« علی اصغر خاجی » دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی امروز (دوشنبه) به صورت تصویری با «پائولو دیونیزی» نماینده ویژه دولت ایتالیا در امور سوریه گفتوگو و تبادل نظر کرد.
وی با اشاره به حضورش در نشست اخیر کارشناسان ارشد کشورهای ضامن روند آستانه در سوچی، گفت: در این نشست تحولات سوریه در ابعاد مختلف مورد رایزنی قرار گرفت و بر حل و فصل سیاسی بحران سوریه، کمک به رفع مشکلات انسانی و تداوم مبارزه با تروریسم تاکید شد.
خاجی همچنین افزود: کشورهای ضامن فرمت آستانه با صدور بیانیهای از راهکار سیاسی و ادامه کار کمیته قانون اساسی سوریه، حمایت کردند.
دستیار ارشد وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که سفر «گیر پدرسون» به دمشق که دیروز آغاز شده، موجب رونق گفتوگوی سوری _ سوری و برگزاری نشست ششم کمیته در آینده نزدیک شود.
* تمایل ایتالیا برای نقش آفرینی در پروسه ایجاد صلح در سوریه
دیونیزی نماینده ویژه دولت ایتالیا در امور سوریه نیز با اشاره به جایگاه کشورمان و نقش مهم و سازنده فرمت آستانه در راستای راهکار سیاسی بحران سوریه، اظهار داشت: دولت ایتالیا از ابتکارات بینالمللی پدرسون و تلاشهای فرمت آستانه در باره سوریه حمایت میکند.
وی اضافه کرد: ایتالیا مایل است در پروسه ایجاد صلح در سوریه از طریق همکاری با سایر بازیگران بینالمللی و همچنین جمهوری اسلامی ایران، فعال و نقش آفرین باشد.
دیونیزی اعتمادسازی بین گروههای سوری از یک سو و از سوی دیگر بین دولت سوریه و جهات بینالمللی را ضروری خواند.
دو طرف در پایان بر ادامه گفتوگو و رایزنیهای منظم تأکید کردند.
پانزدهمین نشست بینالمللی کارشناسان ارشد روند آستانه هفته گذشته (۲۸ و ۲۹ بهمن ماه) به مدت دو روز در شهر سوچی روسیه و با حضور نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه و همچنین هیأتهای عراق، اردن و لبنان و سازمان ملل و صلیب سرخ برگزار شد.
حاضران در این نشست تصمیم گرفتند شانزدهمین نشست بینالمللی سوریه در چارچوب روند آستانه در اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی در نورسلطان پایتخت قزاقستان برگزار شود.
دستیار ارشد وزیر امور خارجه در پایان نشست سوچی در اظهاراتی با بیان اینکه مدت زیادی بود که اجلاس روند آستانه به خاطر بیماری کرونا برگزار نشده بود، گفت: این جلسه، نشست بسیار مهمی بود که همه تحولات دوران گذشته را مورد بررسی قرار دادیم. بیانیه ما در ۱۷ بند صادر شد که تمام مسائل مهم داخلی، خارجی و بینالمللی سوریه را که در مورد آن تفاهم کامل بین اعضا بود را در بر میگیرد. حاکمیت ملی سوریه، عدم تجزیه این کشور، مقابله با تروریسم و حمایت از مردم مظلوم سوریه در مقابل تحریم های یکجانبه و ناعادلانهای که بر علیه آنها اعمال شده، کمک به جامعه سوریه برای مبارزه با کرونا و محکوم کردن تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی علیه مردم سوریه و توقف آن از جمله نکات بسیار مهمی بود که مطرح شد.