زهره الهیان به مناسبت روز جهانی سازمانهای مردم نهاد، گفت: بسیاری از جوانان، زنان و افراد با سابقه در حوزه خدمت رسانی، خیریهها، گروههای جهادی، فعالان حوزه ورزش و همچنین انجمنهای علمی در کشور ما به دنبال استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد هستند تا در مسیر خدمت رسانی مشارکت خود را نسبت به اهداف داشته باشند.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی افزود: ظرفیت خوبی در این نهادهای مردم پایه وجود دارد، این سازمانها به صورت داوطلبانه و با دغدغههای تخصصی در مسیر خدمت رسانی به مردم شکل گرفته که باید نهادینه شود و مسئولین هم باید از این ظرفیت ها حمایت کنند.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما نیازمند قوانین حمایتی در این حوزه هستیم و با نظارت دقیق باید مانع سوء استفاده عدهای شویم لذا فضای سالم برای مشارکت تخصصی مردم در امور کشور باید ایجاد شود. مقام معظم رهبری نیز بارها در این خصوص مطالبه خود از مسئولین را اعلام کردند، نگاه ایشان به مسئولین این است که تدابیری باید اندیشیده شود تا چگونگی مشارکت تخصصی مردم در پیشبرد امور کشور مشخص شود.
الهیان در ادامه اظهار کرد: این امر ما را مکلف میکند که به سمت تدوین قانونی برای نهادینه کردن حمایت از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد حرکت کنیم، همچنین نظارت بر حُسن عملکرد این ظرفیت و نهادهای مردمی را بتوانیم جدی تر بگیریم تا فضای سالمی برای فعالیت نهادهای مردم و تشکلهای غیر دولتی فراهم شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در مجلس یازدهم یکی از اولویتهای خود را حمایت از تشکلهای مردمی میدانیم که دغدغه آنها خدمت رسانی به مردم در راستای اهداف کشور است، به همین دلیل پاسداشت جایگاه نهادهای مردمی را وظیفه خود میدانیم و به جهت ماهیت نظام مردم سالار دینی، این ظرفیتهای مردمی باید حمایت شوند.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بر همین اساس یکی از موضوعاتی که به طور جدی به آن در سال 1400 خواهیم پرداخت و جلسات مقدماتی شکل گرفته تصویب قانون جامع حمایت از سازمانهای مردم نهاد است.