در سپاه تقریباً هفت ماه قبل از نامنویسی در انتخابات بوده و مسئولیتی هم نداشتم.
کوثری با بیان اینکه درست است که مدتی مشاور فرمانده کل سپاه بودم اما مشاور بودن مسئولیت محسوب نمیشود، اظهار داشت: ۷ ماه است که دیگر فعالیتی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ندارم، اما در هر صورت تابع قانون هستم و شورای نگهبان هر تصمیمی بگیرد مطیع آن هستم.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای متصدی باید صلاحیت افراد برای شرکت در انتخابات را تایید کنند، افزود: در اصل، وکلا و فقها هستند که قانون را تشخیص میدهند و اینطور نیست که کسی که حتی از الفبای قانون هم مطلع نیست بخواهد اظهارنظر کند.
وی در پایان گفت: هر تشخیصی که شورای نگهبان و وزارت کشور بدهند من تابع آن هستم.