امروز یازدهمین سالگرد حماسه 9 دی است. ملت ایران پس از 8 ماه جو متلاطم و غبارآلود ناشی از فتنه برخی چهرههای سیاسی، به میدان آمدند و بساط فتنه و فتنهگران را جمع کردند.
اما چه شد که مردم ایران در گستردهترین هجمه عملیات روانی دشمن که با نقشآفرینی همزمان برخی سیاستمداران مطرح و شاخص و عناصر ضدانقلاب به یک چالش بزرگ امنیتی تبدیل شد، از پس این فتنه برآمدند و در این آزمون سیاسی- اجتماعی سربلند شدند؟ فتنه 88 نخستین عملیات چندوجهی در حوزه شناختی و ادراکسازی به حساب میآمد. طراحی حمله به دستگاه فاهمه مردم ایران پیش از انتخابات و با زمزمههای تقلب احتمالی در انتخابات آغاز شد. سردمداری شبکههای مجازی از جمله فیسبوک، توئیتر و همچنین تلویزیون بیبیسی فارسی- که چند ماه پیش از انتخابات راهاندازی شد- بهعلاوه تولید سرخطهای عملیات روانی در نشریات و مجلات وابسته به جریان دوم خرداد، یک آرایش جدید منطبق بر شیوههای انقلابهای مخملی در جنگ شناختی علیه مردم ایران به حساب میآمد. برخی چهرههای سیاسی از جمله سران فتنه نیز با موضعگیریهای پیش و پس از انتخابات خود، خوراک این رسانهها و هیزم این جنگ را فراهم میآوردند و خود نیز از طریق مشاوران و نزدیکانشان خط تبلیغاتی و روانی دستگاههای فعال ادراکساز علیه ملت ایران را دنبال میکردند.
پس از برگزاری انتخابات اما کشور با شرایط جدیدی مواجه شد. بخشی از رایدهندگان به کاندیدای بازنده انتخابات، در نتیجه همین موضعگیریها و هجمهها بر بروز تقلب در انتخابات تاکید داشتند. هر چند پس از بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههای 29 خرداد قریب به اتفاق این گروه از مردم معترض چالش خیابانی را رها کردند با این حال یک جمعیت چندهزار نفره با سردمداری سرپلهای سرویسهای خارجی یا رابطان با گروههای ضدانقلاب در مناسبتهای مختلف ابراز وجود میکردند و به آشوب و ایجاد ناامنی در شهر تهران دامن میزدند.
اوج این آشوبطلبی اما در عاشورای سال 88 بود. عاشورا نماد حریت و روحیه ضداستکباری یک ملت و یک مذهب در طول تاریخ به شمار میآید. عاشورا صرفا یک روز در تقویم یک سال نیست؛ شیعه عاشورا را تجلی عیانترین شکل مواجهه جبهه حق و باطل میداند. عاشورا صریحترین معیار برای تشخیص خیر و شر است. وابستگی به مکتب عاشورا حتی در حداقلیترین شکل خودش «بموقع» مسیر را مشخص و تردید را برطرف میکند. سال 88 اما این متر و معیار مورد هتک حرمت قرار گرفت. فتنهگران با سردمداری سران فتنه به مکتب مقدس عاشورا جسارت کردند. فتنهگران و هتاکان به حرمت سیدالشهدا «مردم خداجوی» خوانده شدند و این دهنکجی به تکتک شیعیان و دوستداران امام حسین(ع) در طول تاریخ به حساب میآمد. جسارت به عاشورا طینت واقعی فتنهگران و سران فتنه را برای مردم عیان کرد و همین امر موجب شد نقطه پایانی روزهای پرالتهاب فتنه 88 در 9 دی رقم بخورد. ملت امام حسین(ع) 9 دی وابستگی مکتبی و عقیدتی خود را به سیدالشهدا(ع) نشان داد و برای جهانیان عیان کرد هویت دینی یک ملت پرکننده هر گونه شکاف و خلأ در بعد سیاسی و اجتماعی میتواند باشد.
در طول تاریح بویژه پس از انقلاب، مردم ایران نشان دادهاند رعیت امام حسین(ع) هستند و 9 دی عیانترین تجسم این وابستگی عقیدتی بود؛ موضوعی که حاجقاسم سلیمانی اینگونه به آن اشاره کرد: ما ملت امام حسینیم.
کمیل نقیپور