توئیت خطیب زاده درباره تنها راه بازگشت آمریکا به برجام

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) در توئیتی با انتشار بخش‌هایی از گفت‌وگویش با شبکه پرس.تی.وی در خصوص نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ در وین نوشت: تحریف رسانه‌ای نمی‌تواند این واقعیت را تغییر دهد که بر خلاف آمریکا، ایران همچنان یک عضو برجام است.

وی افزود: تنها «راه بازگشت» آمریکا به توافق، عبارت است از: پایبندی کامل و رفع موثر تمام تحریم‌های اعمال، بازاعمال یا تغییر برچسب داده شده؛ تنها پس از آن، ما تدابیر جبرانی خود را متوقف می‌کنیم.

خطیب‌زاده در گفت‌وگویی با پرس.تی.وی گفته بود: ایران در وین با ۱+۴ و کمیسیون مشترک گفت‌وگو می‌کند. این‌که ۱+۴ چطور و چه زمانی با آمریکا گفت‌وگو می‌کند، به خودشان بستگی دارد. اما بین ایران و آمریکا برای گفت‌وگو در خصوص رفع تمام تحریم‌ها هیچ‌گونه کانالی برقرار نخواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه در پایان یادآور شد: آن‌چه ایران اکنون در کمیسیون مشترک برجام انجام می‌دهد، تعاملات و گفت‌وگوهای فنی با طرف‌های دیگر برجام است، تا اطمینان یابد که تمام تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا در یک گام رفع شود.

لازم به ذکر است، نشست حضوری کمیسیون مشترک برجام پس از توافق ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در نشست روز جمعه ۱۳ فروردین برای ادامه گفت‌وگوها، روز گذشته (سه‌شنبه) ۱۷ فروردین در شهر وین برگزار شد و طرفین توافق کردند که دو نشست کارشناسی درباره تحریم‌ها و موازی بین اعضای کمیسیون مشترک برجام برای انجام رایزنی‌های فنی در حوزه رفع تحریم و هسته‌ای تشکیل شود. این نشست‌های کارشناسی قرار است به بحث و رایزنی در خصوص جنبه‌های فنی و جزئیات مسائل مربوط به لغو تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای بپردازند و نتیجه بحث‌های خود را به کمیسیون گزارش کنند.  

در همین خصوص نیز سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در این نشست شب گذشته گفت: اگر ببینیم پیشرفتی وجود ندارد، به کار خاتمه خواهیم داد، حتی زودتر؛ اگر فردا ببینیم طرف‌های مقابل ما در کارگروه‌ها جدی نیستند. طبیعی است که اینجا نیامدیم وقت خودمان را تلف کنیم. عجله‌ای در این امر نداریم. زمانی مذاکرات را جلو می‌بریم که بدانیم در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران جلو می‌رود. در دو سه روز آینده کار کارگروه‌های دوگانه را به صورت مرتب ارزیابی و گزارش‌های همکاران را می‌شنویم و اگر کار به سمت پیشرفت است، کارگروه‌ها ادامه خواهند داد و اگر پیشرفتی صورت نمی‌گیرد و طرف‌های مقابل جدیت نداشته باشند، طبیعی است که این روند ادامه نخواهد یافت.